Skocz do zawartości

Call of Duty: Modern Warfare 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po kilkunastu godzinach multi (singiel nienaruszony), mam dokładnie te same odczucia co przy MW1: dla mnie tylko Hardcore ma sens. Wqrwia mnie chaos normalnych trybów, wszyscy biegają jak pojebani niczym chomiki w klatce, a ostatecznie wszystko sprowadza się do tego, kto ma lepszy/szybszy odruch zginania palca wskazującego.

Zero sensu, taktyki, klimatu - imo ofkoz, więc bez napinki proszę :rolleyes: i głodnych kawałków o kampieniu, bo to nie moja bajka...

Mapy takie sobie, imo trochę gorsze niż w 1-ce, ale rozpaczy nie ma, kilka ciekawych jest, inne do zaorania z mety. Dziwi mnie, że ludzie kompletnie nie skipują, ale widocznie potrzeba czasu, żeby się porzygali niektórymi.

Podsumowując: czekam niecierpliwie na BC2 :)

za duzo jest malych map w ktorych jest za duzo drog ataku przez to jest chaos..... powinny byc 2-3 drogi a np w brazylii mozliwosci wyjscia wrogow jest z 8...hardkory faktycznie najfajniej sie gra ale tylko dlatego ze gra strasznie laguje- niektorzy w tdm zapinaja jak na motorku...gralismy na privie 10 polakow tdm bylo zupelnie inaczej spokojniej taktyczniej prawie jak w htdm...

Opublikowano

Nie wiem co rozumiesz przez lagowanie (być może to, że czasami ktoś ma slide-show, a inny popyla x2), natykam się okazjonalnie, a jak ktoś laguje to wychodzę (nie po to mam łącze 25/1,5 Mb żeby sie męczyć 8) ).

Po prostu Hardcore wymusza inne podejście do rozgrywki, spokojniejsze, więcej kombinacji, myślenia, przyczajki, nasłuchiwania (słuchawki to podstawa), nikt nie biega z chorymi rozpylaczami waląc na ślepo, bo z czego nie grzejesz, to 1 kulka = 1 zabity. O dziwo nawet granatniki nie są popularne, bo za wolne. Wszystkie "moce obalające" i inne bzdety można sobie w buty wsadzić i korzystać z naprawdę przydatnych gadżetów.

A brak HUD-a i radaru powoduje, że oszołomy gapiące się tylko na czerwone kropki nie wylatują zza winkla, killując Cię nożem.

Jak będę chciał grać z mutantami, to wezmę sobie coś z Marvela. Póki co - w MW2 tylko Hardcore :).

Opublikowano

To fakt, na Hardcore nie ma takiego biegania, chaosu itp. ale za to jest mega kamperka;/ brak kill cama sprawia, że mnóstwo ludzi siedzi w jednym miejscu cały mecz. Deathmatch gram normalny, S&D tylko hardcore.

Opublikowano

a mi się odechciało grać na multi, jedyna frajda jest jak jest ekipa a tak to banda małp z nożami, komunikacji brak i tylko radosna twórczość

ogólnie uważam multi za niedorobiony, a motyw z harrierem/helikopterem/samolotem to po prostu głupota

na początku jest podnieta ale mi szybko zeszło, randomowe run&gun

kill-cam to też kretynizm, dla upośledzonych to zrobili chyba

kto chce kupić?;]

Opublikowano

Nie wiem co rozumiesz przez lagowanie (być może to, że czasami ktoś ma slide-show, a inny popyla x2), natykam się okazjonalnie, a jak ktoś laguje to wychodzę (nie po to mam łącze 25/1,5 Mb żeby sie męczyć 8) ).

Po prostu Hardcore wymusza inne podejście do rozgrywki, spokojniejsze, więcej kombinacji, myślenia, przyczajki, nasłuchiwania (słuchawki to podstawa), nikt nie biega z chorymi rozpylaczami waląc na ślepo, bo z czego nie grzejesz, to 1 kulka = 1 zabity. O dziwo nawet granatniki nie są popularne, bo za wolne. Wszystkie "moce obalające" i inne bzdety można sobie w buty wsadzić i korzystać z naprawdę przydatnych gadżetów.

A brak HUD-a i radaru powoduje, że oszołomy gapiące się tylko na czerwone kropki nie wylatują zza winkla, killując Cię nożem.

Jak będę chciał grać z mutantami, to wezmę sobie coś z Marvela. Póki co - w MW2 tylko Hardcore :).

"(być może to, że czasami ktoś ma slide-show, a inny popyla x2)"prawie tak ale nie do konca ,poczytaj sobie o cod speed glitchu albo wyszukaj na y tubie...w cod4 do 1 patcha na dobrym laczu bylo 0 laga ale ci ze slabym mieli koszmary(niby sie pluli ze snajperki nie wchodza itd co bylo wina slabych lacz mi np dzialaly idealnie)... po 1 patchu zrownali polaczenia dla calosci i dzieja sie w online istne jaja... w mw2 co zmienili to jedynie podkrecili wszystkim predkosc(aby ukryc lagowanie i tego speed g.) mniej wiecej sie wszystko zrownalo ...a jak gra powinna chodzic proponuje kazdemu zagrac priva z samymi polakami ewentualnie wlaczyc spilta...

Opublikowano

Też mnie dziwi czemu ludzie w ogóle nie votują map. Na liczniku mam jakieś 12 godz., a są jeszcze takie 2-3 mapki na których zagrałem dosłownie raz.

Perk "ninja" zakłóca tylko czujnik pulsu? Czy tak samo jak perk "zakłócenie" radar?

Który lepiej wybrać?

Opublikowano (edytowane)

Utworzyła się już jakaś społeczność skupiona woków MW2 strictle na X'a ?

Bo szukam osób z którymi mógłbym pograć, a to co się dzieje na losowych serverach woła o pomstę do nieba ;/

Jakby co to gram codziennie oprócz niedziel w godz. 21-01, wysyłajcie zaproszenia do friendlisty ;) chętnie pogram z polakami ew. dołącze do jakiegoś teamu ;)

Edytowane przez marcin111555
Opublikowano

a mi się odechciało grać na multi, jedyna frajda jest jak jest ekipa a tak to banda małp z nożami, komunikacji brak i tylko radosna twórczość

ogólnie uważam multi za niedorobiony, a motyw z harrierem/helikopterem/samolotem to po prostu głupota

na początku jest podnieta ale mi szybko zeszło, randomowe run&gun

kill-cam to też kretynizm, dla upośledzonych to zrobili chyba

kto chce kupić?;]

Multi w MW2 nie różni się niczym - poza gadżetami - od MW1, ale podobnie jak poprzednio, w dziwny sposób wciaga niczym bagno. A przed "run&gun" oszołomów uciekłem właśnie do HC (nota bene tak samo jak w MW1), wolę zginąć od kampera (i tylko raz, bo za chwile go znajdę), niż brać udział w chorym wyścigu szczurów na TDM.

Diabeu - kupić chce Marcin0903, dostałem PM wczoraj na XL :)

Dlatego powtórzę się again - wiem, do znudzenia - że lepiej będę się bawił od jutra na jednej mapie w BC2, niż w kotleta zwanego MW2. Przerwa dobrze mi zrobi.

Destrukcja 2.0, składy x4, taktyka i pojazdy = większa różnorodność i ciekawszy gameplay.

Opublikowano

Ninja, bo wersja pro daje ciche bieganie. Do tego z czerwonych Cold-blooded jak chcesz być niewidzialny (i broń z tłumikiem).

Cold-blooded to zimnokrwisty w polskiej wersji? W perkach 2? To mam ustawione. Thc.

Opublikowano (edytowane)

Pogralem troche na PC - pierwsze wrazenia moc, miaga, dzez,itp. Z biegiem (dobilem do 30lvl w ciagu 6-7h) i to sie staje nudne, mapy wielke a malo graczy, masa kamperow, przebajerzone KS tzn naloty x 3, harriery, pawe low, paczki. Malo grania z gunow, wiecej zabawy bonusami. Moze gdyby bylo wiecej graczy na serwerach bez ograniczenia ktore jest w "matchmakingu" wielka mapa a graczy 4-6 x2. Dobrze ze nie bralem w ciemno bo bym sie zawiodl - poprzednie czesci 4/WAW sa zdecydowanie klimatyczniejsze - grasz a nie czekasz by nabic sobie ac130 czy tam taki helikopter i fragowac z powietrza. Moze powstalyby mody usuwajce te przebajrzeone steki gralo sie by inaczej ale niestety - matchmaking i 0 modow czy konfiguracji serwerow. Poczekam na BFa - po COD2/4/WAW na sieci w koncu przydalaby sie jakas mila odmiana. Naszczecie pozyczone konto Steam jutro oddaje, 120zl odlozone na BF. Najwieksze plusy MW 2 - swietnie zrobione mapy jak i opltymalizacja - gra dziala b. plynnie na moim 2 letnim sprzecie ktory nawet 2 lata temu nie byl z gornej polki lecz za 1800zl, oby tez tak BF dzialal na LOW :).

Wielki fan multi w CODa ale znudzilo mnie to samo juz :C podsumowujac

Edytowane przez Scorp1on
Opublikowano

Butch, mnie HC nie kręci bo to przecież ghost recon tylko w fpp jest

na dodatek nie potrafię siedzieć dłużej niż 3sec w jednym miejscu, silnik w (pipi)e i urrrrra do przodu szukać wroga - najlepsza obrona to atak, c'nie?

a lagi tu są takie że idzie pawia zasadzić

Opublikowano

Pograłem dziś singla

Wniosek:

Co jak co, ale (pipi) zmotywować do zabicia głównego bad guya IW potrafi. Rzuciłem tym nożem z taką satysfakcją że miałem ochotę powtarzać tę czynność jeszcze z milion razy. Singiel krótki aczkolwiek treściwy, mnie to odpowiada

Aha.

Miałem fajny moment dziś.

W Spec Ops, w gułagu na vecie, dotarliśmy do trzeciego pokoju gdzie jest punkt ucieczki w tej dziurze w podłodze.

Kumpel wskoczył i krzyczy "biegnij! biegnij!", ja od razu sprint, i dostałem serie od kolesi z balkonów. Już leci "kuuu,rwa znów od początku" ale ja twardo czołgałem się do extraction pointu. I... Udało mi się doczołgać na 2 sekundy przed śmiercią xD

Epic win i wielka ulga że w końcu zaliczone xD