Wiolku 1 592 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Skończyłem. Bardzo dobra gra z bardzo ładną grafą(momentami zwala z nóg) i ciekawym gameplayem. Całość jednak popsuły mi ostatnie rozdziały. Idealny przykład "szycia grubymi nićmi". Gra całościowo nie zachwyca pod względem fabuły. Jest bezpłciowa(Ezio - tragedia), ostatnie levele w Rzymie to śmiech na sali. Finał jest gorzej zrobiony niż pojedyńczy level w połowie gry(mam na myśli grobowce assasynów). W dodatku jest mega łatwo, i mimo starań twórców, powtarzalnie(wiem wiem sandox ale w takim Infamous nudziłem się o wiele mniej). Ojj muszą jeszcze sporo się napracować w przypadku 3 części. Nie mam pojęcia skąd aż tak wysokie oceny Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) ukończyłem AC II, który zauroczył mnie do tego stopnia, że nawet pokusiłem się o platynę (b. łatwa) Na sam koniec zostawiłem sobie questy poboczne (wyścigi, zlecenie zabójstwa) i własnie, chciałem zapytać- przytrafiał wam się w nich bug związany ze znacznikiem misji? U mnie znacznik celu nie znikł po ubiciu wskazanego przeciwnika ale podążał wraz z Ezio...kilka razy tak mialem... :o Edytowane 30 Marca 2010 przez Orson Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Orson ten bug ze znacznikiem, przytrafil mi sie kilkukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Jedynka cierpiała na ciekawą przypadłość. Nie tłumaczyła podstawowych zasad gry. W późniejszych rozdziałach po ulicach chodzili dowódcy z całymi oddziałami. Zanim zorientowałem się, że koło nich trzeba trzymać wciśnięty "krzyżyk" myślałem, że gra jest zbugowana. Co bym nie robił - skakał, stał w miejscu, czy biegł - zawsze włączał się alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shakal 0 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Mam pytanie: Czy jeśli toś kto grał w dodatki do AC II, to może mi powiedziec, czy opłaca się je kupować, bądź który z nich jest lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ja też się podłącze do pytania. Ktoś wcześniej pisał, że w dodatkach będzie możliwość zaliczenia tej misji na maszynie latającej i strącenia strażnika (jak ktoś przeszedł za 1 razem bez strącenia), w celu zliczenie pucharka. Da rade? Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 ja kupilem 13ta sekwencje, i wlasnie do niej doszedlem. Machiavelli oprowadzil mnie po nowo odkrytym dystrykcie florencji i zlecil zalatwienie 9ciu kolesi, kazdy z nich to osobna misja, ja zlikwidowalam narazie pierwszego i zaraz bede gral dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Czyli da radę strącić ziomków z maszyny latającej i wbić brakujący puchar? Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 tak, ale w sekwencji nr 12 Battle of Forli http://www.gametrailers.com/video/review-pod-assassins-creed/62168 Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 skonczylem ten dodatek i powiem ze nie warto bylo go kupowac, nic specjalnego w nim nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Odnośnie Illuminati i lotniska w Denver, które również pojawia się w grze. Assassin's Creed mimo swego pewnego niedopracowania od strony technicznej miażdży większość gier pod względem fabularnym. Tyle odniesień do różnych teorii spiskowych i ukrytych znaczeń nie ma żadna inna gra. Kojima może się schować. W części pierwszej najbardziej podobała mi się niejednoznaczność jaka charakteryzowała osoby do wyeliminowania. Ich uczynki były niezaprzeczalnie złe ale ich motyw, który wyjawiali w chwili śmierci, już nie do końca. Cała koncepcja mniejszego zła, Illuminati, Templariusze, New World Order to wszystko naprawdę daje do myślenia. Nie grałem jeszcze w drugą część i bardzo dobrze. Na początku czerwca ma się ukazać nowa edycja wraz z dodatkami oraz lokacjami dostępnymi jedynie w wersji kolekcjonerskiej. Cena sugerowana 160 zł. Opłacało mi się czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 997 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 (edytowane) Gram tak w te gre i w sumie mam mieszane uczucia. Na poczatku bylem zachwycony: roznorodne misje, klimat, humor. Moze nie potrzebnie robie wsyztskie misje poboczne ale gra szybko mi sie znudzila. W grze praktycznie robimy ciagle to samo. To chyba znak ze juz naprawde zadny sand box moze po za Infamous, na tej generacji nie dostarczy mi emocji od poczatku do konca. Dodam ze nie dotarlem jeszcze do oslawionej Wenecji. Warto grac dalej dla tej lokacji ? Rozpedzi sie tam cos akcja ? Edytowane 2 Czerwca 2010 przez izon Cytuj Odnośnik do komentarza
daras 3 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Dodam ze nie dotarlem jeszcze do oslawionej Wenecji. Warto grac dalej dla tej lokacji ? Rozpedzi sie tam cos akcja ? Koniecznie. To wlasnie Wenecja pokazuje pazur. Piekna i zroznicowana. Do tej gry trzeba podejsc ze smaczkiem- czytac teksty, zaglebic sie w fabule, poczuc klimat. Bardzo przyjemnie mi sie gralo, choc sterowanie nieco slamazarne. Wczoraj wpadla platynka 8) Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ubisoft przegina pałkę z tymi edycjami. Do tej pory ukazały się: Assassin's Creed II Assassin's Creed II: Black Edition [z figurką, bonusowym DVD, artbookiem, 3 sekretnymi lokacjami Templariuszy (Palazzo Medici + Santa Maria dei Frari + Arsenal Shipyard), unikatowym pudełkiem] Assassin's Creed II: White Edition [z figurką, jedną sekretną lokacją (Santa Maria dei Frari), unikatowym pudełkiem] Assassin's Creed II: Lineage [z 36 minutowym filmem, 3 Comic Book Lithography's (cokolwiek to znaczy), 2 sekretne lokacje Templariuszy (Palazzo Medici & Santa Maria Dei Frari)] Assassin's Creed II: Complete Edition [z obydwoma DLC (Battle of Forli & Bonfire of the Vanities), 3 sekretne lokacje Templariuszy (Palazzo Medici + Santa Maria dei Frari + Arsenal Shipyard)] Strasznie doją kasę. Pomijam fakt, że w Polsce mało kto słyszał o czarnej edycji o Lineage nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza
Marlon 18 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Nie chce mi się czytać tematu, więc pytam: Jeśli nie grałem w jedynkę, to jest sens inwestować w dwójkę? Będę wiedział OCB? Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 (edytowane) Nie chce mi się czytać tematu, więc pytam: Jeśli nie grałem w jedynkę, to jest sens inwestować w dwójkę? Będę wiedział OCB? Nie. Musisz przejść najpierw jedynkę. Po krótszym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że kupienie Complete Edition mija się z celem. Gra na starcie będzie kosztować 160 zł. Używaną podstawową wersję można już dostać za 70 zł a te DLC kosztują po 14 zł. Razem wychodzi 98 zł. Nie będę miał tylko tych trzech sekretnych lokacji Templariuszy, które i tak nic nie wnoszą do fabuły. Edytowane 3 Czerwca 2010 przez rkBrain Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Właśnie czekam na ACII ale musiałem zaliczyć część pierwszą mimo wszystko. Byłem początkowo sceptycznie nastawiony co do tej gry (recenzje, opinie), lecz AC bardzo mi się spodobał. Może i trochę przesadzili z tym przebiegiem misji (schemat), ale klimat, teren do eksploracji, design, ciekawy Altair, świetna muzyka - przykuły moją uwagę na co najmniej 20 godzin spędzonych przy grze. Warto zaliczyć jeszcze AC. Liczę, że AC II urzeknie mnie jeszcze bardziej, pomimo tego że zacznę w niego grać za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Pytanie zagadka: Czy w naszym kraju działa Uplay? Odblokowałem theme i nie wiem jak go ściągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szalona Małpka 5 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Oficjalnie nie działa ,ale mi udało się kupić na stronie ubisoftu krypte rodziny Auditore i trzymadełko na noże. Mam je w grze ,ale gdy spróbujesz włączyć Uplay na początku to wywali notke ,że usługa jest niedostępna w naszym kraju. Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Szalona Małpka Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 hm u mnie w miare działał, theme czy tapeta (nie pamietam) nie dala sie sciagnac, ale krypte, ubranie i noże sobie "kupilem" i mialem w grze Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Ale Uplay w wersji Pl assasina czy wersji ang ? (bo rozumiem że chodzi o polską wersje - czyli tą gdzie uplay "nie działa" ale wszelkie duperelce są odblokowane od razu ?) Cytuj Odnośnik do komentarza
Szalona Małpka 5 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Jako wszelkie duperelce masz na myśli dodatkowe lokacje z wersji kolekcjonerskiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Ja mam wersję angielską i mogę tylko pobrać DLC: dodatkowe noże, krypta i strój Altaira. Theme jest niedostępny. Jak jest z wersją polską? Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Jest ktos kto chcialby sie "pochwalic" sekwencjami 12 i 13? :> Niech napisze ktos na PW jakby chcial sie dogadac. Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 kupiłem dzisiaj wersje ANG i mi nie działa w ogóle Bonus Code jest napisane ze invalid lub incorect. O co chodzi?(wpisuje w grze po otwarciu menu). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi