Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

29 lipca bieg powstania w Warszawie, 10km. 

11 tysięcy zawodników. Nie lubię takich biegów, ale na początku sierpnia jadę na wczasy, a że ciągle jestem na urlopie to cisnę z treningami. Powinienem się wstrzelić z formą bo  po wczasach trzeba będzie się znowu ze 2 tyg odbudowywać. Szukałem czegoś kameralnego, a że nic nie było to wybrałem to z uwagi też na start o 21:00 więc warunki mogą być sprzyjające szybkiemu bieganiu. Niestety trzeba też będzie dojechać około 100km. Po wpisaniu rekordu życiowego startuje z pierwszej strefy tylko ta strefa to pewnie będzie miała z 3 tysiące ludzi xd 

Panowie, cały czas biegam 1-2 razy w tygodniu dla lepszej kondycji, ale z miesiąc temu ponad, po bieganiu czułem trochę ból z tyłu w zgięciu lewego kolana. W ogóle nie czuć go podczas biegania, ale raczej podczas wstawania z kucania, czy po dłuższym czasie leżenia/siedzenia w ciągu dnia.

Nic wielkiego, takie 3/10, ale nie chciałbym sobie czegoś zje.bać. Polecicie jakieś filmiki, czy artykuły na temat poprawnej techniki biegania i rozgrzewki/rozciągania przed?

Ależ mnie się dziś nie chciało. No, ale w trasie zjadłem 2 Kinder kanapki, o których ostatnio Kanabis wspomniał, więc było trzeba to spożytkować. Wpadły interwały. Ostatnio trenuję bez muzyki, trochę smutniej, ale jakoś łatwiej skupić się na kontrolawaniu oddechu, tempa i mniej rozkojarzony jestem. W tym tygodniu już 50 km, jeszcze jutro coś zamierzam podreptać. W planach na spokojnie, ale wyjdzie, co wyjdzie.

Dziś regeneracyjnie 11 km w 57 minut. Tak, żeby się poruszać chociaż. Dziwnie się biega tak bez zajazdu, nieprzyzwyczajony człowiek. Zawsze kilka km dotlenienia i dzida, albo interwały. No, ale podobno takie biegi też trzeba robić raz w tygodniu. Takim tempem chciałbym w przyszłym roku przebiec maraton.

W tym tygodniu wpadło jakieś 65-67 km, myślałem, że to sporo nawet, a tu ziomek biegacz utra wrzuca na Fejsie, że w tym tygodniu 180 km. Aha xd