Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze, dziś mało spałem i po robocie byłem dodatkowo zmęczony, więc planowałem jednak nie biegać. Zdrzemnąłem się, sprawdzam Endomondo. Widzę statystyki naszego teamu i mówię sobie : "no nie, tak nie będzie, żeby Kyo tyle na(pipi)iał, a ja nic!" Przebrałem się, rozgrzałem i poszedłem biegać :potter: szkoda tylko, że musiałem zrobić tylko jedno kółko dookoła błoni (chciałem dwa), bo nie podładowałem fona :/

Ja tylko 15km przebiegiem (rozgrzewka po przerwie po 2 kontuzji). Tam też moje kilka km rowerem pokazuje. Nasz team leader ustawił wszystkie konkurencje. Trzeba by zawęzić do biegania tylko bo będzie wszystko sumowac. Możemy też w sumie wyzwanie spartakusa utworzyć np. czasowe albo z celem i tylko na bieganie.

P. S. Jak się już tłumaczymy to ja w marcu tego roku zacząłem dopiero biegać z przerwami wiec dupy nikomu wynikiem nie urwe. Wolę rower a bieganie tylko dodatkowo :) a kolejny mój cel to do końca lipca zrobić dystans pół maratonu.

Edytowane przez Kyo

PS szkoda że nie da się ustalić mnożenika km z biegania x4 w, wtedy miałoby sens z rowerem

PS2 ciekawe, czy rambo dołączy i zamiecie :-PNie no, grupa jest dla wszystkich, więc od Was zależy co ustawić. Póki co, kak mówi Kyo, jest na wszystkie dyscypliny.

Edytowane przez Grzegorzo

Od dwóch tygodni wróciłem do biegania. Biegam co drugi dzień trasę około czterech kilometrów. Wczoraj na drugim kilometrze zaczęły mnie boleć piszczele i dalsze bieganie było niemożliwe. Jak rozumiem ten ból był spowodowany zbyt częstym bieganiem i jak zrobię kilka dni przerwy to wszystko wróci do normy?

Kurde. Dolaczylbym, ale korzystam z Nike +, a nie chce juz teraz zmieniac programu. Uzywa ktos jeszcze Nike +? :)

ja :)

btw. wczoraj urwałem 3 minuty z czasu na 10km, trochę siły to kosztowało - przyspieszałem od nawrotu na 5km aż po sam koniec (9km był najszybszy).

edit:

jak ktoś jeszcze biega z nike+ walcie na pm albo bezpośrednio w nike dodajcie! :)

Edytowane przez hooki

PS szkoda że nie da się ustalić mnożenika km z biegania x4 w, wtedy miałoby sens z rowerem

PS2 ciekawe, czy rambo dołączy i zamiecie :-PNie no, grupa jest dla wszystkich, więc od Was zależy co ustawić. Póki co, kak mówi Kyo, jest na wszystkie dyscypliny.

ja śmigam na nike+, sorka  :sorcerer:

• Plusik 1
Gość _Be_

Dobra, dołaczyłem do grupy (Warren Snares) żeby mieć motywacje i po przerwie rocznej wracam do biegania chyba bo patrze na wasze wyniki (Rambo ty brzydki matkojebco!) to aż chce mi się też naku.rwiać.

Edytowane przez _Be_

ja dziś kupiłem cos czego szukalem od paru dni - zwijanej butelki. na allegro byly tylko 500 ml, a moja idea byla taka zeby byla malutka, max. 250 ml aby napelnic ja szybko woda z fontanny ktore mijam lub woda z kranika miejskiego. i co? ide dzis do almy i byly dokladnie takie, no moze troszke za duze ustniki, ale ogolnie to zrobilo dzis moj dizen :)

• 2 tygodnie później...

15km w 1:25 :) była burza popołudniu, fajnie się zrobiło  to pobiegłem sobie ;) tylko padł mi po drodze ipod i wykresu nie mam całego :(

kumpel w pracy mi się chwali jak to z czasu na 5km urywa sekundy, ja mu się chwale jak z czasu na 15km urywam minuty ;)

a tak na serio to znalazłem ten rytm i jak po 20-30 minutach utrzymuję tempo około 5:45-5:55 to mogę biegać i biegać!

• Plusik 3