Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

co jest lepsze na redukcje i wytrzymalosc?

klasyczne bieganie, czy trening na biezni na silowni ktory polega na szybkim marszu z coraz wiekszym nachyleniem? bo tak mi jakis koks na silce polecil, ale wole sie upewnic u koksow konsolomaniakow.

to zależy co wolisz, bieganie interwałowe na świeżym powietrzu czy może siłka i karnecik 100zł w plecy na miesiąc. Osobiście preferuję opcje bieganko 1h+ 100x po schodkach góra, dół. Buzka. 

Panowie jesli chodzi o buty co polecacie?

Mam adidasy kupione 9 miesiacy temu za 250zl.Na butach napisane running shoes,ale uj z tym.Wygadaja jak przecietne airmaxy Od  Nike,ale sprawa jest taka,ze te buty to katastrofa jest.

Po 2-3km mam wrazenie jakby do prawej nogi nie mial przeplywu krwii(stopa nie oddycha),bol jest silny.Jak zdejme buty bol nagle ustepuje.Poluzowalem,ale i tak bol w prawej nodze jest.

Rozmiar 46 i buty solidnie pasuja.Nie mam pojecia o co biega.

wlasnie wyprobowalem, temp -2 i bieglo sie bardzo przyjemnie, cieplo do poczatku do konca. Nie mialem rekawiczek, wiec troche przez rece cieplo uciekalo. 

chcialem sprawdzic czas na 5km, ale bieganie po tych zaspach i skakanie z jednego miejsca na drugie nie sprzyjalo dobremu czasowi, wiec odpuscilem.

tydzien temu spawdzilem sie na 10km(pierwszy moj taki bieg) czas 49:40- cel zrealizowany, nie chcialem przekroczyc 50min. Jak pogoda sie poprawi chcialbym po 5 sekund z kilometra jeszcze urwac :) 

3km czas 12 min. 

to narazie moje wyniki, w zime raczej ich zbytnio nie poprawie, ale trzeba biegac zeby na wiosne nie zaczynac od zera :)

• Plusik 2

A ty biegasz dla czasów czy areoby?Ja na 10 km miałem 55 minut,ale w między czasie 1,5 km podbieg w 30 stopniach celcjusza.

dla jednego i drugiego. Boje sie otylosci, a czasy mnie interesowaly bo probuje dostac sie do wojska na jednych testach juz bylem i wszystko na 5 z zapasem, wiec jestem przygotowany i troche pewnie zluzuje, choc forma musi byc caly czas :)

Dzisiaj dostalem achiva za przebiegniecie 50km w Nike+

Teraz juz jestem ktos :Dhttp://nikeplus.nike.com/plus/achievement/Kazik_Kazikosky/30d32e08-9394-4768-8890-4928ef18b585?external_share_id=b3720245-7b3a-4dce-bd5b-30146bd75112

Oczywiscie przez 6 dni :banana:

Waga spadla 1,5kg Jest progress,maly ale cieszy

Edytowane przez KarolFanbojSony
  • 3 tygodnie później...
Gość ragus

Wyczytałem, że robiąc trening interwałowy, po zakończeniu trzeba jeszcze biec równomiernym tempem przez 20-30 minut. Nie lepiej robić na odwrót, skoro najlepsze spalanie tkanki tłuszczowej jest właśnie po tych 30 minutach?