Scorp1on 8 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 Porazka bylo COD3, 5 zas to nic innego jak 2 (klimaty WWII) + 4 (perki, klasy, upgrejdy) i mamy WaW Gooralesko - COD w wiekszosci pozycji to gry dobre/b.dobre ale trafia sie rowniez slabe, tak jak seria POP - ma dobre Piaski, Dusze lecz 2 Trony + ten najnowszy juz sa slabe. Zas NFS padal juz od 3 czesci (Carbon, PS, Undercover) o sportowkach sie nie wypowie bo wnie nie gram. Cos Ea mialo robic z MOH cos na wzor COD4 ale nic wiecej o niej nie slyszec. Cytuj
bieguna 0 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 Ja pisałem, że COD5 było porażką dla mnie. I pewnie częściowo dlatego, że poddałem sie maksymalnie hype-owi i oczekiwałem nie wiadomo czego. Ale też nie zgadzam się, że COD5 to nic innego tylko COD4 wrealiach 2 wojny. W COD5 poprawiono minimalnie grafike ale za to moim zdaniem troche spierdzielili animacje postaci i mocno spierdzielili wszystkie rzeczy związane z bronią. Ja przynajmniej tak to widzę. Generalnie wolałbym z 8-10 nowych map do multi z MW niż całego nowego singla i multi WAW. A COD3 mi sie podobał:-) Cytuj
wielad 0 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 multi w cod5 ssie, jest za wolne, jest za wolne i jest za wooooolneee, robienie po 10 kili na hs&d to pestka, pogralem moze z miesiac i darowalem sobie, wrocilem do jedynej slusznej gry na multi jaka jest cod4, jak dla mnie mogli by tylko skopiowac cale multi z cod4 łacznie z grafika i dodac nowe mapy nic wiecej nie chce, bronie, perki wszystko jest tam idealne Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 Ja po porażce jaką było dla mnie COD5 obiecałem sobie, że już w żaden COD hype się nie wkręce. Mam nadzieje, że mi sie uda. CoD-hype może się oprzesz, ale czy unikniesz MW2-hype? Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 Tylko co zmiana nazwy oznacza dla nas, graczy? Założę się, że większość z nas nadal będzie intuicyjnie mówić "ten najnowszy CoD" ^_^ Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 (edytowane) Taa tym bardziej że, wygodniej się mówi "kod" . A swoją droga ten krótki i cholernie dobry teaser mną już pozamiatał, napalił itd. Teraz czekać na pierwsze fotki jakiś gameplay, ciutkę fabuły. I cholera ja chcę misję w stylu "Pripyat" z Cod-a 4. Edytowane 27 marca 2009 przez Slupek88 Cytuj
ksztyrix 6 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 (edytowane) Przyda się takie odświeżenie założeń serii. To tak trochę jak MoHem, gdy seria ta zaczęła zjadać własny ogon część ludzi odeszła i zrobiła świetne Call of Duty, teraz dzieje się to samo. Z teasera można wywnioskować że może będzie misja płetwonurkami - sabotażystami. Nice. Fajnie jakby była także rosyjska kampania. Mogliby też pokusić się o kampanie dłuższą niż osiem godzin. Niezły byłby też patent z wyborem broni i akcesoriów do niej przed misją i jakieś alternatywne drogi. Np. musimy przedrzeć się przez jakieś zrujnowane osiedle na którym toczy się bitwa. Pełno wrogich żołnierzy, snajperzy na dachach, czołg itp. Możemy działać standardowo, walić z karabinu, rzucać granaty a czołg rozwalić z Javelina albo RPG7. Albo z MP5 z tłumikiem wejść do kanałów, po cichu eliminować wrogów i wyjść studzienką za czołgiem i rozwalić go z C4. Albo wybrać M21 i zabawić się w walkę snajperów. Albo ... Rozumiecie, żeby było trochę trochę wyborów, bo teraz to chodzimy jednym korytarzem niczym Crash w swojej rynnie. Edytowane 27 marca 2009 przez ksztyrix Cytuj
bieguna 0 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 Ja bym chciał żeby było więcej misji zwiadowczych, snajperskich itp. Krótko mówiąc żeby było bardziej kameralnie:-). Wrażenie udziału w wiekszym konflikcie można osiągnąć w ten sposób, że widzimy/słyszymy toczącą się obok większą bitwe a my gdzieś obok obrabiamy jakąś mniejszą bazę, zdobywamy jakiś posterunek czy cuś w tym stylu. I coś mi się zdaje że uniknięcie hype-u będzie lekko skomplikowane. A niech to! Cytuj
Reno 4 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 Ja bym sobie życzył urywania rąk,nóg i czego tam jeszcze trzeba po bliskim spotkaniu przeciwnika z granatem czy bronią wysokiego kalibru. Wiem,że w WaW już coś takiego niby było ale mogliby się pokusić o jeszcze większy realizm w tym aspekcie...w końcu to gra dedykowana dorosłym graczom,nie? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=46370 Pierwsze informacje Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Za(pipi)iście zapowiada się motyw z cywilami, to by podniosło znacznie realizm, o ile to nie jest plotka. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Zobaczymy jak będzie z tymi cywilami, z jednej strony rzeczywiście może dodać to realizmu, z drugiej strony jeśli na przykład na veteranie cywile będą pakować się pod lufę przed checkpointem, to będzie nieco frustrujące. Cytuj
Flo 0 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Modern Warfare było dla mnie najlepszym FPSem w jaki miałem okazje grać, przeszedłem na kompie, przeszedłem na x'ie i muszę stwierdzić świetna gra 8) Mam nadzieje że w 2 też będzie akcja skradankowo- snajperska, ten motyw urzekł mnie najbardziej Cytuj
ksztyrix 6 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 E tam, amerykanie niezbyt przejmują się ludnością okupowanych... yy, znaczy wyzwalanych krajów więc można będzie trzymać palec na spuście. Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 jeśli będzie ludność cywilna, to daje sobie rękę uciąć, że będzie Achievement związany ze skończeniem misji nie zabijając żadnego cywila. więc mimo możliwości - nie będziemy ich zabijać, moja teoria. Mam nadzieje że w 2 też będzie akcja skradankowo- snajperska, ten motyw urzekł mnie najbardziej W piątce też był motyw skradankowo-snajperski. Ale jakoś mało osób o nim wspomina, wiem że był gorszy, ale ogólnie na tle WaW całkiem spoko. W czwórce wszystkich urzekł ten, ze względu na klimat Czarnobylu. Sam jak grałem to po skończeniu tej misji (nie zauważonym) włączyłem ją jeszcze raz, a potem jeszcze raz. Masakra. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Skoro beda cywile to zapewnie terro beda ich brac jako zywe tarcze jak np. final HMC. Zobaczymy jak to rozwiaza bo otwarty teren i chodzacy w kolke cywile moga byc denerwujacy. Cytuj
kant1983pl 7 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) Owszem moze byc denerujace, ale jesli to dobrze rozwiaza moze byc ciekawie np. poszukuwanie terrorystow w tlumie ludzi na lotnisku I nagle... padaja strzaly... Ale mniejsza z cywilami. Najważniejsze, zeby co-op na 4 graczy wrzucili. To wlasnie tego trybu -"wspolpracy"-najbardziej brakowalo mi w kampanii CoD4MW (btw.: pierwszej gry, ktora kupilem na X360) Co-op+multi z MW#1(z poprawkami) i gra gitara. Edytowane 7 maja 2009 przez kant1983pl Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Akcja którą opisałeś na lotnisku jest całkiem możliwa, tym bardziej widać ją w prezentowanym teaserze dokładnie tak jak piszesz. Więc możliwe że, będzie taka misja, jak dla mnie bomba. Co-op na 4 był w Waw i jakoś specjalnie się nie sprawdził, no ale tu może być inaczej. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 Jak grales z randomami na COOP to moglo ci sie nie podobac bo kazdy gnal do przodu i to zazwyczaj na EASY, wez swoja ekipie 4 osob, ustaw Veterana i grajcie. Nawet sama gra na punkty byla b. fajna i dynamiczna zwlaszcza na 2 ostatnich mapach. Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 Niech wywalą te skrypty, bo w poprzednich częściach waliło nimi na 1 km, niech skończą z tymi respami wrogów dodadzą cywilów no i można grać, aha i też prosiłbym IW, aby wyłączyli przeciwnikom wallhacki i zabrali trochę granatów . Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 Activision-Blizzard oświadczył, że zapowiedziana na listopad szósta odsłona serii wciaż będzie się zaliczać do serii Call of Duty i nie będzie osobną marką.Ostatecznie więc gra będzie nosić nazwę Call of Duty : Modern Warfare 2. Cytuj
LucasFGW 0 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Mamy pierwszy gameplay: http://www.gametrailers.com/player/49096.html Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 niby parę sekund ale jakich to będzie mega giera na 100%. Cytuj
kiender 25 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Mini mini trailer, ale kozak ^_^ . Tylko 3-sekundowe ujęcie ze skutererm śnieżnym jakieś takie biedne - tekstury jak na PS2 i parę drzewek na krzyż... Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Minutowy filmik a już kopie jaja, tyle można powiedzieć. Akcja pod wodą mnie rozwaliła, chodź już było o niej wiadomo od pierwszego teasera, to jestem ciekaw jak cholera jak to wyjdzie w praniu. Przecież jeszcze w żadnym Call-u nie pływaliśmy. do tego motyw ze skuterkiem. Co tu dużo gadać gra znowu zarządzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi