Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wpadła mi w ręce bieżnia. Wiem że to nie to samo co bieganie na powietrzu ale lepsze to niż siedzieć na kanapie.

Macie jakieś rady dla amatora? Nie planuję dużo biegać. 1-3x w tygodniu, głównie jako rozgrzewka przed siłką, ewentualnie czasem w dni nietreningowe trochę dłużej. Nie wiem jak ale na rowerze już sobie kolano załatwiłem i po 30 min jazdy mnie boli. Na razie przy bieganiu nic nie boli.

Jakieś buty specjalne kupić? Teraz biegam boso i jest ok. Bieżnia jest amortyzowana więc chyba nic się nie powinno dziać.

Opublikowano

Kumpel pobiegał trochę boso na bieżni i miał zryty cały spód stopy na parę tygodni (pęcherze, odciski). Zwykle te taśmy są dość szorstkie, żeby się nie ślizgać. 

Opublikowano

Bardzo wiele osób to potwierdza, chociaż sam nie testowałem. Ja kiedyś śmigałem w zwykłych adidasach nie do biegania. Jakiekolwiek ale DO BIEGANIA (oczywiście znanych firm, niekoniecznie drogich, jak np kalenji) to już spore obniżenie ryzyka kontuzji i jakaś tam amortyzacja. 

Opublikowano

Nie no forme jesli chodzi o sportowa to ja mam na takie rzeczy, bardziej mialem na mysli to ze mnie podroze strasznie mecza , nawet takie 2h. Po 5h autobusem bylbym zmulony na maxa. Strasznie kiepski ze mnie podroznik

Opublikowano

doszedłem do siebie po półmaratonie i mogę się pochwalić wynikiem, 1:32, 4:25/km, o 10 min pobita życiówka z maja. W życiu bym się nie spodziewał takiego wyniku, 1:37 brałbym w ciemno. Jak na 18 km miałem tempo 4:09 to sam nie wierzyłem :D  W sumie dwa miesiące przemyślanego treningu, a trening był robiony pod 10 km, ten półmaraton tak po drodze wypadł. W piątek dycha i zobaczymy jak tam będzie, więcej w tym roku nie biegam.  

• Plusik 7
Opublikowano

Wczoraj poszedłem polatać po dwutygodniowej przerwie koncertów i imprezowania i biegnąc czułem się, jakby mi ktoś ciężary do nóg przywiązał. 

Nie ma lekko.

Opublikowano

Co wcinacie po bieganiu? Walicie jakieś ciastka, snickersy czy coś podobnego?

Kuba zrozum wreszcie ze tutaj nikt oprocz ciebie nie jada takiego guvna, dbamy o zdrowie. Po to przeciez sie biega

Ja po jem bananka lub dwa

Opublikowano

Co wcinacie po bieganiu? Walicie jakieś ciastka, snickersy czy coś podobnego?

Kuba zrozum wreszcie ze tutaj nikt oprocz ciebie nie jada takiego guvna, dbamy o zdrowie. Po to przeciez sie biega

Ja po jem bananka lub dwa

:dog:  :wujaszek: