Opublikowano 1 stycznia 200817 l Pi Holy Mountain Goodfellas The Good, the Bad and the Ugly Thin Red Line Memento Fight Club Mulholland Drive tym razem bez kolejności
Opublikowano 2 stycznia 200817 l Monty Python and the Holy Grail (jeśli już muszę wybrać jeden film MP) Batman (w reżyserii Tima Burtona) Wszyscy jesteśmy Chrystusami (wahałem się pomiędzy tym a "Requiem dla Snu", w końcu polska produkcja wygrała) Egzorcysta 3 (miał być Ring ale to jednak przez Egzorcystę nie spałem dłużej). Czy leci z nami pilot Edytowane 2 stycznia 200817 l przez White
Opublikowano 4 stycznia 200817 l 1. Terminator 2 2. 7 3. Terminator 4. Wilderness 5. Noc żywych trupów
Opublikowano 5 stycznia 200817 l 1. The Godfather - seria 2. Chronicles of Riddick 3. Pitch Black 4. Terminator- seria 5. American Pie- seria
Opublikowano 9 stycznia 200817 l 1.Godfather 2.Match Point 3.American Pie (1-3) 4.Wladca Pierścieni 5.Wrong Turn
Opublikowano 12 stycznia 200817 l super mario bros. doom hitman street fighter stalker znajdz niepasujacy element:)
Opublikowano 12 stycznia 200817 l Filmów zbyt wiele w życiu nie widziałem, ale top 5 jestem w stanie ułożyć. Memento Pi The Shawshank Redemption Snatch The Godfather
Opublikowano 12 stycznia 200817 l nie pasujący element to Stalker ponieważ nie ma ekranizacji tej gry 1.The Machinist z Christianem Balem 2.Memento 3.Identity 4.Jay and Silent Bob Strike Back 5.Children of Men
Opublikowano 13 stycznia 200817 l nie pasujący element to Stalker ponieważ nie ma ekranizacji tej gry Faktycznie. Tak samo jak nie ma ekranizacji gier "Ojciec chrzestny" czy "Człowiek z blizną".
Opublikowano 16 stycznia 200817 l Hydrozagadka Spaleni słońcem Lot nad kukułczym gniazdem Lśnienie Exils dodalabym jeszcze Zagubioną autostradę, ale to byłby już 6 film- ciężko wybrać 5:/
Opublikowano 16 stycznia 200817 l nie pasujący element to Stalker ponieważ nie ma ekranizacji tej gry 1.The Machinist z Christianem Balem 2.Memento 3.Identity 4.Jay and Silent Bob Strike Back 5.Children of Men blad stary mialem na mysli ten film ale nie z tego powodu:) jedyny nie jest ekranizacja i jako jedyny jest dobry
Opublikowano 16 stycznia 200817 l kolejność przypadkowa 1. Pulp Fiction [za dialogi, pomieszanie wątków i sceny które przeszły do histori] 2. Memento [za ciekawy sposób prowadzenia fabuły i największy zonk na końcu jaki widziałem, albo przynajmniej jaki pamiętam] 3. Fear And Loathing in Las Vegas [schiza] 4. Matrix [masa kultowych scen, efekty, świetne wykorzystanie różnych legend i mitów] 5. Blair Witch Projekt [pierwszy film który mnie wystraszył, ciekawy montaż, tajemnicza otoczka (przynajmniej w pierwszych latach od wyjścia na ekrany)] Lista jest niewiarygodna bo wiele filmów już nie pamiętam a poza tym nieda się wybrać film najlepszy bez konkretnych kryteriów.
Opublikowano 18 marca 200817 l Once Upon a Time in America (genialna muzyka Morricone, swietny film) Pulp Fiction A Clockwork Orange Las Vegas Parano The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford ---------------- Army of Darkness - film legenda xD
Opublikowano 18 marca 200817 l Kolejność przypadkowa: 1. Przekręt 2. Requeim for a dream 3. Fight Club 4. Labirynt Fauna 5. LOST (no chyba że nie liczą się seriale )
Opublikowano 10 kwietnia 200816 l Prawdziwy romans American Beauty Podziemny krąg Przekręt Mechaniczna pomarańcza
Opublikowano 11 kwietnia 200816 l Top 5? Zbyt dużo jest wybitnych filmów by je zawęzić do pięciu. Ale na pewno znalazło by się tam: Ojciec Chrzestny Czas Apokalipsy
Opublikowano 15 kwietnia 200816 l Obcy 2: Decydujące starcie Gwiezdne Wojny: Nowa nadzieja Klątwa yu ohn (jap) czy jak sie to pisze Pulp fiction Lśnienie
Opublikowano 22 maja 200816 l rownie dobrze moglbym tu podac 5 calkowicie innych tytulow bo nie da rady ograniczyc do 5. standardowo... Ojciec Chrzestny Pulp Fiction Las Vegas Parano Pluton Truposz filmy bliskie mojemu sercu, duza wartosc sentymentalna
Opublikowano 22 maja 200816 l The Ring {wersja japońska} Requiem dla snu Łzy Słońca Zielona Mila Event Horizon
Opublikowano 22 maja 200816 l (kolejność przypadkowa) -Ucieczka z Los Angeles -Grindhouse Planet Terror (za esencję kiczu) -I am Legend -Ace Ventura (obie części) -Pick of Destiny -Tango i Cash Edytowane 22 maja 200816 l przez Fab3r
Opublikowano 22 sierpnia 200816 l TOP 5 filmów, które dotychczas widziałem: - Evita (świetny musical) - Jesus Christ Superstar (jw.) - Fanatyk - 25 godzina - Synowie Mafii
Opublikowano 22 sierpnia 200816 l (kolejność przypadkowa) -Ucieczka z Los Angeles -Grindhouse Planet Terror (za esencję kiczu) -I am Legend -Ace Ventura (obie części) -Pick of Destiny -Tango i Cash to jest 6 1. Memento 2. Prestige 3. Zodiac 4. Machinist 5. Snatch Edytowane 22 sierpnia 200816 l przez MasterShake
Opublikowano 22 sierpnia 200816 l Efekt Motyla Requiem dla snu Once Dom nad jeziorem Widmo (wersja tajlandzka)
Opublikowano 22 sierpnia 200816 l dobra to bedzie tak : pulp fiction jackie brown las vegas parano(klimat) true romance(za Patricie Arquette =)) Martwica mozgu %) praktycznie wszystko co wyszlo od pana Quentina mozna uznac za zaje'biste kino (jak sie nie zgadzasz to spier'dalaj) pozdro