Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Jajczesik ty też będziesz klaskał pośladami ze szczęścia gdy już nabiorę formę i będę mógł już legalnie chodzić jak król po dzielni?

Proste, razem zatrzesiemy Mokotowem!

Litwin, te twoje nowe buciory maja jakies bardziej zaawansowane systemy przeciwwstrzasowe? Czy zwykla pianka?

Bo moja waga daje sie we znaki na dluzszych dystansach ;/

A nie masz opcji do domu wstawić pary hantli i trochę obciążeń na start? Też czasu mało i na siłownię na chwilę obecną nie mam opcji ani siły (może za rok), jak mam w domu to nawet mi się chcę i poczucie, że robię coś dla siebie. Polecam. :)

Biegam i coś mi mój bebzon nie chce się zmniejszyć. ;/ Ale nie o ty m chciałem. Buty. Biegam w takich vansopodobnych, z płaską podeszwą. Ostatnio jak biegnę dłużej niż 20 min to zaczyna mi doskwierać ból między środkiem stopy a małym palcem. Tylko w prawej stopie. Podobno to właśnie wina nieodpowiednich butów. Z racji że nie zamierzam wydawać kokosów na obuwie pytanie czy takie biedronkowo-lidlowskie za jakieś 50zł stykną?

1 Aero aktywuję kinazę AMPK, która z góry będzie hamować kinazę mTor pobudzaną treningiem siłowym.
mTor jest odpowiedzialna za anabolizm i synteze białka, AMPK za redukcję tłuszczu i hamowanie mTor
2. Wzmożona produkcja kortyzolu, zwląszcza gdy aero jest poniżej 75% hr, wysoki kortyzol utrudnia budowanie masy mięsniowej i jest hormonem stresu, hormonem katabolicznym
3. Nasilają doomsy
4. Podwyższony MuRF nawet o 52%, jest to czynnik odpowiedzialny za rozpad tkanki mięsniowej

5. Mocny spadek testosteronu

Edytowane przez wronerro

Biegam i coś mi mój bebzon nie chce się zmniejszyć. ;/ Ale nie o ty m chciałem. Buty. Biegam w takich vansopodobnych, z płaską podeszwą. Ostatnio jak biegnę dłużej niż 20 min to zaczyna mi doskwierać ból między środkiem stopy a małym palcem. Tylko w prawej stopie. Podobno to właśnie wina nieodpowiednich butów. Z racji że nie zamierzam wydawać kokosów na obuwie pytanie czy takie biedronkowo-lidlowskie za jakieś 50zł stykną?

mój kolega mówił, że odpowiednie zaczynają się od kwoty 300zł także spokojnie za 3 lata będziesz mógł sobie pozwolić na taki zakup.

Czyli biegać przed treningiem

1 Aero aktywuję kinazę AMPK, która z góry będzie hamować kinazę mTor pobudzaną treningiem siłowym.
mTor jest odpowiedzialna za anabolizm i synteze białka, AMPK za redukcję tłuszczu i hamowanie mTor
2. Wzmożona produkcja kortyzolu, zwląszcza gdy aero jest poniżej 75% hr, wysoki kortyzol utrudnia budowanie masy mięsniowej i jest hormonem stresu, hormonem katabolicznym
3. Nasilają doomsy
4. Podwyższony MuRF nawet o 52%, jest to czynnik odpowiedzialny za rozpad tkanki mięsniowej

Czyli biegać przed treningiem ;)

Ja mam druga pare tych kalenji ekiden 50 chyba, za ok 6 dyszek w decathlonie i sa super swietne.

Szkoda mi kasy na buty do biegania bo jako tako nie biegam, jak mi multisport aktywuja to moze 2-3x w tyg cos sobie potruchtam.
Z tym, ze te buty sa bardzo wygodne, swietnie sie w nich robi siady, wykroki, dla mnie za ta cene buumba.

Czyli biegać przed treningiem

3. Nasilają doomsy

Czyli biegać przed treningiem  ;)

Ja bym to robil w DNT, znaczy w dni bez silowki.
Edytowane przez wronerro

mój kolega mówił, że odpowiednie zaczynają się od kwoty 300zł także spokojnie za 3 lata będziesz mógł sobie pozwolić na taki zakup.

Odpowiednie do biegania po co najmniej 40 km tygodniowo chyba.

Zmień te buty jak najszybciej. Jesteś z Wrocka, podjedź do Decathlonu i wybierz coś z tego: http://www.decathlon.pl/C-443846-buty-do-biegania-meskie/N-115606-cena~od-50-do-100~z%C5%82/N-203681-typ-produktu~buty-do-biegania-rekreacyjnego , na początek na pewno wystarczy. Pamiętaj by kupić pół rozmiaru za duże. Od siebie polecam te czarne (Ekiden 75), bo znam dwie osoby które je używają i nie narzekają.

Pobiegłem dziś 10 km w  Biegu Papiernika w Kwidzynie. W zeszłym roku też startowałem, miałem czas 51:10, więc w tym roku planowałem zejść gdzieś do 46-47 minut. Chvjoza, miałem czas gorszy o pół minuty, biegło mi się fatalnie, w połowie myślałem, że padnę. Co prawda, w tym roku biegałem może tylko z 5 razy, ale treningi koszykówki 3 razy w tygodniu to nie odpoczynek przecież. Organizm, ewidentnie, odzwyczaił mi się od większych dystansów i dvpa. Zawiodłem się strasznie, bo liczyłem na życiówkę, chwałę i pokłony, a wyszła kaszana. Może to też wina leków na alergie, bo dziwne, że nie miałem zadyszki, a powietrza do płuc nie mogłem wciągnąć. Nogi po biegu to miałem ledwie zmęczone. Za dwa tygodnie odstawię leki i spróbuję sił w biegu nocnym w Gdynii, zobaczę wtedy, czy leki mi przeszkadzały, czy jestem pisdakus, a nie spartakus.

Gdzieś na 7km wyprzedził mnie typ pchający dziecko w wózku, zniszczył mnie tym psychicznie. Na początku biegu biegł przede mną typ, 50 lat, głośniki na plecach i na(pipi)iał disco polo, potem go straciłem z oczu. Za mną raczej nie został. Bardzo bym chciał, żeby jednak się okazało, że zszedł gdzieś z trasy, a nie tak mi uciekł.

Jeszcze fota z wykrzywioną mordą i dedykacją dla wszystkich forumowiczów.

10411224_874433179237597_187137083959418

• Plusik 8