szymuR1920 5 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Czy wam ACII PL też tak tnie jak mi? Jak biegam po dachach czy uciekam przez uliczki to zauważam opóźnienia Cytuj
Gość Soul Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 PS3 i wszystko jasne.....w grze siada V-sync. Cytuj
SM1 25 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 (edytowane) 3h za mną i brak jakichkolwiek problemów z v-sync, nawet przy punktach widokowych gdzie kamera śmiga dookoła. Za to postać zawiesza mi się bez powodu, stoi w miejscu i wychyla się jak by stał na krawędzi dachu... Podskok i wraca do normy. jak sobie spaceruję to nie ma problemu ale jak uciekam, to już przeszkadza:) Edytowane 5 grudnia 2009 przez SM1 Cytuj
kajd 11 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Wczoraj kupiłem wersję pl (napisy) w realu, wszystko jest ok. Tego co wymyślił spadanie i wspinanie jednym klawiszem powinno się za jaja powiesić Cytuj
VAMET 5 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Witam uprzejmie Właśnie wróciłem od brata, kupił wersję polską kolekcjonerską AC2 i ma problemy z V-sync i to diabelnie widać przy szybkim bieganiu, zeskakiwaniu, ekran się trzęsie jak galareta. Teraz tylko pytanie, czy jest to związane z wersją polską, czy też z wersją angielską? To już zostawiam Wam, chwalcie się Ci co ekran im drży przy bieganiu, skakaniu. Napiszcie, jaka wersja... Pozdrawiam serdecznie. Z poważaniem Cytuj
da$io 110 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Jak ja czytam o tym V-Sync to mi zaraz przed oczami staje ta 320 osobowa grupa geniuszy z Ubisoft. Dżizas <_< Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Na wersji angielskiej zero problemów. No, raz mi cień migał. Ale słownie - raz. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Jak ja czytam o tym V-Sync to mi zaraz przed oczami staje ta 320 osobowa grupa geniuszy z Ubisoft. Dżizas <_< ja problemow z V-Sync w angielskiej wersji nie mam. wedlug mnie ta 320 osobowa grupa geniuszy z Ubisoft spisala sie swietnie. Dżizas <_< Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 (edytowane) Kolejny powód za kupnem anglika. W ogóle jak polskie tłumaczenie? Daje rade? Edytowane 5 grudnia 2009 przez SłupekPL Cytuj
Siarex 4 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Nie znam za dobrze terminologii, ale jeżeli to o czym mówicie przejawia się w miganiu tekstur jak na dyskotece to raz mi się to zdarzyło (w Wenecji chyba) na punkcie widokowym. Aha, gram w wersje angielską. Cytuj
VAMET 5 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 (edytowane) Witam uprzejmie Nie znam za dobrze terminologii, ale jeżeli to o czym mówicie przejawia się w miganiu tekstur jak na dyskotece to raz mi się to zdarzyło (w Wenecji chyba) na punkcie widokowym. Aha, gram w wersje angielską. Screen tearing and frame drops ...jak to powiadają na Forum Ubisoft ...ludzie czekają na patch, bo zrywa ekran jak cholera Byłem raz jeszcze u brata, żeby zrestartował i skasował grę i od nowa pyknął... Masakra, jeszcze gorzej... Zrywa ekran, a tam znikające kwadraciki olać Zrywa czasami tak, że grać się nie da... Ciekawe kiedy patch. Zatem to nie kwestia polskiej wersji, a ogólnie skopane Brat ma Fat 60 GB z pierwszego tłoczenia Koleś z Hiszpani znalazł tymczasowe rozwiązanie, co gorsza aż nierealne, że to ma wpływ na grę, a jednak: Originally posted by cineman52007: Hi everyone. This is my first post in this forum. Like all of you, I love Assassin´s Creed. And like all you, i was experiencing severe framerate issues on ps3 in AC2. That was until, almost by coincidence, I realised something. Some time ago, I was messing with my ps3 settings, so i put bd/dvd upscaler ON (video settings) and changed all the music settings. You are wondering "what the hell that got to do with framerate issues on ac2" Well, it turns out that the problem here is not so much low framerates, but stuttering. SO: I did something. I turned OFF dvd upscaler (it´s off by default anyway) and put music settings like this: Audio CD import: AAC 128 kbps Crossfade Playback 3 seconds Output frequency 48khz Bitmapping Type 1 Dynamic normalizer OFF For some reason, this affects stuttering/framerates in ALL games, or at least a lot of them I had the chance to test. After I did this, AC2 RUNS LIKE A DREAM. You can trust me if I tell you that 95% of the stuttering is gone for good. So please change your settings and test it. It really really worked for me. And forgive my english, Im spanish XDDD Z poważaniem Edytowane 5 grudnia 2009 przez VAMET Cytuj
Patrycjusz 0 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Wczoraj kupiłem wersję pl (napisy) w realu, wszystko jest ok. Tego co wymyślił spadanie i wspinanie jednym klawiszem powinno się za jaja powiesić Ja jakos nie widze problemu o ktorym wspominasz ty i nie tylko ty. Jeszcze chyba mi sie nie zdazylo ze zamiast sie wspiac spadlem lub na odwrot. Mi sterowanie pasi. Witam uprzejmie Właśnie wróciłem od brata, kupił wersję polską kolekcjonerską AC2 i ma problemy z V-sync i to diabelnie widać przy szybkim bieganiu, zeskakiwaniu, ekran się trzęsie jak galareta. Teraz tylko pytanie, czy jest to związane z wersją polską, czy też z wersją angielską? To już zostawiam Wam, chwalcie się Ci co ekran im drży przy bieganiu, skakaniu. Napiszcie, jaka wersja... Pozdrawiam serdecznie. Z poważaniem Ja mam juz ponad 17 godzin za soba i nie widzialem tych graficznych problemow. Nic jeszcze sie nie zawiesilo czy skakalo. Wersja niemiecka 100% uncut. Cytuj
szymuR1920 5 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 Kurde może coś jest nie tak z PL wersją językową? U mnie dropy się zdarzają podczas biegania po mieście i wywalania z bara wszystkim, do tego czasem podczas skakania po dachach. Cytuj
Look4z 16 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Kurde może coś jest nie tak z PL wersją językową? U mnie dropy się zdarzają podczas biegania po mieście i wywalania z bara wszystkim, do tego czasem podczas skakania po dachach. Chyba wersja nie ma znaczenia - przeczytaj co napisał VAMET. Koleś z Hiszpanii chyba nie gra w polską wersję Cytuj
Gość Soul Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Na 100% wersja PL i ANG zachowuje się tak samo, konsola też tu nie ma nic do rzeczy, winą może być rozdzielczość 1080p/720p nią się pobawcie. Osobiście grałem w 1080p na X360 V-Sync siadał na cut scenkach i bardzo rzadko kiedy we właściwej grze, grę odpaliłem też na PS3 i tu jest znacznie gorzej. Śmiać mi się chcę jak ktoś piszę że u niego jest idealnie :biggrin: Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Jak ja was tak czytam ... I tyle czasu czekam na dostawe z empiku white edition jak glupi ... I czytam o tych problemach z gra, i tym ze polska wersja nie ma tych "dodatkowych" map (poprzez U play, a nie kod tak jak z np Ultimy ...). Juz sam nie wiem co robic, ale figurke Ezla obok Altaira chcialbym posiadac -_-. Cytuj
VAMET 5 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Witam uprzejmie Jak ja was tak czytam ... I tyle czasu czekam na dostawe z empiku white edition jak glupi ... I czytam o tych problemach z gra, i tym ze polska wersja nie ma tych "dodatkowych" map (poprzez U play, a nie kod tak jak z np Ultimy ...). Juz sam nie wiem co robic, ale figurke Ezla obok Altaira chcialbym posiadac -_-. Nie wiem, czy warto kupować figurkę za 50 zł. Brat posiada figurkę, no i nie wiem, czy to takie fajne, żeby się jarać. To nie jest jeden odlew z twardego materiału, tylko składa się z kilku części plastykowych giętkich. Stoi i się kurzy Koledzy z PS3Site opublikowali taki temacik: http://www.ps3site.pl/zabojcza-pulapka-w-assassins-creed-ii/26458/ - save ponoć po 11 misji się niszczy i od nowa trzeba grać http://www.ps3site.pl/polski-asasyn-uposledzony/26495/ - a tutaj o braku możliwości grania w dodatkowe misje, bo nie ma UPlay w polskiej wersji Problem ze zrywaniem i skakanie ekranu to problem globalny... Czy się ustawi na stałe 720p czy 1080p nie ma żadnej różnicy i tak skacze, wypróbowane u brata na wersji polskiej kolekcjonerskiej. Pozdrawiam serdecznie. Z poważaniem Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 http://www.ps3site.pl/polski-asasyn-uposledzony/26495/ - a tutaj o braku możliwości grania w dodatkowe misje, bo nie ma UPlay w polskiej wersji W tej chwili cieszę się, że kupiłem anglika. Pisanie maili do Cenegi jest bezcelowe. Uplay to nie ich serwis i oni raczej dużo nie zdziałają. Powinniśmy raczej spammować skrzynkę pocztową Ubisoft Polska. Cytuj
Look4z 16 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Koledzy z PS3Site opublikowali taki temacik: http://www.ps3site.p...creed-ii/26458/ - save ponoć po 11 misji się niszczy i od nowa trzeba grać http://www.ps3site.p...sledzony/26495/ - a tutaj o braku możliwości grania w dodatkowe misje, bo nie ma UPlay w polskiej wersji Jajca będą jak wszelkie patche będą niekompatybilne z polską wersją. Srał pies na dodatki bez nich jeszcze jakoś można żyć (po prostu nie dam Ubi zarobić), ale jak wszelkie poprawki (które jak widać są konieczne i pewnie lada chwila się pojawią) nie będą wchodzić to będzie masakra. Amatorszczyzna. Niektórzy psioczą na polonizację MW2, a tu wychodzi, że nigdy nie jest tak źle by nie mogło być gorzej. Polska Cytuj
krak2610 0 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 (edytowane) Znak od Boga! To jest pewne. Dostałem od Niego znak, by nie kupować AC II PL White Edition za gruby hajs. I okazało się, że dobrze zrobiłem. A gre już prawie zamówiłem - empik nie chciał przyjąć zamówienia twierdząc, że kod pocztowy nie zgadza się z miastem. Cóż, empiku - dzięki za Wasze błędy w systemie. Edytowane 6 grudnia 2009 przez krak2610 Cytuj
Afroman 81 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Ja kupilem full angielska wersje bo wersji PL nie toleruje poprostu(zawsze cos s(pipi)a) i jak widac dobrze zrobilem. Co do problemow technicznych to gra gubi klatki przy wiekszych zadymach ale nie przeszkadza to w grze. Tzn. widac ze juz nie jest stale 30 fps'ow ale nadal jest plynnie. Co do v-sync'a to ze dwa razy zauważyłem "pociety ekran" ale zdarzyło sie to zaraz po zaladowaniu poziomu. W czasie gry ani razu nic podobnego nie zauważyłem. Co do samej gry to imo jest duzo lepsza od jedynki. Lepsza historia, tlo historyczne, upgrade'y, różnorodność zadan... jedna z lepszych gier tego roku. Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Na 100% wersja PL i ANG zachowuje się tak samo, konsola też tu nie ma nic do rzeczy, winą może być rozdzielczość 1080p/720p nią się pobawcie. Osobiście grałem w 1080p na X360 V-Sync siadał na cut scenkach i bardzo rzadko kiedy we właściwej grze, grę odpaliłem też na PS3 i tu jest znacznie gorzej. Śmiać mi się chcę jak ktoś piszę że u niego jest idealnie :biggrin: no to się śmiej, nabite mam 10 godzin gry, czasem występuje problem z vsync przy synchro, ale zdarzyło mi się 5 razy na 18. Nic nie tnie, 60gb najnowszy Fw 720p. btw Monteriggioni Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 W takim razie pie.rdole ta edycje - jak takie kfiatki odwalaja to na h*** w to inwestowac !? Zmarnowalem moj czas, a gdyby nie te doniesienia to i pieniadze Vamet - widac kwestia gustu, ja sie figurkami nie "jaram" dla mnie to bardzo fajny i ciekawy element ozdoby - 50 pln za takie cos, wierz mi nie jest duza stawka . Cytuj
VAMET 5 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Witam uprzejmie Ja właśnie jestem umówiony na odbiór AC2 w wersji angielskiej pełnej w Gdyni, człowiek sprzedaje nowiuśkie w folii za 183 zł. Nie podam linka do Allegro, żeby nie robić reklamy. Chciałem polską ze względu na żonkę, ale już się dogadaliśmy. Wolę bez jaj mieć wersję i możliwość dokupienia 2 x DLC po 1 GB i się jeszcze pobawić... Dała radę w AC pierwszą bez napisów, musi dać radę z angielskimi napisami Pozdrawiam serdecznie. Z poważaniem Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 (edytowane) Gra fajna, mnie się podoba Mam tylko parę zastrzeżeń: - sterowanie wydaje się trochę cięższe - panel DNA. W AC1 był wygodniejszy, a teraz trochę dziwne to jest (nie przeszedłem sekwencji 1, więc nie dziwcie się, jesli gadam teraz głupoty xP) Motyw z kasą fajny, bicie się dalej takie fajne Nie mogę się doczekać walki na miecze. I jest to pierwsza gra spolszczona, w którą gram, a w której nie ma ocenzurowanych słów albo zamienników typu "Kurczę", "O rany". Fajnie, że mogę prze czytać czasem "Kur." itd. Edytowane 6 grudnia 2009 przez TyskiPL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi