Grzegorzo 1 411 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 Nie bądź ciota. Bardziej chodzi o to, żeby biegać tam, gdzie masz styczność na codzień, bo do tego jest przystosowany organizm (info m.in. z biegam bo lubię i bieganie.pl) Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 Biegać należy najlepiej w środowisku naturalnym, czyli np. blisko lasów. Najgorzej jest biegać po terenach industrialnych (fabryki, kominy, kotły) i blisko ruchliwych ulic. Jeśli nie mamy innej możliwości, to dobrze jest oddychać przez jakąś tkaninę. Dobra jest chusta termoaktywna, ale coś bawełnianego też da radę. Za wygodnie nie będzie, ale na pewno dużo zdrowiej. Cytuj
Rayos 3 186 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 ja biegam dookola bloni praktycznei tylko, wiec nie wiem czy lepiej kupic cos na usta czy nie? tak czy ianczej jutro biegam, ale po prostu nie chce zeby mi sie stan zdrowia pogorszyl po prostu niepotrzebnie Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 No jak biegasz przy ruchliwej ulicy to się zaopatrz w coś, jak nie to zakładamy, że od biegania raczej w kalendarz nie kopniesz Cytuj
Rayos 3 186 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 no to zalozmy ze nie kopne w kalendarz tak szybko, thx Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 Kraków i bieganie to bardzo zły pomysł. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 ja biegam dookola bloni praktycznei tylko, wiec nie wiem czy lepiej kupic cos na usta czy nie? tak czy ianczej jutro biegam, ale po prostu nie chce zeby mi sie stan zdrowia pogorszyl po prostu niepotrzebnie jest to chyba najgorsze miejsce w całym KrK jakie mogłeś wymyśleć.... Cytuj
Rayos 3 186 Opublikowano 4 marca 2014 Opublikowano 4 marca 2014 ja biegam dookola bloni praktycznei tylko, wiec nie wiem czy lepiej kupic cos na usta czy nie? tak czy ianczej jutro biegam, ale po prostu nie chce zeby mi sie stan zdrowia pogorszyl po prostu niepotrzebnie jest to chyba najgorsze miejsce w całym KrK jakie mogłeś wymyśleć.... Dlaczego? tam mam najblizej, ew moge rownie dobrze po parku jordana biegac... Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 4 marca 2014 Opublikowano 4 marca 2014 Błonia są zaraz obok Alei Trzech Wieszczów, które są najbardziej zanieczyszczonym miejscem w Krakowie. Na dachu kamienicy przy Alei Krasińskiego zaraz obok Błoni, jest punkt pomiaru zanieczyszczeń w powietrzu, który pokazuje w jakim stanie jest aktualnie powietrze na Alejach oraz przy Błoniach. Jeżeli jest czysto i przewiewnie, tak jak dzisiaj, to mamy przekroczenie norm zanieczyszczeń i pyłów w powietrzu o jedyne 11 procent. Ale zobacz na screen poniżej, w poprzedni weekend przekroczenie było ponad 300% normy - tam jest sam syf, spaliny, ciężki pył, smog i wszystko co najgorsze. Bieganie na błoniach to tragedia dla płuc i zdrowiej jest czasami nawet nie wychodzić w domu niż spacerować w tamtym terenie (co często jest podawane w komunikatach): polecam Ci aplikację Smok-Smog, do pobrania za darmo na każdą platformę na komórkę, gdzie sprawdzisz sobie aktualne stężenie pyłów w powietrzu (a także jego poszczególnych składników): http://smoksmog.malopolska.pl/ generalnie Park Jordana, Błonia oraz całe centrum to największy syf jaki może być i szkoda płuc. jak są duże stężenia to przedszkola w okolicy nie wyprowadzają nawet dzieci n a spacer a bieganie tam to już zupełnie mija się z celem... ta zima i tak ze względu na brak siarczystych mrozów (a więc i łagodniejszy sezon grzewczy) jest dość łaskawa, rekord padł w zeszłą zimę, gdzie było w grudniu bardzo zimno: Przypomnijmy: dopuszczalna norma wynosi 50 mikrogramów na metr sześcienny. Tymczasem w sobotę na stacji pomiarowej w al. Krasińskiego średniodobowy poziom stężenia pyłu PM10 wyniósł 352 mikrogramy na metr sześcienny (704 proc. normy) także szczerze Ci polecam, weź auto i podjedź te parę metrów do Lasku Wolskiego albo za Kraków w stronę Liszek gdzie masz już przewiew i czystsze powietrze, bo szkoda zdrowia. Taka niestety cena za mieszkanie w centrum 1 Cytuj
Rayos 3 186 Opublikowano 4 marca 2014 Opublikowano 4 marca 2014 dzieki za info, szkoda tylko ze nie mam samochodu aktualnie po wczroajszych nocnych spacerach cos mnie katar zaczal brac i gorzej sie czuje wiec pewnie dzis lipa bedzie z tego biegania ;/ postaram sie pojsc, ale w takim razie podjade moze pod ten lasek autobusem i np bede sobie z tamtad wracal biegajac... zobaczymy. Lipa troche z tymi blonmi, myslalem wlasnie, ze tam bedzie dobrze biegac ;/ Cytuj
Rayos 3 186 Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 no i w koncu pobieglem, co prawda z tygodniowym opoznieniem, ale juz nie moglem sobie odpuscic biorac pod uwage taka piekna pogode za oknem. Niestety na bloniach, bo nie widzialo mi sie jechanie autobusem gdziekolwiek i biegac, nie jest zle, 4.61 km w 25:02 ... grunt ze w koncu sie wybralem 1 Cytuj
Gość osiol Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Troche nielogiczny obrazek, po skarpetach wnioskuje że to raczej ja biegam a milan jest moim butem. Ale fakt K+M+B na propsie. Dobra faza, ciekawe co grzehoo pali Obrazek bardzo logiczny. To same buty - jako że ścisłe - są inżynierkami (yebanymi) i w sekrecie planują kolejne doniczki. Do kogo należy noga, to chyba nie ulega wątpliwości - proszę zwrócić uwagę na fantastycznie dojebane udo. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Ok zwracam honor. Wszystko sie układa w całość. Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 rzucilem sobie wyzwanie - 400 km w 1 miesiac. dam rade? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Codziennie przez miesiąc 13 km. Wątpie, ale zycze powodzenia Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Trzeba byłoby zastosować wysoko energetyczną dietę i zadbać o solidny odpoczynek wtedy jest to do zrealizowania. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 400km w miesiąc i "solidny odpoczynek" jakoś nie ida mi w parze No chyba że rambo jest kryptomaratonczykiem więc ok Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Jak nie da rady? DO mnie raz do robote mlodziak na rowerze jezdzil dzien w dzien 15 km w jedna strone. 6 dni w tygodniu, pozniej oral na dachu w pelnym sloncu jako pomocnik, do domu trasa na rowerze. 400 km nie robil ale 360 luzno. Podziwiam go do dzis. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Ale my mówimy o bieganiu, a nie o jeździe na rowerze. Czytaj ze zrozumieniem. Wracając do tematu, był przecież typ, który przez rok, codziennie przebiegał maraton, więc te 400km to jak zdmuchnąć by dla niego było. http://polskabiega.sport.pl/polskabiega/1,105613,9065388,Maraton_codziennie___i_tak_przez_rok_.html Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Z tego co pamiętam rambo nawalał sporo km i maratony też tłukł, więc w kombinacji, dajmy na to, jakieś 25km co dwa dni uda mu się Cytuj
Litwin81 1 161 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Jak nie da rady? DO mnie raz do robote mlodziak na rowerze jezdzil dzien w dzien 15 km w jedna strone. 6 dni w tygodniu, pozniej oral na dachu w pelnym sloncu jako pomocnik, do domu trasa na rowerze. 400 km nie robil ale 360 luzno. Podziwiam go do dzis. Ja tak robiłem w tamte wakacje na stażu we Franke,tylko że tam fizolka albo na szlifierce albo na częściach do MC-a,gdzie najlżejsze zaczynały się od 50 kg.Krupek,jak ktoś robi maraton codziennie to pewnie nie ma pracy no i średnio to pro zdrowotnie wygląda. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Z tego co pamiętam rambo nawalał sporo km i maratony też tłukł, więc w kombinacji, dajmy na to, jakieś 25km co dwa dni uda mu się No to w takim razie jak tłukł maratony to myśle że powinno sie spokojnie udać. Mój ojciec biegał po 40 km 3 razy w tygodniu na luzie jak biegał w wieku 50 lat więc tym bardziej jemu to sie uda. Myslałem ze jest początkującym biegaczem Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Kanabis Twój ojciec ma jakieś sukcesy w wyścigach? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Na skale lokalną tak, krajową nie Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Sorras chlopaki, nie doczytalem, ze chodzi o bieganie. Czytanie ze zrozumieniem - przez to matury nie zdalem za 1 razem. Nauczyciele mieli racje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi