Skocz do zawartości

Jak zrobić z pada x360 Arcade Stick'a ?

NightForce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chłopaki ! moje pytanie jest takie gdzie mogę znaleść kompletny tutorial jak krok po kroku przerobić orginalnego pada od iXa 360 na Arcade Stick'a > Zalezy mi na tym aby zobaczyć w których miejscach zostały przylutowane przewody do połączenia przycisków z padem oraz reszty okablowania.

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Wątpię czy coś takiego znajdziesz. Jest co najmniej kilka wersji tego pada a więc i pcb. Jeżeli potrzebujesz do tego tutoriala to radzę w ogóle się za to nie brać (ścieżki są wąskie, punkty lutownicze małe, uziemienia są jedna na dwa przyciski, a cały układ jest skomplikowany i delikatny). Żeby to zrobić bezawaryjnie, to jest trudne i czasochłonne nawet dla osoby która się na tym zna, a osoba, która potrzebuje tutoriala to nie wiem jak sobie poradzi... Powodzenia

Edytowane przez sajan100
Opublikowano
U mnie uziemienie idzie od każdego przycisku oddzielnie.

A od headsetu leci cały komplet kabli.

Ale te uziemienia to sprawdzałeś miernikiem, czy tylko na oko? (być może w innych wersjach pcb jest inaczej, jak coś to ja tylko te na usb robiłem)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
teraz mi powiedzcie o co chodzi z ta masą ?

Błagam Cię, powiedz że żartujesz... :P

Ehh, masa to to samo co uziemienie lub GND (Ground ang. ziemia), w elektronice jest to zazwyczaj negatywny styk zasilania, nie wdając się w szczegóły u ciebie nie ma to większego znaczenia gdyż oryginalne pady microsoftu mają urojone uziemienia na każdy input lub parę inputów czyli nie mają nic wspólnego z masą całego pcb. Czyli po prostu na każdy przycisk/kierunek będziesz musiał prowadzić po dwa kabelki od pcb.

Opublikowano
Nie zartowałem przeciez nie musze sie znac na wszystkim :D Swoja droga juz dawno skoczyłem tego sticka i jak sie okazuje nie jest to wcale takie trudne \o/

To może pochwal się swoją pracą. Jakieś fotki?

Opublikowano (edytowane)

bardzo ładnie wyszło

widze ze dałes uziemienie do blatu, ja tez swoje TE pouziemiałem

mam nadzieje ze to była przyczyna szybkiego padania PCB a jak bedzie to sie zobaczy w praniu

po czym ta obudowa jest? sam malowałes czy była juz omalowana?

Edytowane przez kowal
Opublikowano

No, no. Świetna robota. Aż się nie chce wierzyć że nie dawno pytałeś co to masa :P. Jak dla mnie to teraz ty powinieneś zrobić tutoriala na ten temat, bo zrobiłeś to naprawdę profesjonalnie i chyba masz kilka własnych rozwiązań. Customy bezprzewodowe to rzadkość, większość osób boi się takiego wyzwania.

Opublikowano
@NightForce

Mam customa, ale do ps2 ile byś sobie wolał za przerobienie go na x360 (właściwie samo lutowanie )

Sorry ale ja się nie zajmuje żadnymi przeróbkami ani nie robie dla ludzi customów lepiej zapytaj Kowala on jest profesjonalistą w tej dziedzinie i może coś ci zaproponuje :D

Opublikowano (edytowane)

25 sztuk Madcatz Street Fighter⢠Xbox 360 Fight Pads bede mial 29 maja (wysylaja 26maja)

Potwierdzone, zaplacone

3 wersje dostepne (nadruk postaci na padzie)

X360 Street Fighter IV FightPad (Ken)

X360 Street Fighter IV FightPad (Ryu)

X360 Street Fighter IV FightPad (Chun-Li)

Wiec jesli chcecie miec na X360 najlepszego pada do bijatyk, a nie stac was na Arcade Sticka to poczekajcie 1 miesiac

EDIT; wersja na PS3 rowniez bedzie dostepna

Edytowane przez Welna
  • 8 miesięcy temu...