Litwin81 1 155 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 1.Jak wisi ci mięso to rano na czczo,gdy glikogen(paliwo mięśniowe)jest niski to szybciej pali się fat. 2.Kieruj się amortyzacją stopy,dla mnie Kalenji eliofeet to ogień,zero obciążania stawów,tylko nei można biegać szybko bo energia wraca do mięśni i ciężko się odbić od podłoża. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 (edytowane) nienawidze biegac rano, moze dlatego ze staram sie trzymac jakies tam tempo, a do tego trzeba energii, a zeby byla energia trzeba cos konkretnego zjesc. Chcę zacząć biegać. Lepiej rano czy wieczorem? Po jedzeniu czy przed jedzeniem? Jakie buty, czym kierować się przy wyborze? Muzyka klasyczna czy HC/punk? Dawno się nie ruszałem - co zrobić, żeby nie zrobić sobie krzywdy? musisz wybrac buty odpowiednie do masy ciala i do podloza na ktorym bedziesz biegac. Na poczatek rowniez polecam cos z Kalenji, za okolo stowke mozna miec. Jak sie zarazisz ta forma ruchu to pomyslisz nad czyms lepszym. Co do zrobienia sobie krzywdy, nie biegaj codziennie. Moze byc tak, ze zobaczysz jakies tam efekty i sie podpalisz, a pozniej pauza i leczenie kontuzji, sam tak mialem. Edytowane 27 maja 2014 przez D.B. Cooper Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Cosmos artykuł w sam raz dla Ciebie: http://warszawskibiegacz.pl/szybkosc-poczatkujacych/ Chcę zacząć biegać. Lepiej rano czy wieczorem? Po jedzeniu czy przed jedzeniem? Jakie buty, czym kierować się przy wyborze? Muzyka klasyczna czy HC/punk? Dawno się nie ruszałem - co zrobić, żeby nie zrobić sobie krzywdy?1. Bez różnicy wtedy kiedy Ci pasuje. 2. Przynajmniej dwie godziny po jedzeniu. 3. Kup jakieś budżetowe buty o pół numeru za duże, stopa puchnie w czasie biegania. Kalenji z Decathlonu jest jak najbardziej ok. 4. Muza jaka chcesz. 5. Nie przesadź na początku bo się zniechęcisz. Jak jesteś bardzo zastany zacznij od spacerów, chodu przeplatanego truchtem, rób przerwy między kolejnym bieganiem, 1-2 dni. 6. Jak masz możliwość zainstaluj sobie jaką aplikacje biegową: Endomondo, Nike+. Dziel się swoimi osiągnięciami w tym temacie, jest tu fajna grupa wariatów. Poziom różny, od kompletnych amatorów po maratończyków. Resztę obgadamy w czasie sesyjki BFa ;] Cytuj
mclusky 776 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Jadę po pracy do Decathlonu i nie wracam z pustymi rękami. Osobiście wolałbym biegać wieczorem bo obciach mniejszy i czasu więcej, ale zobaczę jak będzie. Trochę jestem ciężki bo ważę 108kg i myślę, że dobór butów będzie kluczowy. Nie chcę startować w maratonach, ale głównie zależy mi na poprawieniu (odzyskaniu) kondycji i zrzuceniu brzucha, który trochę wygląda jakbym połknął piłkę... plażową. Dzięki za dobre rady, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pstryknę sobie fotkę przed pierwszym bieganiem i potem co jakiś czas kolejne, żeby zobaczyć postępy (zawsze podobały mi się porównania "przed i po"). Endomondo mam od dawna na telefonie - tylko nie wiem po co Cytuj
michal 558 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 jaki obciach? Czemu horyzonty myślowe Polaków są aż tak bardzo zawężone? Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 też znam wiele osób, które mają wrażenie, że wyglądają jak pokraki podczas uprawiania sportów. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Obciach że się tak zapuścił. Cytuj
mclusky 776 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Właśnie o to chodzi Panie Litwin. jaki obciach? Czemu horyzonty myślowe Polaków są aż tak bardzo zawężone?Moje horyzonty myślowe nie są zawężone i raczej Twoje są jeśli nie możesz zrozumieć, że lepiej bym się czuł biegając, czy raczej próbując biegać, po zmroku. Cytuj
michal 558 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 biegasz po zmroku bo mniejszy obciach. Ja rozumiem jakby ktoś się masturbował publicznie, ale wstyd się biegać? Ludzie kochani, w USA biegają z rana i jakaś nie mają z tym problemu tylko u nas zdziwione mordy bo młody chłopak chce sobie poprawić kondycję. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Niech biega nawet o 4 rano. Ważny jest ruch i tyle. Sam wolę wieczorem, bo nie jest tak duszno Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Jaki obciach? Niech się wstydzą Ci co dalej siedzą przed TV. Ty chcesz coś ze sobą zrobić i to jest już plus. Kluska, tylko nie przesadzaj na początek z tymi zakupami, zobacz co masz w domu (spodenki, koszulki). Kup buty, to podstawa, w sprzęt będzie inwestował jak złapiesz bakcyla biegania. Jak chcesz zrucić maćka to powinieneś poruszać się wolnym tempem jak najdłużej (wtedy spalasz w większości właśnie tłuszcz), poczytaj ten wątek wklejałem tu linki do artykułów o bieganiu dla początkujących. 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 (edytowane) obciach to siedziec cale dnie na kanapie pijac piwo i wpie.ralajac paczki. Nawet jak ktos jest gruby, zapuszczony i uprawia jakis sport czesto go kaleczac to ja odbieram to mega pozytywnie bo probuje cos zmienic. na mnie tez ostatnio grubasy patrzyly sie jak na idiote gdy w 30 stopniach bieglem swiecac sie od potu, ze sluchawkami na uszach i bidonem na pasie, ale to oni maja czego sie wstydzic na pewno nie ja. wlasnie, jakis czas temu kupilem taki oto gadzet: http://www.decathlon.pl/pas-do-biegania-z-bidonami-600-ml-id_8236917.html bidon mam 500ml warto miec w te upaly gdy trening trwa ponad 40 min Edytowane 27 maja 2014 przez D.B. Cooper Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 M on się nie wstydzi biegać,tylko stanu do jakiego się doprowadził,co tylko świadczy o chęci poprawy.Poza tym i tak lepiej się biega z rana lub na wieczór ze względu na temp. Cytuj
mclusky 776 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 (edytowane) Niee no nie przesadzajcie z tym wstydem - tak mi się głupio powiedziało. Raczej chodzi o to, że dla mnie będzie to coś nowego i będę się czuł nieswojo, pokracznie jak wyżej pisze bronx. Pryx, nie mam zamiaru robić wielkich zakupów. Na pewno potrzebuję buty i coś na bidon to też dobry pomysł. Edytowane 27 maja 2014 przez mclusky Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 zarzuć sobie ulubioną muzykę na słuchawki i rób swoje, będziesz miał w dupie otoczenie jak się wkręcisz w bieg 3 Cytuj
michal 558 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Mnie już powoli zaczyna nudzić samo bieganie. Ktoś próbował coś z obciążeniem na nogach bądz rękach?? Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Bidon jest ok jak biegasz w upale więcej niż 45 minut lub godzinę, a tak to tylko niepotrzebnie Cię obciąża. Nawodnij się porządnie przed samym bieganiem, cały dzień popijaj wodę i będzie dobrze. Płyny uzupełnisz po wysiłku. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 (edytowane) Mnie już powoli zaczyna nudzić samo bieganie. Ktoś próbował coś z obciążeniem na nogach bądz rękach?? Jak chcesz sobie rozyebać stawy to próbuj. Jak Cię nudzi zwykłe bieganie, to sprawdź interwały lub sprinty. Edytowane 27 maja 2014 przez krupek1 Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Bidon jest ok jak biegasz w upale więcej niż 45 minut lub godzinę, a tak to tylko niepotrzebnie Cię obciąża. Nawodnij się porządnie przed samym bieganiem, cały dzień popijaj wodę i będzie dobrze. Płyny uzupełnisz po wysiłku.To już sprawa indywidualna i np ja bez wody czuję, że padłbym. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Oby cola na słodzikach,bo jak z rana dasz an cukrze to ze spalaniem słabo będzie,bo się insulina podniesione,nawet jak lejesz ze 200-300 ml coli. Pije tylko na słodzikach, cukrów prostych omijam Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 lepszy rak w garsci niz nadwaga na dachu XD Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Czy napisąłem gdzies że jest to zdrowsze? Szybko łapie fat więc wole juz słodziki. A że cole lubie to ... Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 http://www.decathlon.pl/buty-do-biegania-mskie-ekiden-50-id_8181520.html te buty beda ok na dystans okolo 4.5km po utwardzonej drodze i plytach betonowych w proprocjach 50/50? Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 (edytowane) Jak najbardziej tak. Sporo osób je poleca. Edytowane 27 maja 2014 przez Pryxfus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi