Litwin81 1 155 Opublikowano 26 lipca 2015 Opublikowano 26 lipca 2015 Pamiętam jaki miałem przeskok z halówek na Kalenji Eliofeet Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 26 lipca 2015 Opublikowano 26 lipca 2015 No jest spory wybór tych butów, jakiś konkretny model z przeciału 200-300 zł polecacie ? bo mimo że biegam sporo to na obuwiu się nie znam. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 26 lipca 2015 Opublikowano 26 lipca 2015 Zobacz w Decathlonie,te moje są po 160. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 26 lipca 2015 Opublikowano 26 lipca 2015 w tym przedziale jest tego tyle, że ciężko coś doradzić. Najlepiej iść samemu do dobrego sklepu przymierzyć kilka par, pobiegać po sklepie i zdecydować. Może jakiś sprzedawca będzie kumaty to pomoże. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 A potem wrócić do domu i zamówić wybrany model przez internet 40% taniej Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Myślałem o tym ale przez sklep interentowy byłoby pewnie niewiele taniej i nie chce mi się czekać na przesyłkę, a na allegro nigdy butów raczej nie kupuję, podróbki się mogą trafić. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 (edytowane) Kupiłem Nike zoom winflo za 200zł, niby przecenione z ponad 300. Ktoś w nich biegał? Sprzedawca, bardzo profesjonalnie podszedł bo o każdych butach wypowiadał się bardzo długo i mi je doradził. Miałem też do wyboru asicsy z żelem też w podobnej cenie. Wieczorem stestuje, narazie przebiegłem się 200 m i rzeczywiście jest kolosalna różnica, czuje się to odbicie dzięki tej piance/poduszce. Komfort jest znaczny. Do tego żel energetyczny do przetestowania, więc dziś trzeba dyszkę zrobić. edit, nawet w sklepach internetowych od 259 zł, więc rzeczywiście tanio kupiłem. Edytowane 27 lipca 2015 przez Cosmos 2 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 dobry wybór, fajna kolorystyka na pewno będą dobrze i długo służyć Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 (edytowane) głównym jego celem jest amortyzacja. Stary jak ty robisz 44 min na 10km w butach "ogólno sportowych" to jak założysz buty typowo do biegania to nie ma bata żebyś wyniku nie poprawił i to pewnie w pierwszym biegu wiadomo, dyspozycja dnia, samopoczucie itp. ale na pewno odczujesz różnicę. Sporo biegasz, kręcisz dobre czasy nie jesteś już początkujący, nie zastanawiaj się tylko zainwestuj w coś, nawet te dwie stówy. Zadbasz dodatkowo też o stawy. Pamiętam jak ze starych adidasów przesiadłem się na buty z lidla za 60 zł i to był już duży skok. Można biegać w samych gaciach, ale dobre buty to podstawa. Nie chciało mi sie wierzyć w co piszesz. Tzn liczyłem na urwanie kilkunastu sekund. Ale te buty to rzeczywiście mega boost albo efekt placebo albo ten żel energetyczny (ohydny, nie polecam). W każdym razie życiowka zdecydowanie pobita, aż w to nie mogę uwierzyć. Jestem najszczesliwszy na świecie Jest tak dobrze, że zastanawiałem się czy mnie gps nie oszukał, ale międzyczasy się zgadzają. Moja stopa i nogi bo zdjęciu tych butów czują się jak po masażu. Edytowane 27 lipca 2015 przez Cosmos 3 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Yebaniutki, ale przykyrvił. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 głównym jego celem jest amortyzacja. Stary jak ty robisz 44 min na 10km w butach "ogólno sportowych" to jak założysz buty typowo do biegania to nie ma bata żebyś wyniku nie poprawił i to pewnie w pierwszym biegu wiadomo, dyspozycja dnia, samopoczucie itp. ale na pewno odczujesz różnicę. Sporo biegasz, kręcisz dobre czasy nie jesteś już początkujący, nie zastanawiaj się tylko zainwestuj w coś, nawet te dwie stówy. Zadbasz dodatkowo też o stawy. Pamiętam jak ze starych adidasów przesiadłem się na buty z lidla za 60 zł i to był już duży skok. Można biegać w samych gaciach, ale dobre buty to podstawa. Nie chciało mi sie wierzyć w co piszesz. Tzn liczyłem na urwanie kilkunastu sekund. Ale te buty to rzeczywiście mega boost albo efekt placebo albo ten żel energetyczny (ohydny, nie polecam). W każdym razie życiowka zdecydowanie pobita, aż w to nie mogę uwierzyć. Jestem najszczesliwszy na świecie Jest tak dobrze, że zastanawiałem się czy mnie gps nie oszukał, ale międzyczasy się zgadzają. Moja stopa i nogi bo zdjęciu tych butów czują się jak po masażu. o ku.rwa, ale wynik wykręciłeś też dawałem max kilkanaście sekund do urwania,a tu takie BUTY. Znajdź teraz jakiś bieg na dyszkę, będzie większa spinka i motywacja na wynik Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 No zrobię po prostu jak zwykle na zawodach. Rozpiszę sobie międzyczasy i z każdego coś urwę jeśli się uda, chociaż nie wiem czy dam radę jeszcze lepiej. W przyszły piątek zawody na 5 km. Tylko, że po lesie, który już raz okazał się zdradziecki. Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 28 lipca 2015 Opublikowano 28 lipca 2015 na 10 km żel Ci nie potrzebny, ja używałem jak biegałem powyżej 10 km. A zawody zawsze sprzyjają biciu życiówki, większa adrenalina i emocje Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 lipca 2015 Opublikowano 28 lipca 2015 I często większy też tłok na starcie, co w połączeniu z wąskim startem daje spore straty. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 2 sierpnia 2015 Opublikowano 2 sierpnia 2015 gdybym nie borykał się z kontuzją przez pół roku byłoby więcej, ale ciesze się, że w końcu dobiłem do tysiąca Cel zrealizowany, następny to maraton, ale z nim się jeszcze nie śpieszę. 1 Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 2 sierpnia 2015 Opublikowano 2 sierpnia 2015 Dziś jechałem blablacarem z typem, który ma na końcie łącznie 33 maratony i ultramaratony. Najlepsze że te kilka dobrych kg nadwagi też miał Ale podziw za bieg rzeźnika Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 No tak jak Karolak, wygląda nieciekawie, a zawsze startuje w tym triathlonie w Gdyni. Pytanie tylko, czy go kończy. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Przebiegłem piątkę w biegu city trail. 200 osób i miejsce 81. Stać mnie było na dużo więcej i czas w okolicach 21 min ale spasowałem, mając na uwadze ostatnie osłabienie organizmu. Wyszło coś około 23 min. Trochę chciałem na początek poszaleć ale mnie przyblokowali. Bo było wąsko i trasa leśna. Te biegi są chyba we wszystkich większych miastach w Polsce. Zwycięzca miał 16 min z kawałkiem No ale to czołówka kraju jeśli chodzi o biegi uliczne, a jak na bieg przełajowy (chociaż nie był nawet w 20% tak hardcorowy jak w Annopolu o którym pisałem) to w ogóle trudno mi sobie wyobrazić jak można aż tak cisnąć. 2 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Jakies buty polecacie? Asicsy? Czy co lepszego? Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Asicsy na pewno, sam mam jeden z tańszych modeli i jestem zadowolony, chociaż teraz będę przesiadać się na NB. Zaczynasz dopiero czy już biegałeś wcześniej? Jak zaczynasz to może nie ma co się pchać w drogi sprzęt, z drugiej strony buty z lepszą amortyzacją to zdrowsze stawy. Przy okazji, są w biedronce buty do biegania Pumy za coś około 100 zł. Klasyczny model nic specjalnego, ale na początek jak znalazł. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Co do wyboru butów, to czasem podane są parametry dotyczące ilości kilometrów pokonanych w tygodniu, w decathlonie widziałem całą tabelkę. Najlepiej zapytać sprzedawcę, jeśli zacznie mówić o każdej parze więcej niż jedno zdanie (w moim przypadku gadał bardzo dużo, aż byłem zdziwiony, że tyle o butach można powiedzieć) to możesz mu zaufać. Na blogach biegowych i chyba na stronie runnera widziałem testy różnego obuwia. Biegacze raczej mówią, że ciężko coś doradzić dokładnie bo to dosyć indywidualna sprawa. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Dzieki za info. A tak ogolne do treningu, silowego plus bieznia np. macie jakies swoje typy? Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Też planuję buty kupić i z tego co wyczytałem najważniejsze to trzeba zwrócić uwagę jakie ma się podbicie pięty, wtedy będzie łatwiej wybrać. No i do tego trzeba zwrócić uwagę na podeszwę, jak na bieżnię i siłkę to przydadzą się płaskie z małym bieżnikiem. Ostatnio przymierzałem adidas galaxy elite m i wydawały się bardzo spoko, ale rozmiarów nie było, cena w promocji 139,99. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 http://allegro.pl/buty-adidas-galaxy-elite-m-b33786-wyprzedaz-i5587592553.html ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi