Skocz do zawartości

Call of Duty: Modern Warfare 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skończyłem SP jestem w szoku......końcówka jest doje*&^%$ tak że brak mi słów, mistrzostwo świata, cały SP rządzi na całej linii, zwroty akcji po prostu masakrują, muszę ochłonąć. Moc!!!!!

Opublikowano

Skończyłem SP jestem w szoku......końcówka jest doje*&^%$ tak że brak mi słów, mistrzostwo świata, cały SP rządzi na całej linii, zwroty akcji po prostu masakrują, muszę ochłonąć. Moc!!!!!

A właśnie chciałem napisać jak wrażenia tych co mieli okazję zagrać w MW2 . Drugie pytanie czy ktoś już pograł w multi jak to wygląda?

PS. Soul jak się bawiłeś na lotnisku ;] ?

Opublikowano

Jak na razie to doszedłem do Lotniska i wyciąłem pierwszą falę cywili :) niestety wybiła godzina zero i do roboty czas iść ale po 22:15 dokończę rzeź i polecę dalej.

Gra z4j3bist4 misja w śnieżna świetna, liczę na więcej takich skradankowo/dynamicznych akcji.

Opublikowano

jestem po przejściu dwóch pierwszych misji.

gram na Veteran i nie jest przesadnie trudno, choć kilka checkpointów powtarzałem po jakieś 5 czy 9 razy. jest intensywnie i to bardzo. niestety bardzo krótko.

setnie się ubawiłem po nieudanym skoku między pierwszym a drugim wspinaniem na początku 2 poziomu.

ktoś skoczył za pierwszym razem ? : D

Opublikowano (edytowane)

Gram z przerwą na obiad i siku od 12:00, jak grę przyniósł kurier (Ultima się spisała jak zawsze). Jakie jest MW2? Urywa jajca! Gra jest piekielnie szybka, intensywna, wprost przytłacza i można dostać oczopląsu :) Singiel rządzi na całego! IW są mistrzami, co zresztą już dawno udowodnili. Tu jest wszystko co powinno być w porządnej strzelance. Jest ciekawe story (może przesadzone, ale mnie pasuje takie political-fiction), jest porządna oprawa audio-video (silnik stary ale jary), jest klimacik budowany m.in świetną muzyką (zdaje się że Hans Zimmer). No i do tego kapitalne miejscówki. Grywalność przepotężna. Czyli w sumie bez zaskoczeń, miał być hit i jest. Czekam na jakieś dane o sprzedaży.

Najlepsze jak do tej pory momenty które mnie powaliły:

-Szalona ucieczka i skok skuterkiem

-W zasadzie całe Rio

-Lotnisko i twist na końcu

-Obrona Burger Kinga

-Platforma wiertnicza

-Gułag

Edytowane przez aux
Opublikowano

No i singla mam już za sobą. Gra pękła w nieco ponad 6 godzin na poziomie regular (mogłem wybrać większy, bo było za łatwo :/ )

Ogólnie mam trochę mieszane uczucia. Z jednej strony gra wciąga jak bagno, misje są za(pipi)ste, jest dynamicznie i z przytupem, ale z drugiej strony brakuje tak klimatycznej i zapadającej w pamięć misji jak ta w Czarnobylu z pierwszej części.

Graficznie jest bardzo dobrze, obraz jest czysty i ostry jak brzytwa, tekstury szczegółowe itd. Trochę brakuje większej interakcji z otoczeniem, ale za to mamy płynne 60 fps'ów.

Jedynkę ukończyłem 4 razy zanim gra poszła w świat, ale drugiej części jakoś mi się nie chce przechodzić od nowa.

Pierwsza część była chyba zbyt dobra i przełomowa jak na swoje czasy, i ciężko będzie wymyślić coś lepszego.

Opublikowano

co tu dużo mówić singile świetny ,dużo akcji chodz misje krótkie ,ale to nie ważne .Jest to na co czekałem :) .Singla jade od razu na veteranie i pierwsza poważna zacinka to misja w brazylii gdzie mamy złapac tego kolesia w favelach ,ale jakoś poszło .

Multi jeszcze nie obadałem dokładnie ,zagrałem tylko jeden meczyk ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywne .

Jak dla mnie gra na 9,7/10 .miłej zabawy :D

Opublikowano

Mnie się za to bardzo spodobało Multi - szybka i ciekawa rozgrywka. Terminal z samolotami pełnymi kamperów i gigantyczny wręcz mnożnik punktów za bzdety :thumbsup: Znacznie bardziej mi się podoba niż ten z MW1. Wie ktoś może czy można montować 2 akcesoria do broni naraz? Dopiero mam 14lvl

Opublikowano (edytowane)

Snajpienie w nowym Codzie jest zarąbiste.

Wpis.

Gra świetna, SP jak narazie olałem, ale na pewno wrócę. Parę odczuć co do MP:

- ginie się dosyć szybko, ale osoby grające na HC nie zauważą różnicy

- albo mi się zdawało albo brakuje trybów: HC S&D i HC HQ.

- Ilość broni jest porażająca tak jak różnorodność.

- Killstreaki są cholernie mocne przykład z dziś:

Wbijam na serwer, szybki bieg (Marathon FTW) i zabijam gościa, który przed chwilą zamówił zrzut. Zbieram zrzut, a tam "Nalot Pavlova", używam. Kryje się i po chwili mam staty 13:1. Tak więc biorę AC130 (głupia rzecz - killstreak nabija się podczas killstreaka) i po chwili mam 26:0 po czym zabija mnie gościu. Jakbym miał to skończyłaby się atomówka, ale jeszcze jej nie odblokowałem. Tak więc zdecydowanie zdobycie nuke'a nie jest trudne.

- Możliwości kustomizacji mnie urzekły. Wiele dupereli, dodatki do broni, emblematy - to lubię.

Ogólnie rozgrywka jest szybka, dynamiczna, przyjemna.

Największy minus, który oczywiście nie zależy od IW - sporo kampiących noobów, szczególnie na Faveli i Terminalu.

Ogólnie za MP postawiłbym 10-/10.

Edytowane przez rafal_roma
Opublikowano

Wiem, że to może nie interesuje wielu osób ale chciałem to podać jako ciekawostkę. W UK szał, w wielu sklepach już rano nie było egzemplarzy. Dwie duże sieci zrobiły promocje, za grę liczyły sobie 26 funtów. Oczywiście jak pobiegłem tam po pracy nie było już czego szukać...

Opublikowano
(głupia rzecz - killstreak nabija się podczas killstreaka)

Wiesz co nie bardzo jest tak jak piszesz, nie wiem od czego do zależy, ale raz tak jest raz nie, podaje przykład, zabijam 4 mam paczkę a w niej hariera, zabija mi 3 typów i powinienem mieć kolejnego hariera ale go nie ma. Może chodzi o to, że nie może być drug raz ten sam killstreak, jak by był inny pewno by sumował........

Opublikowano

Soul,

killstreaki z paczek się nie łączą. Reszta jak najbardziej.

Za to fajny motyw z zachowywaniem killstreaków - nawet jak zdobędziesz ich 5 to wszystkie możesz wykorzystać. Nie tak, że wraz z zdobyciem nowego tracisz stary.

Opublikowano

Dorwałem swoją kopie i zasiadłem do Singla. Na razie jestem zachwycony, mistrz skryptow powrocil. Akcja jest niezwykle filmowa i wciąga jak bagno. Niestety, po 1,5 godziny gry skonczyłem akt I i aż bije po oczach to, że kampania ledwo się zaczęła, a już zmierza ku końcowi.

Świetna misja z E3 - Cliffhanger i ta na lotnisku, No Russian, która naprawde wzbudziła we mnie negatywne emocje w stosunku do Makarova.

Rozegrałem jeden meczyk w multi i odczucia bardzo pozytywne. Co prawda 6 razy padłem i tylko 7 zabić, ale trzeba się rozegrać. Zmiany są naprawde dobre i tutaj skupiać się bedzie większość graczy multi w FPS. Umarł król, niech żyje król!