Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli mnie pamięć nie myli to pisałeś, że biegasz w zwykłych butach, jeśli tak to kup jakieś do biegania, nawet najtańsze, byleby z amortyzacją. Jeśli biegasz bo twardych nawierzchniach spróbuj po czymś miększym: las, trawa, tartan. Kup jakiś środek z glukozaminą na obciążone stawy np. Artresan Active. Miałem tak samo jak ty. Po dwóch tygodniach biegania wysiadły mi kolana, odpuściłem na tydzień, zmieniłem buty na biegowe, wcinałem artresan i dalej biegałem. Nigdy się nie rozciągałem, choć wiem, że powinienem, ale po biegu, nie przed.

Edytowane przez Pryxfus
  • Plusik 1

Ok, to coś skrobnę:

Kupiłem rano bucisze za 60 zł. Całkiem niezłe, podeszwa taka 'replika' najeczków.

Wybrałem się pobiegać zatem. Jakoś wyszło tego ok. 2,5 km w jedną stronę, później 7 minut przerwy i powrót. Truchtem raczej, czasem chwila marszu. Cudowne uczucie to było jak zaczeły uda 'pompować', to od razu musze zaznaczyć. Ogólnie jestem z siebie zadowolony, nie wiem jak z czasem to wyszło, nie mierzyłem.

Wszystko fajnie, ale po powrocie lewa stopa, jej zewnetrzna czesc strasznie nakórwia przy kroku. Wina butów? czy co? Całkiem boli :(

No i kupiłem nike dual fusion run w go sporcie za 199. Pan twierdził ze w taniej nie znajdę i ze sa dobre. Jak prztmierzylem to super. Przyszedłem po aruny gosportowe za99 ale jak je ubralem to lipa straszna :-( dobre te nike?

Wiedziałem ze tak sie skończy i tanizny nie dam rady kupic:-(

MichAelis nie gadaj, bo za 100 wyrwiesz dobre buty. Jakiś roczny model renomowanej firmy na pewno się sprawdzi!

Bez rozgrzewki to można spacer czy bieg na przystanek ale nie trening. Dobrze że boli Cię tylko kolano a nie zerwałeś ścięgna. Wtedy tylko operacja :-/ Dlatego warto poświęcić przynajmniej kilka minut

Wiem wiem gupi bylem, myslalem ze tez moje przebiezki to jeszcze nic. Odpoczywam dzis jeszcze jest lepiej smaruje i w sumie nawet nie boli jutro rozgrzeje sie i pobiegne ;)

Wiem ze kupie, chciałem za 100 kupic te firmowki gosport, ale slabo wygladaly no i stwierdzilem ze dokladam 100 i mam fajne świecące Nike, no i zupelnie inna wygoda :(

o takiepol_pl_Buty-NIKE-DUAL-FUSION-RUN-525760-

Może po prostu giry masz zflaczałe i ciągły bieg to za duże wyzwanie dla Ciebie póki co. Z czasem może ustąpić. Na buty od razu winy bym nie zrzucał, kiedyś zapierniczałem na obozie codziennie interwały w zwykłych halówach i nic mi nie było :)

Hmmm, mam nadzieję, że masz rację, że to przez nieprzyzwyczajenie. Jutro jak już przejdzie ten ból (dziś cały dzień jak kulawy hehe) to znowu się przebiegnę, ale tak 2 km dla próby może, zobacze ;)

To jest właśnie trochę wkurzające, rozgrzewanie się przed i po trwa praktycznie tyle samo ile sam bieg ;/.

also moje buty które myślałem, że są do biegania (albo w ogóle aktywności fizycznej) jednak takie nie są, bo porobiły mi sie od nich konkretne odciski ;p. Nosz cholera, najłatwiej i najprościej siedzieć w domu na kanapie i grać w gierki, cokolwiek człowiek chce zrobić dla siebie to tyle kłód pod nogi, wtf naturo.

Edytowane przez raven_raven