Pryxfus 820 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Ale chłopaki biegają 20-25 minut amatorskim tempem, więc nie przesadzajcie z tą rozgrzewką, naprawdę wystarczy wam dziesięć wymachów w przód i tył, w boki oraz kilka wykroków. Jak będą napierdalać 10 km w 40 minut to porządna rozgrzewka będzie niezbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Jak szukacie butów to polecam outlety Nike - niesamowity wybór i można trafić na perełki. Ja tak dorwałem Air Pegasus 28+ za 169zl Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Może po prostu giry masz zflaczałe i ciągły bieg to za duże wyzwanie dla Ciebie póki co. Z czasem może ustąpić. Na buty od razu winy bym nie zrzucał, kiedyś zapierniczałem na obozie codziennie interwały w zwykłych halówach i nic mi nie było Hmmm, mam nadzieję, że masz rację, że to przez nieprzyzwyczajenie. Jutro jak już przejdzie ten ból (dziś cały dzień jak kulawy hehe) to znowu się przebiegnę, ale tak 2 km dla próby może, zobacze jo, sranie w banie. od kilku dni chodze na palcach ,głownie z łózka do toalety i do biurka. Stopa strasznie boli, wrocilem wlasnie od lekarza i mam skierowanie do chirurga. pięknie. Być moze jest to zapalenie stawu w stopie. Lipa taka, bo mialem plany na czwartek, i tak dalej.. Wiec, poczatkujacy biegacze, biegajcie z glowa! Widocznie moje 5 km w nowych butach bylo za duzo jak na niedzielnego sportowca. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dziwna sprawa, bo przecież nie jesteś jakimś tam kanapowcem, wspominałeś, że często grywasz w kosza. Widocznie taki bieg to dla Ciebie większy wysiłek i zacząłeś ze zbyt grubej rury. No nic, życzę szybkiego powrotu do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) tak, ale widocznie tydzien przerwy zrobil swoje o.o chociaz jak sobie przypomne to dzien wczesniej bylem porzucac troche.. no nic, pech! edit: dzięki Edytowane 10 Września 2013 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Oho, pierwszy zimny wieczór się szykuje. Ale biegamy, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ja dzisiaj i wczoraj w deszczu biegałem, kurde nieźle się w to wkręciłem. Dzisiaj był piąty dzień z rzędu, jutro już obowiązkowo odpoczynek. Cieszę się z progresu, bo od soboty nie zszedłem poniżej 53 minut, apogeum osiągając w niedzielę - 1:06 biegania bez przerwy, mój osobisty rekord Nie mam niestety jak zmierzyć dystansu, ale na oko robię jakieś 8,5 - 10 km podczas takiej, zaokrąglając, godziny biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Skorzystaj z Google Maps, łatwo w ten sposób oszacować dystans. Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 7,5 km w 45 minut, po lesie, przy wodzie, trochę po "plaży" i kawałek chodnikiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Za pół roku post @hookiego będzie wyglądał tak: " 30 km w 2,5h, tak lekko, trochę po lesie, trochę pod górę. Zaraz jeszcze na spacer z psem i do roboty, bo już 8.00 zaraz " Ładnie, nieźle się wkręcasz w bieganie Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Za pół roku to nie będzie "wybiegłem na chwilkę" tylko Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ale się zaje.biście biega w taką pogodę. Kompletnie nie czułem dystanstu. I jeszcze jaka fajna mgła w lesie była. Ogólnie wypad 10/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dozywotni props dla kazdego z Was. jak na redukcji biegam 1-2x tygodniowo to mi sie nie chce.Robie tabaty, jakies WODy, obcinam wegle czy tluszcze ale nie biegam bo mnie to nudzi ;x Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 To spróbuj trening interwałowy, ja też o wiele bardziej lubię sprinty i szybkie przebieżki. Więcej niż 10 km nie jestem w stanie zrobić, bo to jest dla mnie zbyt monotonny dystans. Podziwiam ludzi, którzy maratony biegają. Jakieś 4h bym biegł spokojnie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 U mnie znów interwały 5x200m na stadionie z dobiegnięciem i powrotem razem około 7km, piękna pogoda. Dobrze, że wyszedłem wcześniej bo pół godziny po powrocie mocno się rozpadało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 nowy rekord na 10 km 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Gratulacje, dobry czas Ja planuję na jesień wziąć udział w jakimś biegu, żeby oficjalnie zmierzyć sobie czas na dyszkę. Póki co, to mam już 2 tygodnie przerwy od biegania. Planowałem tylko tydzień, żeby nogi odpoczęły, potem musiałem pomóc w przeprowadzce i zasiąść do nauki. Wczoraj już miałem w końcu pobiegać, to jestem przeziębiony. Jutro ostatni egzamin, w sobotę nie ma chvja, w końcu mi się uda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 biegne w ndz polmaraton Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 biegne w ndz polmaraton Czekamy na relację ;-) Powodzeniabtw gdzie biegniesz? Nie w płocku czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 biegne w ndz polmaraton Czekamy na relację ;-) Powodzeniabtw gdzie biegniesz? Nie w płocku czasem? http://www.polmaratonzielonogorski.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Andzej interwaly są najlepsze, ale zwykle bieganie też daje radę. Tym bardziej że wątpię, aby już na początku dał radę przebiec sensowny odcinek interwalami A juz w ogole jak chce sobie w szybkim tempie poprawic kondycje to niech sobie skakanke kupi i na twardym na boso niech zaperdala, codziennie co minute dluzej i szybciej , ze zmiana nogi co jakis czas. 15 minut takiego skakania bez potkniecia daje tyle ile przebiegniecie przez niemałe sołectwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 też planuję w przyszły weekend jakiś amatorski bieg zaliczyć, w mieście obok jest 5 i 10 km bieg uliczny Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Tez polecam skakanke. Ogolnie robi sie chlodno i powietrze robi sie ostre, to nie moge biegac, bo robi mi sie duszno i ciezko jest mi zlapac oddech. Za to skakac moge bez zadnego problemu z oddychaniem i jakos lepiej sie po tym czuje, niz jak przebiegne np 5km. Do tego muzyka na uszach i mozna napierac. no i jak skacze to wyobrazam sobie, ze jestem jak Rocky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Dziś w końcu pobiegałem po prawie 3 tyg. przerwie. Niecałe 6 km w 27 minut. Wiadomo, czas bez rewelacji, ale dla mnie ważniejsze, że nogi się już zregenerowały i nie było kolki, co u mnie po przerwie od biegania zawsze było normą. Planuję teraz 2 tyg. rozbiegania tlenowego 3-4 razy w tygodniu i wracam do interwałów Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) biegne w ndz polmaraton Czekamy na relację ;-) Powodzeniabtw gdzie biegniesz? Nie w płocku czasem? 1:52:48 Edytowane 15 Września 2013 przez Rambo7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi