Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku mnie zblokowali,pierwszy km to 5:30,drugi 10:15,a an trzecim już 14:45 czyli co kilometr trochę urywałem ;) Zobaczymy co będzie w listopadzie,jak schudnę to idę na wynik,jak nie to po prostu by przebiec.

ibkt8o.jpg

Opublikowano

1:33:21 we wczorajszym nocnym polmaratonie we Wrocławiu. Życiowki nie ma ale czas przyzwoity zważywszy na przeziębienie i na to że w ostatnich dwóch tygodniach przebieglem zaledwie 15 km przez kontuzje. Polecam wszystkim start w tych zawodach piękna trasa w nocy dzięki iluminacji robi ogromne wrażenie dużo kibiców na trasie entuzjastycznie kibicujacych 7.5 k zawodników Wrocław daje rade :) Wracam tam we wrześniu na maraton zdobyć druga część medalu (za polmaraton jest krasnal w maratonie można zdobyć obudowę ramkę do niego i złożyć w jeden).

• Plusik 5
Opublikowano

Ja miałem 1:34:15, życiówka poprawiona o 10 minut :) . Również polecam bieg, świetna atmosfera, dużo kibiców, fajna trasa - tylko malutki minus za sporą ilość odcinków po kostce brukowej.

• Plusik 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja swoje jak za mocno wiążę to mam odciski. Poza tym, może coś Ci się dzieje we wnętrzu buta z przodu, pruje się, podwija. Inna sprawa to skarpetki, może szybko się moczą, albo są zbyt cienkie.

Opublikowano

Możliwe że masz za małe buty. Stopa podczas biegu puchnie dlatego zawsze trzeba kupować buty o rozmiar większe. Po 600 km amortyzacja jak i cholewka powinny być jeszcze ok.

Opublikowano

We wrześniu półmaraton, więc postanowiłem sprawdzać jak i czy w ogóle dam rade pobiec na dłuższych dystansach. Zrobiłem wczoraj 17 km w 1,5 h. Na końcu już nogi bolały ale dałem radę. Trochę przerwy i znów spróbuję.

Opublikowano

No do takich dystansów to już trzeba wzmocnić ttochę nogi, takie dłuższe wybiegania są spoko do tego. Ewentualnie jakieś przysiady, albo wspięcia na sucho lub z małym obciążeniem.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

44.20 na 10 km, tym razem bieżnia. Drugi czas w życiu. Mam nadzieję, że niedługo będzie 43.XX.  Ostatnio się czułem niepewnie, więc wybrałem takie miejsce by zostawić sobie wodę w razie czego. Wszystko już chyba ok, a słabość, przyspieszona akcja serca to chyba chwilowa niedyspozycja, efekt upału i pobrania krwi dzień wcześniej. 

• Plusik 2
Opublikowano

ja już w upał bez wody się nie wybiorę. Ostatnio wyszedłem na 12 km godz 14-15, najpierw spoko pot lał się strumieniami potem biegłem już suchy jak wiór i momentami miałem zimne dreszcze, towarzyszyło temu duże wykończenie. 

Opublikowano

na pewno ilością tego ich magicznego żelu. W tych drogich jest jego dużo, co zresztą widać. Ja biegam w asicsach za 200 zł, też niby żel tam jest, ale jakieś śladowe ilości. Póki co 650 km w nich zrobiłem i nie narzekam, lekka dziurka na siatce się zrobiła i ciągle robi mi się odcisk na palcu, wcześniej nie miałem.  Przymierzam się i tak do zmiany i teraz chyba wezmę coś z NB a konkretnie NB zante, jest na nie teraz promocja w ich firmowym sklepie 319 zł. Podobno najlepsze szosowe obuwie 2015r. Na zalando są teraz wyprzedaże, jest dużo z nike.

Opublikowano

głównym jego celem jest amortyzacja. Stary jak ty robisz 44 min na 10km w butach "ogólno sportowych" to jak założysz buty typowo do biegania to nie ma bata żebyś wyniku nie poprawił i to pewnie w pierwszym biegu ;) wiadomo, dyspozycja dnia, samopoczucie itp. ale na pewno odczujesz różnicę. Sporo biegasz, kręcisz dobre czasy nie jesteś już początkujący, nie zastanawiaj się tylko zainwestuj w coś, nawet te dwie stówy. Zadbasz dodatkowo też o stawy. Pamiętam jak ze starych adidasów przesiadłem się na buty z lidla za 60 zł i to był już duży skok. Można biegać w samych gaciach, ale dobre buty to podstawa.

• Plusik 1