Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

poranne bieganie po plaży, ohhhh shiiiiiiiiiiiiiiii.

Póki co tempo rzędu 7min na kilometr, ale wystarcza sił na godzinę bezustannego truchtania : )

• Odpowiedzi 7,9 tys.
  • Wyświetleń 600,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No i zrobiłem dziś ten Triathlon, miejsce 295 na 634, czas 2:45:58.     Generalnie, jestem zadowolony, założyłem sobie minimum: 40 min na pływanie, 1:20 na rower i 45 min na biegan

• Moja sprawa dotycząca pogryzienia właśnie dobiegła końca. Obyło się bez sądu, choć z pomocą adwokata. Gotówka przekazana. Starczy na oleda i jeszcze na kurwę zostanie A podobno biegając amat

Opublikowano

co jest lepsze na redukcje i wytrzymalosc?

klasyczne bieganie, czy trening na biezni na silowni ktory polega na szybkim marszu z coraz wiekszym nachyleniem? bo tak mi jakis koks na silce polecil, ale wole sie upewnic u koksow konsolomaniakow.

to zależy co wolisz, bieganie interwałowe na świeżym powietrzu czy może siłka i karnecik 100zł w plecy na miesiąc. Osobiście preferuję opcje bieganko 1h+ 100x po schodkach góra, dół. Buzka. 

Opublikowano

Panowie jesli chodzi o buty co polecacie?

Mam adidasy kupione 9 miesiacy temu za 250zl.Na butach napisane running shoes,ale uj z tym.Wygadaja jak przecietne airmaxy Od  Nike,ale sprawa jest taka,ze te buty to katastrofa jest.

Po 2-3km mam wrazenie jakby do prawej nogi nie mial przeplywu krwii(stopa nie oddycha),bol jest silny.Jak zdejme buty bol nagle ustepuje.Poluzowalem,ale i tak bol w prawej nodze jest.

Rozmiar 46 i buty solidnie pasuja.Nie mam pojecia o co biega.

Opublikowano

Może masz zbyt dopasowane buty, buty do biegania mają być do jednego rozmiaru większe niż takie normalne w których chodzisz na codzień.

Opublikowano

dostalem w prezencie taki polarek termo+koszulke termo z dlugim rekawem, myslicie ze to wystarczy na taka pogode jak jest teraz?

2156952b1dcc2f89m.jpg

Opublikowano

to zależy jaką masz pogodę, bo w Krakowie jest teraz np 7 stopni i ten zestaw byłby idealny

Opublikowano

Jak dla mnie, do 5 stopni i bez wiatru, jak znalazł. Czapka na głowę i do boju.

Edytowane przez Pryxfus

Opublikowano

dostalem w prezencie taki polarek termo+koszulke termo z dlugim rekawem, myslicie ze to wystarczy na taka pogode jak jest teraz?

U mnie średnio bo jest na minusie i pada śnieg.

Edytowane przez Litwin81

Opublikowano

wlasnie wyprobowalem, temp -2 i bieglo sie bardzo przyjemnie, cieplo do poczatku do konca. Nie mialem rekawiczek, wiec troche przez rece cieplo uciekalo. 

chcialem sprawdzic czas na 5km, ale bieganie po tych zaspach i skakanie z jednego miejsca na drugie nie sprzyjalo dobremu czasowi, wiec odpuscilem.

tydzien temu spawdzilem sie na 10km(pierwszy moj taki bieg) czas 49:40- cel zrealizowany, nie chcialem przekroczyc 50min. Jak pogoda sie poprawi chcialbym po 5 sekund z kilometra jeszcze urwac :) 

3km czas 12 min. 

to narazie moje wyniki, w zime raczej ich zbytnio nie poprawie, ale trzeba biegac zeby na wiosne nie zaczynac od zera :)

Opublikowano

A ty biegasz dla czasów czy areoby?Ja na 10 km miałem 55 minut,ale w między czasie 1,5 km podbieg w 30 stopniach celcjusza.

Opublikowano

Ja na 10 km miałem 55 minut,ale w między czasie 1,5 km podbieg w 30 stopniach celcjusza.

Przez resztę km było poniżej 30*C? Nie rozumiem...

Opublikowano

Nie,nakreśliłem warunki biegu,jak wiadomo temp ma wpływ na osiągane wyniki.

Opublikowano

A ty biegasz dla czasów czy areoby?Ja na 10 km miałem 55 minut,ale w między czasie 1,5 km podbieg w 30 stopniach celcjusza.

dla jednego i drugiego. Boje sie otylosci, a czasy mnie interesowaly bo probuje dostac sie do wojska na jednych testach juz bylem i wszystko na 5 z zapasem, wiec jestem przygotowany i troche pewnie zluzuje, choc forma musi byc caly czas :)

Opublikowano

Do woja czasy słabe,powinieneś dać na luzie radę.Tam ciężkie jets tylko jak zaraz po biegu idziesz na drążek i potem brzuszki,bo to w jednym ciągu.

Opublikowano

Dzisiaj dostalem achiva za przebiegniecie 50km w Nike+

Teraz juz jestem ktos :Dhttp://nikeplus.nike.com/plus/achievement/Kazik_Kazikosky/30d32e08-9394-4768-8890-4928ef18b585?external_share_id=b3720245-7b3a-4dce-bd5b-30146bd75112

Oczywiscie przez 6 dni :banana:

Waga spadla 1,5kg Jest progress,maly ale cieszy

Edytowane przez KarolFanbojSony

Opublikowano

Jak biegałem z Nike+ to najlepszego wyniku gratulował mi Dirk Nowitzki. Jak zrobiłem największy dystans to gratulował mi Lance Armstrong, ale w sumie nie wiem dlaczego, bo nic w żyłe nie na(pipi)iałem przed biegiem...

Opublikowano

Jak biegałem z Nike+ to najlepszego wyniku gratulował mi Dirk Nowitzki. Jak zrobiłem największy dystans to gratulował mi Lance Armstrong, ale w sumie nie wiem dlaczego, bo nic w żyłe nie na(pipi)iałem przed biegiem...

On podobno przed biegiem też nic nie brał ;)

Opublikowano

Do czasu było 'podobno', potem zmienił zdanie ;)

Opublikowano

Pisałeś że nie brałeś przed biegiem,ja napisałem że on też przed biegiem nie brał,tylko przed jazdą ;)

Opublikowano

Już nie ważne, nie potrzebnie drążymy temat i wchodzimy w szczegóły ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wyczytałem, że robiąc trening interwałowy, po zakończeniu trzeba jeszcze biec równomiernym tempem przez 20-30 minut. Nie lepiej robić na odwrót, skoro najlepsze spalanie tkanki tłuszczowej jest właśnie po tych 30 minutach?

Opublikowano

Po Interwałach robi się rozbieganie dla wyrównania tempa i utrwalenia tego, co się wypracowało. Najlepiej robić 15-20 minut rozbiegania przed i po jeśli celem jest zrzucenie kilogramów.