kanabis 22 469 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Ciekawe, czy kiedyś uda się komuś pokonać 2h w maratonie. Kilku mówiło, że jest to możliwe, ale trzeba byłoby mocno zaryzykować zdrowiem, bo to w końcu długi bieg. Inna sprawa, ziomek,który w rok codziennie robił maraton zapowiada, że przez 40 dni codziennie będzie robił bieg ultra 100 km. Wyleciało mi z bani jak się nazywa. Na bank sie uda, to samo kiedys mowili o biegu na 100 m i pojawil sie Bolt. Jednego co mozemy byc raczej pewni ze nie bedzie to bialas :D To tak jak z boltem mimo paradoksalnych odleglosci biegowych. Do takiego rekordu musi zagrac kur.wa wszystko. talent, gen, nadludzki trening no i dobrze dobrane wciaz udoskanalane przedtreningowki litwina. Krupek ja Michaelisa rozumiem, tym bardziej ze widzialem na zywo jak biega taki Dabrowski nawet na te 10km. Przebiegniecie 10km tempem ok 3 min na km to jest dla mnie calkowity kosmos i rzecz niepojeta. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Szukałem dziś fizjo i okazało się, że mam 3 minuty od domu gabinet, z zabiegami po 10-12 zł, więc nie ma tragedii. W czwartek mam konsultacje, zobaczymy, co mi powie jakiś znachor. Już tydzień przerwy od biegania, nie miałem tak długiej przerwy od 5 miesięcy, serce krwawi. Widzę ludzi biegnących na ulicy to mam ochotę im krzyknąć, żeby zapie.rdalali, jak ich nic nie boli, a nie się wloką. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Prawie jak w filmie Baya... Nie no Krupek dobrze będzie! 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Dzięki, JJ. Jak będę jeszcze kiedyś sławnym sportowcem na szczycie to będziesz szefem sztabu od przygotowania motorycznego. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Co to zabiegi są za 10-12zł? Raz na wizycie u fizjo byłem to stówę zainkasował, a jego wiedza była cienka i ogólnie (pipi) się dowiedziałem. Ja już z miesiąc bez siłowni i mnie nosi, a jeszcze jak ostatnio Litwin wkurzył to już wgl. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Wszystkie podstawowe, laser, krio, pole magnetyczne itd. Koszt jednorazowy, oczywiście. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Czy potem sie swieci w ciemnosci albo ma jakies dodatkowe moce avengersow? Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Mi by wystarczyło żeby plecy i klata nie bolały, bo jeszcze kiedyś kichnę za mocno i skończę z klatą jak Karmowski :/ A cissus (pipi)a dał, nawet nadgarstek nie przestał boleć. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Ja zawsze z klubu miałem jakieś zabiegi, na nadgarstek, złamaną rękę, staw skokowy, kolano. Zawsze pomagało i przyspieszało leczenie. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Byłem dziś u fizjo, to rozcięgno podeszwowe w stopie. Podejrzewam, że to przez to, że zaniedbałen rolowanie łydek i rozciąganie stóp. Dostałem kilka ćwiczeń, wskazówek i 3 razy zabieg fali uderzeniowej. Koleś mi jakimś elektro bolcem jeździł po stopie, a ja myślałen, że kur.wicy dostane, ciężkie do wytrzymania. Mam nadzieję, że pomoże. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 też byłem kilka dni temu i według niego to przez ciągłe bieganie po twardym. On jest biegaczem ultra i biega praktycznie tylko w górskich biegach. Jak robi trening to wsiada w samochód i jedzie do lasu i niemal całkowicie unika asfaltu czy bruku. Niestety u mnie się tak nie da. Może to też być wina za słabego mięśnia czworogłowego lub mięsień ten szybko się wzmocnił względem ścięgien, które potrzebują 2-3 razy więcej czasu na wzmocnienie niż mięsień. Zalecenia to przerwa i dużo rolowania, dużo ludzi wyciągał samym rollerem z podobnych kontuzji, więc liczę że i u mnie się sprawdzi. Kupiłem sobie taki mniejszy z rączkami żeby na siedząco robić. Rollowanie ma być robione tylko do siebie a powrót już bez nacisku, więc jak ja rolluję udo to od kolana w górę i oczywiście na luźnym mięśniu. Bezwzględny zakaz rozciągania czwórek jeśli czuć ciągle ból w kolanie bo zrywa się gojące tkanki. Rozciąganie dopiero jak będzie dobrze z kolanem, a pamiętam jak dokładnie się rozciągałem po biegu z bolącym kolanem. Dziś mija tydzień jak nie biegam, może w sobotę wyjdę na spokojne 40 min. Jak dalej będzie lipa to trzeba będzie pochodzić na zabiegi laserowe. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 i ile za takie cuda zapłaciliście? btw pisałem kiedyś, że bieganie po asfalcie jest niezdrowe, a dla otyłych to już w ogóle to jak się Wiktorek czerwony robił i ile się działo ojeju Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Bieganie po asfalcie niezdrowe ale ciezarki samo zdrowie. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Opublikowano 27 kwietnia 2017 Jak się uprzeć to w każdym sporcie jest coś niezdrowego i zawsze poza rekreacyjnym jego uprawianiem jest ryzyko utraty zdrowia. Dlatego w bieganiu nie warto oszczędzać na butach i trzeba dbać o ciało jak się więcej biega. Ja za zabieg płacę 50 zł. Będę miał 3 takie zabiegi, konsultacja była gratis. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 29 kwietnia 2017 Opublikowano 29 kwietnia 2017 (edytowane) już za tydzień próba bicia 2h w maratonie na torze wyścigowym we Włoszech http://www.runners-world.pl/promocje/Nike-Breaking2-proba-zlamania-2-godzin-w-maratonie-juz-za-tydzien,9549,1 ma być relacja live Edytowane 29 kwietnia 2017 przez D.B. Cooper Cytuj
Mlleko 4 Opublikowano 29 kwietnia 2017 Opublikowano 29 kwietnia 2017 Kiedyś właśnie się tak zastanawiałem po jaką cholerę ludzie biegają po asfaltach skoro 2-3 km dalej mają park i pola do biegania fajne. Nie rozumiem ich, dlatego ja biegać wolę po polowych drogach czy czymś takim :). Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 idę zaraz potruchtać, jak będzie bolało to wpie.rdalam tytanowe kolana. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Ja wczoraj 8km. Dzisiaj ide klate robic. Wracam na silownie po 3 tygodniach bo jeszcze mi miesnie spadna Cytuj
MichAelis 5 617 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Dyszka pykła dziś na luzie, bieglem nową trasą, bo po 6 latach jak tu mieszkam odkryłem, że mam wały w zaisęgu 3km (XD). Piękna trasa, tylko trochę się pogubiłem to i czas slabszy. Jest dobrze :ok: Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 No już miałem właśnie dziś pytać, co odpie.rdalace, że tak głucho w temacie, ale mnie uspokoiliście. Muszę trzymać rękę na pulsie. Mam nadzieję, że ja jeszcze tydzień i w końcu wrócę do biegania. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 (edytowane) w środę mam bieg 10km na który solidnie się przygotowywałem i miałem tam rozku.rwić 40 min w drobny pył, teraz nie wiem czy jest w ogóle sens iść i sobie wstyd robić xd 2 tyg bez biegania, wyszedłem potruchtać a tam tętno skacze jak szalone ehh p.s. jakby ktoś chciał mam na sprzedaż garmina forerunner 220, jeszcze na gwarancji. Edytowane 30 kwietnia 2017 przez D.B. Cooper Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 No ja miałem zaplanowany na 20 maja, bieg idealny dla mnie, start 500m od domu, przygotowywałem się pod niego jak dotąd. Dziś myślę o tym, żeby w ogólengo pobiec. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Ja 30km ode mnie 5km mam w niedziele i podmkoniec maja 10km na polmaratonie kurpiowskim. No ale ja biore piperyne, nie cackam sie Cytuj
xbor 54 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 (edytowane) @Cooper, mam te same dylematy teraz bo niby 1/4 IM spokojnie zrobię, a jeszcze wszyscy wrzucają foty z zawodów na pejsbuku i żal dupę ściska, no ale wynik będzie gorszy niż rok temu. Ale skoro masz już bieg zaplanowany, start opłacony to idź, nie wiem jak u Ciebie ale na śląsku warunki do biegania prawie idealne, upału nie ma, temperatura w sam raz więc jak się zepniesz to może to 40 min pójdzie. Edytowane 30 kwietnia 2017 przez xbor Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Opublikowano 30 kwietnia 2017 Przekonałeś mnie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi