Opublikowano 26 lipca 20159 l No jest spory wybór tych butów, jakiś konkretny model z przeciału 200-300 zł polecacie ? bo mimo że biegam sporo to na obuwiu się nie znam.
Opublikowano 26 lipca 20159 l w tym przedziale jest tego tyle, że ciężko coś doradzić. Najlepiej iść samemu do dobrego sklepu przymierzyć kilka par, pobiegać po sklepie i zdecydować. Może jakiś sprzedawca będzie kumaty to pomoże.
Opublikowano 27 lipca 20159 l A potem wrócić do domu i zamówić wybrany model przez internet 40% taniej
Opublikowano 27 lipca 20159 l Myślałem o tym ale przez sklep interentowy byłoby pewnie niewiele taniej i nie chce mi się czekać na przesyłkę, a na allegro nigdy butów raczej nie kupuję, podróbki się mogą trafić.
Opublikowano 27 lipca 20159 l Kupiłem Nike zoom winflo za 200zł, niby przecenione z ponad 300. Ktoś w nich biegał? Sprzedawca, bardzo profesjonalnie podszedł bo o każdych butach wypowiadał się bardzo długo i mi je doradził. Miałem też do wyboru asicsy z żelem też w podobnej cenie. Wieczorem stestuje, narazie przebiegłem się 200 m i rzeczywiście jest kolosalna różnica, czuje się to odbicie dzięki tej piance/poduszce. Komfort jest znaczny. Do tego żel energetyczny do przetestowania, więc dziś trzeba dyszkę zrobić. edit, nawet w sklepach internetowych od 259 zł, więc rzeczywiście tanio kupiłem. Edytowane 27 lipca 20159 l przez Cosmos
Opublikowano 27 lipca 20159 l głównym jego celem jest amortyzacja. Stary jak ty robisz 44 min na 10km w butach "ogólno sportowych" to jak założysz buty typowo do biegania to nie ma bata żebyś wyniku nie poprawił i to pewnie w pierwszym biegu wiadomo, dyspozycja dnia, samopoczucie itp. ale na pewno odczujesz różnicę. Sporo biegasz, kręcisz dobre czasy nie jesteś już początkujący, nie zastanawiaj się tylko zainwestuj w coś, nawet te dwie stówy. Zadbasz dodatkowo też o stawy. Pamiętam jak ze starych adidasów przesiadłem się na buty z lidla za 60 zł i to był już duży skok. Można biegać w samych gaciach, ale dobre buty to podstawa. Nie chciało mi sie wierzyć w co piszesz. Tzn liczyłem na urwanie kilkunastu sekund. Ale te buty to rzeczywiście mega boost albo efekt placebo albo ten żel energetyczny (ohydny, nie polecam). W każdym razie życiowka zdecydowanie pobita, aż w to nie mogę uwierzyć. Jestem najszczesliwszy na świecie Jest tak dobrze, że zastanawiałem się czy mnie gps nie oszukał, ale międzyczasy się zgadzają. Moja stopa i nogi bo zdjęciu tych butów czują się jak po masażu. Edytowane 27 lipca 20159 l przez Cosmos
Opublikowano 27 lipca 20159 l głównym jego celem jest amortyzacja. Stary jak ty robisz 44 min na 10km w butach "ogólno sportowych" to jak założysz buty typowo do biegania to nie ma bata żebyś wyniku nie poprawił i to pewnie w pierwszym biegu wiadomo, dyspozycja dnia, samopoczucie itp. ale na pewno odczujesz różnicę. Sporo biegasz, kręcisz dobre czasy nie jesteś już początkujący, nie zastanawiaj się tylko zainwestuj w coś, nawet te dwie stówy. Zadbasz dodatkowo też o stawy. Pamiętam jak ze starych adidasów przesiadłem się na buty z lidla za 60 zł i to był już duży skok. Można biegać w samych gaciach, ale dobre buty to podstawa. Nie chciało mi sie wierzyć w co piszesz. Tzn liczyłem na urwanie kilkunastu sekund. Ale te buty to rzeczywiście mega boost albo efekt placebo albo ten żel energetyczny (ohydny, nie polecam). W każdym razie życiowka zdecydowanie pobita, aż w to nie mogę uwierzyć. Jestem najszczesliwszy na świecie Jest tak dobrze, że zastanawiałem się czy mnie gps nie oszukał, ale międzyczasy się zgadzają. Moja stopa i nogi bo zdjęciu tych butów czują się jak po masażu. o ku.rwa, ale wynik wykręciłeś też dawałem max kilkanaście sekund do urwania,a tu takie BUTY. Znajdź teraz jakiś bieg na dyszkę, będzie większa spinka i motywacja na wynik
Opublikowano 27 lipca 20159 l No zrobię po prostu jak zwykle na zawodach. Rozpiszę sobie międzyczasy i z każdego coś urwę jeśli się uda, chociaż nie wiem czy dam radę jeszcze lepiej. W przyszły piątek zawody na 5 km. Tylko, że po lesie, który już raz okazał się zdradziecki.
Opublikowano 28 lipca 20159 l na 10 km żel Ci nie potrzebny, ja używałem jak biegałem powyżej 10 km. A zawody zawsze sprzyjają biciu życiówki, większa adrenalina i emocje
Opublikowano 28 lipca 20159 l I często większy też tłok na starcie, co w połączeniu z wąskim startem daje spore straty.
Opublikowano 2 sierpnia 20159 l gdybym nie borykał się z kontuzją przez pół roku byłoby więcej, ale ciesze się, że w końcu dobiłem do tysiąca Cel zrealizowany, następny to maraton, ale z nim się jeszcze nie śpieszę.
Opublikowano 2 sierpnia 20159 l Dziś jechałem blablacarem z typem, który ma na końcie łącznie 33 maratony i ultramaratony. Najlepsze że te kilka dobrych kg nadwagi też miał Ale podziw za bieg rzeźnika
Opublikowano 3 sierpnia 20159 l No tak jak Karolak, wygląda nieciekawie, a zawsze startuje w tym triathlonie w Gdyni. Pytanie tylko, czy go kończy.
Opublikowano 7 sierpnia 20159 l Przebiegłem piątkę w biegu city trail. 200 osób i miejsce 81. Stać mnie było na dużo więcej i czas w okolicach 21 min ale spasowałem, mając na uwadze ostatnie osłabienie organizmu. Wyszło coś około 23 min. Trochę chciałem na początek poszaleć ale mnie przyblokowali. Bo było wąsko i trasa leśna. Te biegi są chyba we wszystkich większych miastach w Polsce. Zwycięzca miał 16 min z kawałkiem No ale to czołówka kraju jeśli chodzi o biegi uliczne, a jak na bieg przełajowy (chociaż nie był nawet w 20% tak hardcorowy jak w Annopolu o którym pisałem) to w ogóle trudno mi sobie wyobrazić jak można aż tak cisnąć.
Opublikowano 12 sierpnia 20159 l Asicsy na pewno, sam mam jeden z tańszych modeli i jestem zadowolony, chociaż teraz będę przesiadać się na NB. Zaczynasz dopiero czy już biegałeś wcześniej? Jak zaczynasz to może nie ma co się pchać w drogi sprzęt, z drugiej strony buty z lepszą amortyzacją to zdrowsze stawy. Przy okazji, są w biedronce buty do biegania Pumy za coś około 100 zł. Klasyczny model nic specjalnego, ale na początek jak znalazł.
Opublikowano 12 sierpnia 20159 l Co do wyboru butów, to czasem podane są parametry dotyczące ilości kilometrów pokonanych w tygodniu, w decathlonie widziałem całą tabelkę. Najlepiej zapytać sprzedawcę, jeśli zacznie mówić o każdej parze więcej niż jedno zdanie (w moim przypadku gadał bardzo dużo, aż byłem zdziwiony, że tyle o butach można powiedzieć) to możesz mu zaufać. Na blogach biegowych i chyba na stronie runnera widziałem testy różnego obuwia. Biegacze raczej mówią, że ciężko coś doradzić dokładnie bo to dosyć indywidualna sprawa.
Opublikowano 13 sierpnia 20159 l Dzieki za info. A tak ogolne do treningu, silowego plus bieznia np. macie jakies swoje typy?
Opublikowano 13 sierpnia 20159 l Też planuję buty kupić i z tego co wyczytałem najważniejsze to trzeba zwrócić uwagę jakie ma się podbicie pięty, wtedy będzie łatwiej wybrać. No i do tego trzeba zwrócić uwagę na podeszwę, jak na bieżnię i siłkę to przydadzą się płaskie z małym bieżnikiem. Ostatnio przymierzałem adidas galaxy elite m i wydawały się bardzo spoko, ale rozmiarów nie było, cena w promocji 139,99.
Opublikowano 13 sierpnia 20159 l http://allegro.pl/buty-adidas-galaxy-elite-m-b33786-wyprzedaz-i5587592553.html ?