Skocz do zawartości

Call of Duty: Modern Warfare 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gre skonczyłem kilka godzin temu, może nie za dluga ale rzuca nas po całym swiecie i mam wrazenie jak bym 20h w nią grał. Grałem prawie non-stop i cóż, SP to dla mnie mistrzostwo świata, pewnie z 4 razy jeszcze przejdę w całości. Muza, grafa, plot - wszystko 10/10 (no moze grafa 9/10). Wszystkie misje z wykopem, nie ma ani minuty przerwy. Niby brak tu następcy misji w Czarnobylu ale nie ma na co narzekać. Niech się biorą za MW3 albo niech dają kampanie w DLC bo multi przez kilka lat nie bedzie potrzebowało nastepcy a nie chce mi sie 2-3 lata czekac by sie dowiedziec "co dalej".

Edytowane przez Cethu
Opublikowano

Ksips1 --> żeby mieć możliwość zamontowania 2 dodatków do broni potrzebny jest specjalny perk (Bling - 2 Primary Weapon Attachments),który odblokowuje się po jakiś tam wyczynach. Nie wiem czy chodzi tu o konkretny level, czy coś innego, naprawdę nie mam pojęcia, mnie się odblokował dzisiaj, level mam 23.

Gość donsterydo
Opublikowano

Gre skonczyłem kilka godzin temu, może nie za dluga ale rzuca nas po całym swiecie i mam wrazenie jak bym 20h w nią grał. Grałem prawie non-stop i cóż, SP to dla mnie mistrzostwo świata, pewnie z 4 razy jeszcze przejdę w całości. Muza, grafa, plot - wszystko 10/10 (no moze grafa 9/10). Wszystkie misje z wykopem, nie ma ani minuty przerwy. Niby brak tu następcy misji w Czarnobylu ale nie ma na co narzekać. Niech się biorą za MW3 albo niech dają kampanie w DLC bo multi przez kilka lat nie bedzie potrzebowało nastepcy a nie chce mi sie 2-3 lata czekac by sie dowiedziec "co dalej".

Mi jedyne co się w tej misji podobało to skręcanie karków psom :potter:

Spokojnie, MW3 będzie pewnie pod koniec 2011, w 2010 wyjdzie kolejny WaW.

Ile Ci zajęła kampania i na jakim poziomie ?

Chłopaki może coś napiszecie o misjach w SO, ile ich jest ? Ile z nich można samemu przejść ?

Opublikowano (edytowane)

Misje SO są podzielone na (jesli dobrze pamiętam) 5 części/zestawów: alfa, bravo...itd. A każda z części ma 4 misje plus 1 odblokowaną po zdobyciu kilku gwiazd. Jak zaczynasz to odblokowana masz tylko czesc alfa reszte z czasem za gwiazdki dostajesz.

Grałem na standard, by poznać całą fabułę jak najszybciej. Nie wiem ile mi zeszło, na liczniku po napisach miałem 9h, ale w przerwie robilem obiad itp, itd. Sadze ze z 6-7h mi zeszło nie miałem problemów z zadna z misji ale też sie nigdzie nie spieszyłem.

EDIT

Wracają jeszcze do SO, próbowałem dopiero kilka, ale z tego co widać większość da się zrobic samemu. Wymagania na 2 są np. w misji gdy jeden gracz siedzi w samolocie i osłania tego na ziemi :D A misje są wszelakie, od wyscigu skuterów śnieżnych przez zabawe ze snajperką do skradanki w śniegu :D

Edytowane przez Cethu
Opublikowano

Napiszcie kilka slow o tych mapkach ze SpecOpa, co trzeba zrobic, ile zajmuje, jaka trudnosc. Wg mnie ten tryb bedzie tylko na raz - dostaniesz 3 gwiazki i tyle. Dlatego wolalbym coopa jak w 5 - karty, punkty i jazda. Podobnie bylo u mnie z Horda - zrobiony 50lvl i zapomina sie o grze.

Opublikowano

No i MW2 pekł na VETERANIE :) potrzebowałem do tego 10H .. co o singlu .. GENIALNY :) ,akcja non stop ,zakonczenie gry dość nie spodziewane ,myśląłem ze będzie jeszcze jedna misja a tu koniec :D ,ale jaki .... MW 3 będzie :)

Teraz trzeba obadać SO ,co do multi to jest świetnie Deathmatch /dominacja wymiata . nie żałuję na tą grę ani jednej złotówki .

P.S. ktoś wie gdzie moge zobaczyć pzred zakupem tapety na X360 z MW 2 bo cos bym sobie kupił ale kota w worku to ja nie chcę :).

Opublikowano (edytowane)

Poszperaj na necie, ja je wczoraj szukalem i znalazlem bez problemu (nazywaja sie tactical i abstract). Mi nie podchodza zbytnio.

Wracajac do SO (sorry, ale beda polskie nazwy):

ALFA:

-Piekiełko - Misja treningowa z początku gry, 3 gwiazdki za przebiegniecie w >35 sekund

-Snajper - Twoje: snajperka, miny i BSP Predator kontra fale wrogów

-Chrystus Zbawiciel - przeszukaj mapke, zlikwiduj wrogów ale uważaj na cywilie

-Zawiszenie - Przebij się przez siły nieprzyjaciela na mości i dotrzyj cały do bezpiecznej strefy

BRAVO:

-Strażnik - Jeden ciora z pokładu AC-130 osłaniając drugiego na ziemi - wygląda to genialnie (jest gameplay na GT) gramy na polach z CoD4 gdy stracili nasz helikopter

-Lista zabitych - Jak najszybciej wyeliminuj dużą liczbe wrogów, im szybciej zabijasz tym lepsza premia.

-Saperzy - Ścigaj się z czasem. Rozbrój bomby na czas.

-Wyścig - Wyścig na skuterze

-Wielki brat - "Eksplodujaca amunicja, działko Vulcan, śmigłowiec Blackhawk. Oczyść drogę."

Wiecej narazie nie odblokowalem bo czasu malo :/

Edytowane przez Cethu
Opublikowano

Jestem dopiero w 2-gim akcie, ale już mam swoją grę roku :D. Naprawdę godny następca CoD4. Singiel jest mega intensywny. Za multi wezmę się poważniej jak przejdę kampanię. Jeszcze nie mogę się połapać w tych wszystkich perkach, broniach, trybach. Może przez to, że w MW1 w multi za dużo nie grałem. Najlepsze, że 3/4 listy na XL gra właśnie w MW2 !

GRAĆ !!!!!!!!111JEDEN1111

Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

Dwa krótkie pytanka.

-Czy w trybie OS można grać samotnie (bez podzielonego ekranu i bez podpięcia do neta)?

-Czy w multi da się grać z botami (bez neta)?

-Tak ale nie wszystkie misje, niektóre wymagają 2 graczy

-Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że nie

Opublikowano (edytowane)

Singla przeszedłem (rewelka) i zabrałem się za samotną zabawę w SpecOps'y. Kapitalna zabawa! Oczywiście jeszcze lepsza we dwóch, ale miło że samotnikom też dali te misje. Jest ich sporo i są różnorodne. Bronimy miejscówek, wybijamy konkretną liczbę złych, skradamy się i ścigamy na skuterku. Tak jak w Residentowym Mercenaries kolejne mapki odblokowują się wraz z postępami (gwiazdki w zależności od poziomu trudności). Bardzo fajnie jest to pomyślane i wykonane. SpecOps wciąga tak samo jak singiel. No i ta misja na Ukrainie, miód! Jedyne co mnie wkurza to psy, zwłaszcza w trudnym "Chrystus Zbawiciel". Wciskam prawą gałkę i nic to nie daje bo mnie piesek zagryza. A sama misja super, w ogóle wszystkie etapy w Rio bardzo ciekawe.

Nie rozumiem tylko o co chodzi w bonusowym dla singla levelu w muzeum. Może mi ktoś wytłumaczy.

Edytowane przez aux