Skocz do zawartości

Assassin's Creed 2

Shakeawake

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie - mam problem. Jestem w laboratorium Desmondem i mam wizje, gdzie staje się Altairem. Muszę gonić jakiegoś gościa który wbiega do wieży. Ja tymczasem mam wejść na sam szczyt. I tu rodzi się problem. Wspinam się na pierwszy balkonik i dalej nie mogę ! Nigdzie nie mogę wskoczyć, nigdzie nie mogę wejść. Co trzeba zrobić ?

Opublikowano

Assassin's Creed II Game of The Year Edition zawiera:

Grę Assassin's Creed II (PS3)

Dodatek: Bitwa o Forli

Dodatek: Stos Próżności

3 dodatkowe misje (Pałac Medyceuszy, Santa Maria dei Frari, Arsenał Portowy)

http://www.sklep.cen...t&nr=1312&sub=5

No tak ale na plycie czy jako kody bo nie wiem czy uzywana brac

Stare ale może innym się przyda. Dodatki są na płycie.

Owszem jest ta deska. I również się domyśliłem, że trzeba się na to wspiąć. Tylko się nie da. Na różne sposoby próbowałem.

Zobacz tu:

http://www.youtube.com/watch?v=sTOLHAysL0k

Opublikowano

Assassin's Creed II Game of The Year Edition zawiera:

Grę Assassin's Creed II (PS3)

Dodatek: Bitwa o Forli

Dodatek: Stos Próżności

3 dodatkowe misje (Pałac Medyceuszy, Santa Maria dei Frari, Arsenał Portowy)

http://www.sklep.cen...t&nr=1312&sub=5

No tak ale na plycie czy jako kody bo nie wiem czy uzywana brac

Stare ale może innym się przyda. Dodatki są na płycie.

Owszem jest ta deska. I również się domyśliłem, że trzeba się na to wspiąć. Tylko się nie da. Na różne sposoby próbowałem.

Zobacz tu:

http://www.youtube.com/watch?v=sTOLHAysL0k

Dzięki !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, wątek się rozrósł, a nie czytałem go od początku, więc jak takie pytanie było to sorry.

Jak AC:II ma się do gatunku sandbox? Jedyny przedstawiciel tego gatunku w jakiego grałem to GTA: SA na ps2- było z nim kupę zabawy. Nie dość że gra sama w sobie była długa i oferowałam dużo zadań, to spędziłem masę godzin po zakończeniu głównego wątku na po prostu jeżdżeniu po mieście, strzelaniu, i ogólnie świrowaniu po mieście. Z stąd moje pytanie, czy w AS:II po skończeniu głównego wątku jest co robić? nie chodzi mi tylko o zadania poboczne, tylko o to czy gra się nie nudzi?, czy sprawia jeszcze frajdę po przejściu, czy nie nuży przechodzenie jej jeszcze raz i mniej więcej w ile przechodzi się grę? ( tak na oko, niekoniecznie ze wszystkimi zadaniami pobocznymi) Zastanawiam się właśnie nad kupnem pod choinkę AS:II lub InFamous i nie wiem co wybrać. Ok czekam na waszą odpowiedź i radę, z góry dzięki :)

Opublikowano

Hej, wątek się rozrósł, a nie czytałem go od początku, więc jak takie pytanie było to sorry.

Jak AC:II ma się do gatunku sandbox? Jedyny przedstawiciel tego gatunku w jakiego grałem to GTA: SA na ps2- było z nim kupę zabawy. Nie dość że gra sama w sobie była długa i oferowałam dużo zadań, to spędziłem masę godzin po zakończeniu głównego wątku na po prostu jeżdżeniu po mieście, strzelaniu, i ogólnie świrowaniu po mieście. Z stąd moje pytanie, czy w AS:II po skończeniu głównego wątku jest co robić? nie chodzi mi tylko o zadania poboczne, tylko o to czy gra się nie nudzi?, czy sprawia jeszcze frajdę po przejściu, czy nie nuży przechodzenie jej jeszcze raz i mniej więcej w ile przechodzi się grę? ( tak na oko, niekoniecznie ze wszystkimi zadaniami pobocznymi) Zastanawiam się właśnie nad kupnem pod choinkę AS:II lub InFamous i nie wiem co wybrać. Ok czekam na waszą odpowiedź i radę, z góry dzięki :)

ACII to sanbox "pelna geba" (jak sie ostatnio mowi) tzn. oprocz watku glownego dostajesz mase pobocznych questow/misji/znajdziek itd. Zaliczenie wszystkiego zajmuje 2 razy wiecej czasu niz sama fabula. Jesli rajcuje Cie taki progress w grach nie wahaj sie tylko kupuj, bo "jest co robic". Ja do platyny dotarlem po ok 25h, lecz jakbym chcial wymasterowac calosc na 100% mysle, ze tak z 10h dluzej (strzelam na oko).

Opublikowano

Wczoraj wpadła mi platyna w AC2. Moje pierwsze platynowe trofeum w życiu :] Ogólnie Assasin's Creed 2 to bardzo dobra gra. Jedynka była nudna. Dwójeczka jest poprawiona i dużo miodniejsza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hej, mam pytanie. Chodzi mi o grobowiec assasynów na terenie mojej (nie tylko mojej :D ) willi. A więc byłem już w skarbcu i najpierw od lewej strony otwierałem kuferki z kasą, potem podszedłem do klapy w podłodze, ale nie zdążyłem przeczytać, że to klapa, z rozpędu nacisnąłem guzik(na padzie), bo myślałem, że to też jest jakiś kuferek czy karta do przeczytania, no i od razu po kliknięciu klawisza (na padzie) wywaliło mnie już na górę do miasta. >> chodzi, o to że nie zdążyłem zajrzeć w sarkofagi i nie mam pieczęci (tej do otwarcia zamków aby dostać zbroje Altaira). Już nie mogę wrócić do grobowca, więc mam pytanie czy ten klucz faktycznie tam był, i czy jest jakiś sposób na zdobycie go? -mam jednego save'a. proszę o pomoc

Opublikowano (edytowane)

Ależ oczywiście, że możesz wrócić do tego grobowca w Twojej willi. Nie pąmiętam gdzie dokładnie się on znajduje, ale jak trochę poszukasz to na pewno znajdziesz ;]

Edytowane przez sprite
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dziś skończyłem. Namarudziłem się na serię już dość więc tylko jeden komentarz - ...gdyby całość była taka jak końcówka...

Glyphy to jeden z fajniejszych motywów tej odsłony.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
<br />Miałem AC2 i sprzedałem. Zamierzam kupić z PSS razem z AC:B - mam pytanie.W jakim języku są te gry ? Jest polska kinówka ?Dziękuję za odp<br />
<br /><br /><br />

PSS chyba zawsze dostosowuje wersje językową do kraju na którym masz zarejestrowane konto. A polskie wersje i w AC2 i w ACB są kinowe.

Opublikowano (edytowane)

hej, mam pytanie. Chodzi mi o grobowiec assasynów na terenie mojej (nie tylko mojej :D ) willi. A więc byłem już w skarbcu i najpierw od lewej strony otwierałem kuferki z kasą, potem podszedłem do klapy w podłodze, ale nie zdążyłem przeczytać, że to klapa, z rozpędu nacisnąłem guzik(na padzie), bo myślałem, że to też jest jakiś kuferek czy karta do przeczytania, no i od razu po kliknięciu klawisza (na padzie) wywaliło mnie już na górę do miasta. >> chodzi, o to że nie zdążyłem zajrzeć w sarkofagi i nie mam pieczęci (tej do otwarcia zamków aby dostać zbroje Altaira). Już nie mogę wrócić do grobowca, więc mam pytanie czy ten klucz faktycznie tam był, i czy jest jakiś sposób na zdobycie go? -mam jednego save'a. proszę o pomoc

Stary post, ale odpowiem. ;]

Wracać do każdej lokacji i misji można z poziomu menu DNA. Przydatne jeśli się coś ominęło, a gra już zablokowała dostęp do danej lokacji itd. Nie wpływa to na progres gry - po zakończeniu wspomnienia, można kontynuować grę na etapie takim jakim skończyłeś (a zebrane fanty z powtarzanych wspomnień "dopisywane" są do postępów aktualnej gry).

Akurat w tych sarkofagach nic nie ma (nie ma tam pieczęci), więc sensu wracać się tam nie ma.

- - -

Właśnie zacząłem zgłębiać tę serię - trochę od dupy strony bo od Brotherhooda, ale... ;d Czym się różni wersja GoTYE od normalnej ACII? Jakimi dodatkami?

Edytowane przez Berion
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam! Niedawno kupiłem używaną platynową edycje GOTY Assassin's Creed II i nie moge odblokować dodatkowych misji. Pisaliście że dodatki są zawarte na płycie. Jak je uruchomić? Kod jakiś jest potrzebny?

Opublikowano

Wydanie GOTY ma wszystko na płycie. Sam miałem to wydanie. Wiki też potwierdza:

Later Assassin's Creed II: The Game of the Year Edition was released, containing the extra content incorporated on the game disc.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Siemanko! Mam problem. Zakupilem rok temu ASII, ktory przeszedlem, a nastepnie sprzedalem. Tak sie sklada, ze nie mam w co grac teraz i postanowilem zdobyc platynke, wiec pozyczylem gre od kumpla. i co sie okazalo? Moj profil zniknal, nie moge go odczytac. Jak to mozliwe? Na pewno go nie kasowalem. W 'narzedzia zapisanych danych' wciaz jest moj save, ale jak wlanczam gre to go nie ma. Czym to jest spowodowane?