michal 558 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 rozciąganie przed biegankiem było?? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Niezbyt Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 (edytowane) Jeśli mnie pamięć nie myli to pisałeś, że biegasz w zwykłych butach, jeśli tak to kup jakieś do biegania, nawet najtańsze, byleby z amortyzacją. Jeśli biegasz bo twardych nawierzchniach spróbuj po czymś miększym: las, trawa, tartan. Kup jakiś środek z glukozaminą na obciążone stawy np. Artresan Active. Miałem tak samo jak ty. Po dwóch tygodniach biegania wysiadły mi kolana, odpuściłem na tydzień, zmieniłem buty na biegowe, wcinałem artresan i dalej biegałem. Nigdy się nie rozciągałem, choć wiem, że powinienem, ale po biegu, nie przed. Edytowane 7 Września 2013 przez Pryxfus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Przed biegiem odbrze rozruszać stawy, jakieś wymachy, obroty w stawach itd. Rozciąganie bardzo lekkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Takie rzeczy robię jak wychodzę z domu na bieganie: trochę "kręcenia kolanami", parę skipów, wymachy rękami i ruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 O, to też coś takiego zacznę robić, bo wczoraj tak mnie zaczęło kolano boleć, że aż krzyknąłem. Na szczęście to tylko chwilowe było, a po nocy nic nie czuję. Także jutro rozciąganie ;p. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Lepiej niż to ujął Pryxfus się już nie da Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Ok, to coś skrobnę: Kupiłem rano bucisze za 60 zł. Całkiem niezłe, podeszwa taka 'replika' najeczków. Wybrałem się pobiegać zatem. Jakoś wyszło tego ok. 2,5 km w jedną stronę, później 7 minut przerwy i powrót. Truchtem raczej, czasem chwila marszu. Cudowne uczucie to było jak zaczeły uda 'pompować', to od razu musze zaznaczyć. Ogólnie jestem z siebie zadowolony, nie wiem jak z czasem to wyszło, nie mierzyłem. Wszystko fajnie, ale po powrocie lewa stopa, jej zewnetrzna czesc strasznie nakórwia przy kroku. Wina butów? czy co? Całkiem boli Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Buty/zbyt długie bieganie po betonie albo i jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 tak, biegałem po betonie. a buty? za miękkie czy jak? Wkładka jakaś poratuje? <damn> Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Może po prostu giry masz zflaczałe i ciągły bieg to za duże wyzwanie dla Ciebie póki co. Z czasem może ustąpić. Na buty od razu winy bym nie zrzucał, kiedyś zapierniczałem na obozie codziennie interwały w zwykłych halówach i nic mi nie było Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 No i kupiłem nike dual fusion run w go sporcie za 199. Pan twierdził ze w taniej nie znajdę i ze sa dobre. Jak prztmierzylem to super. Przyszedłem po aruny gosportowe za99 ale jak je ubralem to lipa straszna :-( dobre te nike? Wiedziałem ze tak sie skończy i tanizny nie dam rady kupic:-( Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 żeby nigdy nie było niedomówień Przed biegankiem ZAWSZE MUSI BYĆ ROZGRZEWKA I ROZCIĄGANIE. Smuteczki o kontuzjach można odstawić dla debili. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 MichAelis nie gadaj, bo za 100 wyrwiesz dobre buty. Jakiś roczny model renomowanej firmy na pewno się sprawdzi! Bez rozgrzewki to można spacer czy bieg na przystanek ale nie trening. Dobrze że boli Cię tylko kolano a nie zerwałeś ścięgna. Wtedy tylko operacja :-/ Dlatego warto poświęcić przynajmniej kilka minut Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Wiem wiem gupi bylem, myslalem ze tez moje przebiezki to jeszcze nic. Odpoczywam dzis jeszcze jest lepiej smaruje i w sumie nawet nie boli jutro rozgrzeje sie i pobiegne Wiem ze kupie, chciałem za 100 kupic te firmowki gosport, ale slabo wygladaly no i stwierdzilem ze dokladam 100 i mam fajne świecące Nike, no i zupelnie inna wygoda o takie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Dzięki chłopy za poradę, żeby się rozgrzać przed bieganiem. Po dzisiejszej dyszce obyło się bez bólu kolana i innych pierdół. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 wyście chłopaki nie mieli WFu w szkole, że nie wiecie że rozgrzewka to podstawa? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 sto lat temu Zawsze mowili rozgrzewka a i tak leciałem grac w piłe takze (pipi). Jak juz tak mendrkujecie to zarzucicie co za rozgrzewke zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 np. http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=15&id=854 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=7AmJdqLnM0Q&feature=youtube_gdata_player Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Może po prostu giry masz zflaczałe i ciągły bieg to za duże wyzwanie dla Ciebie póki co. Z czasem może ustąpić. Na buty od razu winy bym nie zrzucał, kiedyś zapierniczałem na obozie codziennie interwały w zwykłych halówach i nic mi nie było Hmmm, mam nadzieję, że masz rację, że to przez nieprzyzwyczajenie. Jutro jak już przejdzie ten ból (dziś cały dzień jak kulawy hehe) to znowu się przebiegnę, ale tak 2 km dla próby może, zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=7AmJdqLnM0Q&feature=youtube_gdata_player No a czasowo serio 12 minut mam sie rozgrzewac jak biegne 25? :> Myslalem ze tak z 3 min i git Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Kilka minut i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 aby mięśnie rozgrzały się potrzeba min 10 minut zaczynając od największych partii kończąc na tych mniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) To jest właśnie trochę wkurzające, rozgrzewanie się przed i po trwa praktycznie tyle samo ile sam bieg ;/. also moje buty które myślałem, że są do biegania (albo w ogóle aktywności fizycznej) jednak takie nie są, bo porobiły mi sie od nich konkretne odciski ;p. Nosz cholera, najłatwiej i najprościej siedzieć w domu na kanapie i grać w gierki, cokolwiek człowiek chce zrobić dla siebie to tyle kłód pod nogi, wtf naturo. Edytowane 8 Września 2013 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi