Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

całą jesień i zimę byłem zdrowy i kompletnie nic mnie nie ruszało, teraz złapał mnie katar i delikatne osłabienie. Tydzień przed biegiem na który szykowałem formę :/

no nic, dziś trening odpuściłem i faszeruję się tym co mam pod ręką. Oby to było chwilowe zachwianie równowagi.

Sam sobie jestem winien, poczułem dodatnią temperaturę zacząłem się lżej ubierać na bieganie, zrezygnowałem z komina i takie są kwiatki, a przy -15 się latało i było dobrze. Jeszcze z gołym łysym łbem latałem po wyjściu z basenu no geniusz. 

Opublikowano

Teraz ta pogoda to jest chu.jnia na maksa. Ja wolałem te -10 i nawet śnieg, fajnie, rzeźko się biegało. Wczoraj biegałem, wiało, niby 7 stopni a (pipi)ło strasznie. Na taką pogodę dobra wiatrówka to podstawa. W ogóle, to ostatnio kupiłem longsleeve termoaktywny za 40 zł w Go Sport. Cena nie dała do myślenia i niestety, z odzieżą techniczną to nie ma nic wspólnego. Fatalnie się oddycha i w ogóle nie odparowuje potu.

Opublikowano

Ciagle mi matka pier.doli jak sa jakies buty za 50zl albo koszulki w biedrze czy innych lidlach. Nie biore tego nawet pod uwage , widocznie slusznie.

Kiedys czlowiek mial wyje,bane na jakosc ubrania a jak sie zaczal interesowac i co najwazniejsze probowac czegos drozszego to dopiero dostal olsnienia jak moze byc swietne odzenie jak sie jdnak wyda na nie troche wiecej.

Chyba kazdy pamieta swoja pierwsza przesiadke z butow sportowych na buty do biegania :banderas:

Normalnie jak przesiadka z forda ka do jakiegos alfa romeo

Opublikowano

Nie tak dawno temu smiales z  koszulek na silke, ja kiedys biegalem w zwyklych t shirtach, czlowiek sie troche spocil, to nie dosc ze ciezkie to sie lepilo do ciala. Te lepsze lepiej odprowadzaja pot. 

Co do ubran to wystarczy sprawdzic na metce z czego zrobiona, ewentualnie szwy, reszta to tylko znaczek. 

za to butow bym nie kupil w dyskoncie. 

Opublikowano

ja  zaczynałem biegać w starych schodzonych adidasach o grubości podeszwy ukrojonego plastra salcesonu, ale wtedy wychodziłem na 15 min biegu xD 

akurat zaraz zrobili jakiś tydzień sportowy w lidlu, kupiłem buty za 60 zł i wtedy był dla mnie największy wow. Naprawdę czułem się w nich komfortowo, w sumie nie dziwne jak wcześniej biegałem prawie że na bosaka. Zrobiłem w nich jakieś 400 km i zrobiłem pierwszą życiówkę na 10 km 49 min z groszami :D Potem kupiłem asicsy z niższej półki  i wiadomo takiego przeskoku już nie było.

Z koszulek lubię 4f, jedną mam naprawdę długo i jest nie do zajechania. No i ceny przystępne.

Opublikowano

Przesiadłem się w końcu z Kalenji na Nike Pegasus. Czuć znaczącą różnicę, zaje.bista amortyzacja, nawet jak stopa na nierównościach pójdzie w bok to można wyczuć jak jest z boku poduszkowana. Generalnie, Kalenji nie były złe, ale różnica między tymi butami jest ogromna. No i w końcu bieg 15 km zakonczony bez odcisków.

Opublikowano

Mam kalenji jakieś trailowe, do biegania po górach, są świetne. Woda jak do nich wleci to równie szybko wylatuje, na śniegu  i śliskim błocie w górach dają rade. Jedynie sznurówki do dupy bo się rozwiązują i trzeba zmienić Na asfalt poprzednio miałem jakieś nike lunarglide 4, teraz mam new balance 150 czy jakoś tak. Zaczynałem od najtanszych kalenji z deca 60zł, ale mimo płaskostopia nie mam problemu z doborem obuwia i jeszcze nie biegało mi się źle w jakichś.

Opublikowano

No te Kalenji chyba miałem po prostu ciut za małe, bo to był model niby z wyższej półki, kosztowały 4 stówy, ja kupiłem za 170, bo w rozmiarze płetwy i nie zeszyły im.

Opublikowano

dobry wybór :) jaki dokładnie model i cena? Też przymierzam się do zmiany obuwia, robiłem już małe rozeznanie w sklepach i najprawdopodobniej znowu pójdę w Asicsy, ale jeszcze po przymierzam i zobaczę. Chętnie właśnie coś z Nike bym coś wytestował, jednak Asicsy wzbudzają we mnie największe zaufanie jeśli chodzi o buty treningowe. Na starty do 10km latam w Adidas boston boost gdzie bardziej niż amortyzacji potrzeba dynamiki w odbiciu. 

no i Asicsy to naprawdę porządne buty, później może pokaże zdjęcie jak wyglądają po 1400km, praktycznie zero zużycia i żadnych zniekształceń, nawet nie czuje żeby coś na amortyzacji straciły. 

Opublikowano

Nike Pegasus II, dałem 3 stówki w Nike Store, promka z 5 stów na black friday. Nosiłem na siłkę do tej pory, szkoda mi było na błoto w zimę, chciałem Kalenji dobić.

Tak swoą drogą, ostatnie czytałem testy ciuchów w magazynke Bieganie i tam cz3sto piszą, że Kalenji dużo tańsze i równie dobre, co znacznie droższe ciuchy Nike, Salomon, czy Asics. Dotyczy to głównie czapek, rękawiczek, czasami i legginsów. Te tańsze koszulki Kalenji to słabe są, choć mam taką za 5 dych i elegancko pot odprowadza. Przymierzam się do jakichś legginsów na lato, już bez polara.

Opublikowano

Fajnie miec starego ex maratonczyka. Biegam w jakis nike za 200zl a w domu w szafie takie perelki jak asics cumulus :banderas:

Jeszcze jakies mizuno, new balance nergy.

Ale i tak mam zamiar kupic brooks ghost 9.

Ponoc dobre buty, mam nadzieje ze bedzie +10 do szybkosci

Opublikowano

Nike Pegasus II, dałem 3 stówki w Nike Store, promka z 5 stów na black friday. Nosiłem na siłkę do tej pory, szkoda mi było na błoto w zimę, chciałem Kalenji dobić.

Tak swoą drogą, ostatnie czytałem testy ciuchów w magazynke Bieganie i tam cz3sto piszą, że Kalenji dużo tańsze i równie dobre, co znacznie droższe ciuchy Nike, Salomon, czy Asics. Dotyczy to głównie czapek, rękawiczek, czasami i legginsów. Te tańsze koszulki Kalenji to słabe są, choć mam taką za 5 dych i elegancko pot odprowadza. Przymierzam się do jakichś legginsów na lato, już bez polara.

też buty zawsze po grubych promocjach kupuje, chociaż właśnie za dobre buty to i po promocji trzeba dobrze rzygnąć. 

co do odzieży to racja. Sam mam 2 pary leginsów, jedne Asics za 100 zł z przeceny chyba ze 180, a drugie kupiłem w decathlonie fimy Domyos za całe 50 pln. Różnice w komforcie? Żadne. Prałem je tą samą ilość razy i wyglądają tak samo dobrze. Teraz widziałem, że mają fajnie koszulki z tej firmy też po 50 zł, jak jakoś podobna co tych leginsów to też sobie wezmę do ciorania. 

https://www.decathlon.pl/koszulka-fitness-muscle-id_8379356.html

Wiadomo, że można kupić gó.wno za duże i małe pieniądze, trzeba patrzeć materiał, jak leży i jak się w czymś czujemy. 

skarpety do biegania mam wszystkie z Kalenji i też się spisują. Teraz drugie lato będę w nich biegał. 

przy butach jednak nie ma kompromisów.

Kur.wa w tych boston boost gumy pod spodem continentala :obama:

zgadza się, nie tracisz trakcji przy przyśpieszeniu i na starcie masz sporą przewagę. 

Fajnie miec starego ex maratonczyka. Biegam w jakis nike za 200zl a w domu w szafie takie perelki jak asics cumulus :banderas:

Jeszcze jakies mizuno, new balance nergy.

Ale i tak mam zamiar kupic brooks ghost 9.

Ponoc dobre buty, mam nadzieje ze bedzie +10 do szybkosci

no ja aktualnie w cumulusach 17 trenuje, są świetne. 

te brooksy właśnie mnie zastanawiają, co raz częściej je widzę u ludzi jak i w sklepach online, ale jakoś nie wczytywałem się co tam za technologię są użyte. Ceny też do niskich nie należą.

Opublikowano

Jakiś czas temu kupiłem sobie skarpety narciarskie do biegania w zimę, miękkie, wygodne, anpo bieganiu suche, jakby nie były używane. Na mróz super sprawa, dałen 2 dychy za nie.

Opublikowano

dość lekkie jak na obuwie z dużą amortyzacją, recenzja oczywiście zachęcająca, ciekawe w jakich sklepach dostępne stacjonarnie. Co do ceny to tak jak mówiłem kupuje na grubych promocjach i boosty adidasa wyniosły 320 zł, więc porównywalnie :lapka: 

Opublikowano

Nie no, Brooksy to wyższa półka, dość drogie są. U nas w kraju jeszcze mało znana, bo stosunkowo niedawno się pojawiły. Głównie dostępne w sklepach biegowych.

Opublikowano

dość lekkie jak na obuwie z dużą amortyzacją, recenzja oczywiście zachęcająca, ciekawe w jakich sklepach dostępne stacjonarnie. Co do ceny to tak jak mówiłem kupuje na grubych promocjach i boosty adidasa wyniosły 320 zł, więc porównywalnie :lapka:

No to chyba pol ceny, za taka kase to bralbym z miejsca. A tak to chyba jednak te brooksy wezme.

Na stronie adidasa jest opcja personalizacji mozesz sobie walnac napis na nich db cooper

Opublikowano

fajna opcja z tymi napisami, ale weź zapłać ponad 6 pak za buty :D które w dodatku same nie biegają.  

Polecam sklep Factory w Warszawie na targówku. Jest sklep Asics, NB, Nike, Adidas, 4f, wszystko ze sportowymi rzeczami. Buty są zawsze w dobrych promocjach. 

dobra jutro bieg, zrobiłem ładowanie pizzą i zobaczymy. Na super wynik się nie nastawiam bo ma mocno wiać.