Voytec 2 761 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 jest calaczek łatwe Trofea tak BTW i nie prawda że jak ktośs wyżej wspominał jedno piórko jest w kapliczce jakiejś Santa Maria. Jedyne trofeum które można zrobić tylko raz w fabule to to z kopnięciem z lotnii. tak, masz racje. powinienem wczesniej to napisac, bo wprowadzilem w blad. do sekretnych lokacji mozemy wrocic kiedy chcemy przez menu glowne, w sekcji DNA, a w katedrze Santa Maria jest zwykla skrzynka ze zlotem, nie pioro Cytuj
humanno 201 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 jest calaczek łatwe Trofea tak BTW i nie prawda że jak ktośs wyżej wspominał jedno piórko jest w kapliczce jakiejś Santa Maria. Jedyne trofeum które można zrobić tylko raz w fabule to to z kopnięciem z lotnii. tak, masz racje. powinienem wczesniej to napisac, bo wprowadzilem w blad. do sekretnych lokacji mozemy wrocic kiedy chcemy przez menu glowne, w sekcji DNA, a w katedrze Santa Maria jest zwykla skrzynka ze zlotem, nie pioro moze panowie bez spoilerowania. Znajdka to nie fabuła, ale zawsze. Cytuj
Siarex 4 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 (edytowane) Przełamałem się i AC2 pękł. Co go uratowało to fabuła, która mimo że nie jest najwyższych lotów trzymała mnie przy grze. Co do Zakończenia: Ubisoft otworzył sobie świetną furtkę do trzeciej części. Zakłądając że gra pojawi się około roku 2011, słynna bajeczka o nieszczęsnej dacie 21 Grudnia 2012 będzie rosła w hype'ie, a że fabuła tejże części na 100% będzie o tym traktować Ubi zarobi kolejne grube miliony - dobrze to przemyśleli. Co do reszty gry moja opinia się nie zmieniła. Dalej uważam ją za schematyczną mainstream'ową papkę Co jednak rzuciło mi się mocno w oczy podczas tych ostatnich godzin to wręcz żałosne AI przeciwników/współtowarzyszy, którzy nie przesadzając prezentują poziom Tenchu 1&2. To tyle...Giera leci na półkę. @SłupekPL - masz i nie płacz, bo naprawdę tyle zdradziłem ci z zakończenia AC2, że nie masz po co grać. Edytowane 2 grudnia 2009 przez Siarex Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 Kur.va tylko niektórzy używają czarnego tła na forum, ciężko tak włożyć spoiler w ... Kur.va tylko niektórzy używają czarnego tła na forum, ciężko tak włożyć w spoiler. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 Nie śledziłem tematu, może już było, ale ja mam pytanko? W czym AC II na ps3 ustępuje AC II na X360? Framerate, grafa, rodziałka? Jeśli tak to zawiodę się bardzo na tym i skutecznie utrudni mi to granie? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 Nie śledziłem tematu, może już było, ale ja mam pytanko? W czym AC II na ps3 ustępuje AC II na X360? Framerate, grafa, rodziałka? Jeśli tak to zawiodę się bardzo na tym i skutecznie utrudni mi to granie? nie, nie ustepuje i jest to jedna wielka bzdura. wersja na PS3 w porownaniach jest troche jasniejsza w stosunku do X360, ale tak jest w przypadku kazdej gry. wszystko zalezy od konfiguracji telewizora. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 Sugerowałem się średnią ocen na Gamerankings. PS3 - 91,84% X360 - 92,74% ale jak się nie różni to spoko. Dzięki. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 Po prostu na PS3 jest silniejsza konkurencja jesli chodzi o gry 1 Cytuj
izon 995 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 Ja nawet widzialem jakies porownania chyba na ps3site gdize bylo widac bardziej wyrazne tekstury w wersji na ps3 Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 Prosze nie klamac. Framerate JEST gorszy w wersji na PS3 w praktycznie kazdej grze multi... Taka prawda. Co do silniejszej konkurencji to tez prawda Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 a czy róznica w frameracie jest tak kolosalna? Jak np. w Orange Boxie, czy tylko raczej delikatne różnice mało wpływające na komfort rozgrywki? Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 a czy róznica w frameracie jest tak kolosalna? Jak np. w Orange Boxie, czy tylko raczej delikatne różnice mało wpływające na komfort rozgrywki? http://www.eurogamer.net/videos/digitalfoundry-assassins-creed-2-performance-analysis-part-2 jest jeszcze jeden filmik poniżej Cytuj
Gość Soul Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 Tak jak napisał Trzcina, framerate lekko siada na PS3 na X360 jest płynniej i to jest jedyna różnica . Jak wam idzie szukanie piórek ? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 2 grudnia 2009 Opublikowano 2 grudnia 2009 Tak jak napisał Trzcina, framerate lekko siada na PS3 na X360 jest płynniej i to jest jedyna różnica . Jak wam idzie szukanie piórek ? 40/100, ale dopiero teraz sie za nie biore. na razie wpadaly podczas lazenia po miescie. jak je zbiore to wpadnie platyna Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 Tak jak napisał Trzcina, framerate lekko siada na PS3 na X360 jest płynniej i to jest jedyna różnica . Jak wam idzie szukanie piórek ? 41/100. Zostało mi Forli i Wenecja do przeczesania. Cytuj
hanry 0 Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 Jeśli ktoś dorwał polską wersję to mam pytanie: czy jest możliwość zmiany jezyka napisów z ojczystego na angielski, bo jak ma być taki poziom tłumaczenia jak w COD:MW2, to ja grzeczne podziękuje. Cytuj
pinio 0 Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 witam!!mam pytanie odnośnie tej gry!!pykałem w jedynke(wersja PL i ang.)i wstępowało tam zjawisko "ząbkowania" obrazu co mnie osobiście bardzo denerwuje w grach!!!Czy A.S.2 cierpi na to samo zjawisko(widziałem filmik że jednak występuje takie zniekształcenie)???????????posiadacze tej gry napiszcie jak to wygląda!! P.S.czy wersja PL będzie posiadała tylko polskie napisy czy może będzie całkowicie zlokalizowana w naszym języku??????? dzięki!!jutro chyba się skusze:) Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Jeśli ktoś dorwał polską wersję to mam pytanie: czy jest możliwość zmiany jezyka napisów z ojczystego na angielski, bo jak ma być taki poziom tłumaczenia jak w COD:MW2, to ja grzeczne podziękuje. dialogi są po angielsku/włosku/rosyjsku napisy są polskie albo rosyjskie więc jak uważasz, ja włączyłem dialogi po włosku i polskie napisy (lepsza wczuwka i nie denerwują mnie wtykane włoskie słowa wplecione w angielskie dialogi, prędzej w mafii 2 będzie to lepiej słyszane) tym bardziej że właśnie we Florencji powstał literacki j. włoski. Tylko szkoda że nie jest to dialekt toskański, ma lepszy kliamcik i jest trochę twardszy w wymowie nie wspominając o tym że w tym dialekcie np coca-cola wymawia się ... hoaha-hola, a włosi z innych nie potrafią i nie używają h. Co do ząbkowania, nie wiem nie zauważyłem, ale ja jestem starszy człowiek i nie takie ząbkowanie pamiętam. Na razie tylko jeden zarzut, absolutny brak kotów jeśli w Wenecji jest to samo to na pewno nie można powiedzieć o dobrym oddaniu faktów historycznych. Nie wspominając że Dawid na pewno powstał później i stał w innym miejscu niż w grze. Ale gra się fantastycznie. Strasznie czekałem na ten tytuł, bo od 2001 raz na rok wyjeżdżam to toskanii (najtaniej jest w sumie we wrześniu, jeszcze ciepło a ceny niższe o 30-40% w stosunku do sezonu), czekam jak głupi na San Gimigniano. Było to pierwsze miasto jakie zwiedziłem, najciekawsze jest to że nazywane jest manhattanem średniowiecza, a pierwszy raz byłem tam 11.09.2001 i nie byłem świadomy tego co się stało w NY przez jakieś 2 dni. Cytuj
VAMET 5 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Witam uprzejmie Pytanie nr 1: Czy ja dobrze zrozumiałem, napisy są polskie i rosyjskie? Hmm... A dialogi są przystosowane animacyjnie do angielskich czy włoskich - chodzi o ruchy ust i ich zgodność mniej więcej? Pytanie nr 2: Niebawem wyjdą dodatki, czy uważacie, że wersja polska będzie kompatybilna z dodatkami, które podejrzewam, nie będą zlokalizowane na wersję polską kinową. No chyba, że w ogóle na PSStore PL ich nie dostaniemy... Pytanie nr 3: Mam jeszcze jedno pytanie, czy polska wersja AC2 ma trofea? Czy też Cenega Poland skopała jak Fallout 3 PL, który nie miał pucharków, a jego angielski odpowiednik miał? Co myślicie? Pozdrawiam serdecznie. Z poważaniem Cytuj
Gość Soul Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 AC2 nie wydaje cenega, tylko Ubi PL więc powinno być git z trofeami. PS. Gra zrobiona na 1000G, wszystkie piórka w skrzynce. Cytuj
VAMET 5 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Witam uprzejmie Czy wersja kolekcjonerska, która posiada 2 mapki nowe, to te same mapki, które będą dostępne 01.2010 i 02.2010 jako DLC zapowiedziane przez Ubisoft? Czy zupełnie coś innego? To jak są trofea w wersji PL? Może ktoś to potwierdzić? Z poważaniem Cytuj
Look4z 16 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Witam uprzejmie Czy wersja kolekcjonerska, która posiada 2 mapki nowe, to te same mapki, które będą dostępne 01.2010 i 02.2010 jako DLC zapowiedziane przez Ubisoft? Czy zupełnie coś innego? To jak są trofea w wersji PL? Może ktoś to potwierdzić? Z poważaniem Są trofea na 100%. Sony tego wymaga. Z Falloutem to trochę inna historia, bo gra wyszła standardowo bez trofeów (na całym świecie), a dopiero potem dodali pucharki w patchu, gdzie polska wersja nie współpraca z tym patchem, stąd brak trofeów w polskim Fallout 3 Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 (edytowane) Nie wiem czy to wina mojego TV czy gra tak ma. Chodzi mi o to że jak patrze na otoczenie to np. cień z drzew jest taki migający to znaczy że jak liście na drzewach się ruszają to cień tak miga i zmienia położenie. To jedno a druga sprawa że w niektórych momentach a najczęściej na otwartych przestrzeniach tło jakoś tak dziwnie jakby się przecina. Nie jest płynne obracanie tylko jakby się cieło. Ma ktoś tak? Tv mam HD ready Samsunga LCD. Pozdrawiam , Edytowane 4 grudnia 2009 przez ListuniO 1 Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Nie wiem czy to wina mojego TV czy gra tak ma. Chodzi mi o to że jak patrze na otoczenie to np. cień z drzew jest taki migający to znaczy że jak liście na drzewach się ruszają to cień tak miga i zmienia położenie. To jedno a druga sprawa że w niektórych momentach a najczęściej na otwartych przestrzeniach tło jakoś tak dziwnie jakby się przecina. Nie jest płynne obracanie tylko jakby się cieło. Ma ktoś tak? Tv mam HD ready Samsunga LCD. Pozdrawiam , rany boskie w tej grze są problemy z V-SYNC? Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Potwierdzam - W wersji PL są trofea. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi