Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra rzecz, znajomy kupił do roweru i chwali.

Co do biegania. to wyskoczyłem dziś, aby spalić nieco sernika. Pogoda wręcz zajébista! >12'C, wiatru mało, samochodów również(biegam po drodze pod lasem), co pozwoliło na krótki rekawek i kamizele.

Polecam, bo rzadko można się wyszalec bez zmarzniecia pod koniec grudnia biegając

Jezu, Litwin, proszę nie offtopuj, to temat o bieganiu, nie rowerze. 

Wróciłem do biegania po ponad miesięcznej przerwie, w październiku wycieli mi wyrostek robaczkowy, pod koniec listopada zacząłem ponownie biegać, a dziś niespodziewanie 10 km przebiegłem w 52:10 urywając ponownie jakieś 30 sekund. Bieg bez spiny, taki na zaliczenie, nawet zatrzymywałem się by fotkę trzasnąć :] Pogoda idealna do biegania grudzień i 10-12 stopni O_O a ja w krótkich spodenkach popylam. Plan mam by w zimie pobiegać jak najwięcej, tak żeby nie zardzewieć. Powiem wam, że brakowało mi biegania jak lekarze kazali się oszczędzać po operacji. Często o tym myślałem. Na Święta wpadła książka o bieganiu Scotta Jurka, będzie co robić w  zimie.

Rok zamykam z 427 przebiegniętymi kilometrami, z głębokim postanowieniem na kolejny by zwiększać przebiegane dystanse.

okres zimowy to dobry czas na wymiane obuwia, mozna wyrwac ciekawe buciki za niewielkie pieniadze tak, wiec postanowilem odstawic swoje laczki z lidla(bardzo milo sie wspolpracowalo) i kupic cos lepszego.   

wpadl mi dzis w okolo taki model jak nizej, pamietam ze kosztowaly kiedys sporo kasy, a  teraz stoja za 220zl. Slyszeliscie o nich jakies opinie, moze ktos z was mial z nimi stycznosc. Ewenutalnie co mozecie polecic w granicach tych 200 zl.

Reebok-ZigTech-34_LRG.jpg

kierowane sa dla biegaczy, wiec bluberze nie musisz byc taki uszczypliwy. 

Biegalem w zwyklych starych adidasach na cienkiej podeszwie, jak przesiadlem sie na lidloskie za 65 ziko poczulem sie jak Bolt, wiec i teraz jak przerzuce sie na buty kierowane dla biegaczy nawet z tej nizszej polki powinienem byc zadowolony.  (choc nie musze, wiec chetnie wyslucham jakichs opinii)

Biegał ktoś z was w Kalenji?Bo teraz po 80 zeta chodzą Ekiden 100 kalenji.

Kupiłem cztery lata temu Kalenji za 50 zł w Decathlonie, są jak nowe.

Bardzo wygodne buty, raz biegałem po asfalcie, a drugi raz po lesie i w obu przypadkach sprawdziły się wyśmienicie.