Opublikowano 15 lipca 20177 l 29 lipca bieg powstania w Warszawie, 10km. 11 tysięcy zawodników. Nie lubię takich biegów, ale na początku sierpnia jadę na wczasy, a że ciągle jestem na urlopie to cisnę z treningami. Powinienem się wstrzelić z formą bo po wczasach trzeba będzie się znowu ze 2 tyg odbudowywać. Szukałem czegoś kameralnego, a że nic nie było to wybrałem to z uwagi też na start o 21:00 więc warunki mogą być sprzyjające szybkiemu bieganiu. Niestety trzeba też będzie dojechać około 100km. Po wpisaniu rekordu życiowego startuje z pierwszej strefy tylko ta strefa to pewnie będzie miała z 3 tysiące ludzi xd
Opublikowano 16 lipca 20177 l Walnąłem dziś, a raczej wczoraj, 20 km w 1:38, nawet spoko weszło, choć pierwsze 4 km to katorga, kola, jakoś źle mi się oddychało. W tym tygodniu zrbiłem 6 km, ale mogłoby być więcej gdyby burza na jednym treningu.
Opublikowano 16 lipca 20177 l 6km? przystopuj trochę ;) pewnie 60, u mnie podobnie 5 treningów i 60 z hakiem.
Opublikowano 16 lipca 20177 l Haha, 56 miało być, choć u mnie to akurat w 4 treningach, a solidnych 3.
Opublikowano 18 lipca 20177 l Panowie, cały czas biegam 1-2 razy w tygodniu dla lepszej kondycji, ale z miesiąc temu ponad, po bieganiu czułem trochę ból z tyłu w zgięciu lewego kolana. W ogóle nie czuć go podczas biegania, ale raczej podczas wstawania z kucania, czy po dłuższym czasie leżenia/siedzenia w ciągu dnia. Nic wielkiego, takie 3/10, ale nie chciałbym sobie czegoś zje.bać. Polecicie jakieś filmiki, czy artykuły na temat poprawnej techniki biegania i rozgrzewki/rozciągania przed?
Opublikowano 18 lipca 20177 l Książka Gotowy do biegu to jedno z kompedium wiedzy, zarówno dla joggingerów, jak i tych, co solidnie trenują.
Opublikowano 20 lipca 20177 l Krupek, w jakim miesiącu pisałeś o tej bolącej stopie? Coś mnie dziś śródstopie boli po bieganiu i bym poczytał co i jak, ale nie bardzo chce mi sie kopać nie wiadomo ile stron :P
Opublikowano 20 lipca 20177 l Cooper ostatnio też pisał, pewnie nadwyrężone rozcięgno podeszwowe, rollować, rozciągać, także całe nogi. Rozciągasz się po bieganiu?
Opublikowano 21 lipca 20177 l Maciucha, zamiast rollera można piłki użyć, tenisowej, czy coś takiego. Byle twarda była.
Opublikowano 21 lipca 20177 l Wczoraj się właśnie nie rozciągnąłem po bieganiu :/. Rollera nie mam, a ból jest raczej z grzbietowo-bocznej strony, więc i tak by chyba nic nie pomógł.
Opublikowano 21 lipca 20177 l No to też jakieś nadwyrężenie ścięgno, obczaj ćwiczenia rozciągające na stopy.
Opublikowano 21 lipca 20177 l W tej książce co mi polecałeś znajdę takie? Bo dziś ma dojechać i nie wiem czy sens szukać czegoś w necie :P
Opublikowano 21 lipca 20177 l Ależ mnie się dziś nie chciało. No, ale w trasie zjadłem 2 Kinder kanapki, o których ostatnio Kanabis wspomniał, więc było trzeba to spożytkować. Wpadły interwały. Ostatnio trenuję bez muzyki, trochę smutniej, ale jakoś łatwiej skupić się na kontrolawaniu oddechu, tempa i mniej rozkojarzony jestem. W tym tygodniu już 50 km, jeszcze jutro coś zamierzam podreptać. W planach na spokojnie, ale wyjdzie, co wyjdzie.
Opublikowano 22 lipca 20177 l Dzis mam dlugi bieg wiec tez mam kinder kanapke, sa spoko smakuja swietnie jak wszystko kindera a maja chyba z 8 czy 10 g wegli. Stosunkowo malo porownujac do 30 snickersa czy czego innego
Opublikowano 22 lipca 20177 l No, ale to guwno można bez końca jeść, ja bym mógł spokojnie 5 opędzlować na miejscu.
Opublikowano 22 lipca 20177 l Dziś regeneracyjnie 11 km w 57 minut. Tak, żeby się poruszać chociaż. Dziwnie się biega tak bez zajazdu, nieprzyzwyczajony człowiek. Zawsze kilka km dotlenienia i dzida, albo interwały. No, ale podobno takie biegi też trzeba robić raz w tygodniu. Takim tempem chciałbym w przyszłym roku przebiec maraton. W tym tygodniu wpadło jakieś 65-67 km, myślałem, że to sporo nawet, a tu ziomek biegacz utra wrzuca na Fejsie, że w tym tygodniu 180 km. Aha xd
Opublikowano 22 lipca 20177 l Ja dzis 18km. Bieglo sie mega ciezko.,Caly dzien pochmurnie a akurat jak wybralem sie na bieg o 18 rozpogodzilo sie i ani jednej chmurki xd
Opublikowano 22 lipca 20177 l W sumie, ja wolę właśnie taką pogodę, tylko okulary muszę mieć, bo mrużę oczy i łeb boli potem.
Opublikowano 22 lipca 20177 l No tak z 6km to i ja lubie ale dluzsze dystanse to jednak mocno przynajmniej mnie mecza jak slonce napier.dala ze jest ze 30 stopni. Daje to ostro po wydolnosci.
Opublikowano 22 lipca 20177 l Jak jest ciepło to całkiem dobrze się w deszczu biegnie, takie chłodzenie na bieżąco daje radę.