Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś regeneracyjnie 11 km w 57 minut. Tak, żeby się poruszać chociaż. Dziwnie się biega tak bez zajazdu, nieprzyzwyczajony człowiek. Zawsze kilka km dotlenienia i dzida, albo interwały. No, ale podobno takie biegi też trzeba robić raz w tygodniu. Takim tempem chciałbym w przyszłym roku przebiec maraton.

W tym tygodniu wpadło jakieś 65-67 km, myślałem, że to sporo nawet, a tu ziomek biegacz utra wrzuca na Fejsie, że w tym tygodniu 180 km. Aha xd

bardzo dobry tygodniowy kilometraż zrobiłeś. Na takich przemyślanych kilometrach można robić dobry progres, a tymi ultrasami nie zawracaj sobie głowy ;)

ja wczoraj 10x400m/400m po 3:20/km, ogólnie trochę słabszy tydzień, 50km i 4 treningi, ale inaczej się nie dało. Dziś trochę podgoniłem rozbieganiem 17km w ulewie deszczu. Za tydzień start, więc pewnie jeszcze jeden mocniejszy trening i schodzenie z intensywnością. 

• Plusik 1

na bieżni pobiegałem pare razy ale wku.rwiało mnie że trzeba sie koncentrować żeby z tego gó.wna nie spaść, zamiast po prostu sobie biec przed siebie i póki warunki sprzyjające biegam tylko w terenie :lapka: miałem zrobić 16km ale ta stopa mnie rozbolała i nie poszedłem wczoraj biegać

nie wiem co zrobię na jesień i zimę  :pechowiec:

No i git. Ja tez mam czesto problem z prawym achillesem musze cos zrobic. Nie zawsze ale tak co 3 trening.

Kur.wa czlowiek za malolata biegal na wuefie godzine w to i spowrotem za pilka nic nie bolalo tylko do 30 sie zbliza i sie sypac zaczyna :/

Chociaz po 18km najbardziej mnie nakur.wialy nie nogi a .... kaptury O_o

Az je masowac w czasie biegu musialem bo az palily

Wczoraj 13 km, w tym 2 km rozgrzewki i cisnąłem do 10 km zwiększając tempo, ostatni kilometr blisko 4:10. Dzisiaj interwały, 2x800, 3x600, 4x400, 4x200, Zacząłem od 3:40, potem przyspieszałem, przerwa 3:30, potem zmniejszałem. Chyba najcięższy trening biegowy w moim życiu. Z domu na bieżnię mam 2,5 km, więc wyszedł trening prawie 15 km. Pierwszy raz na niej byłem, śmieszna taka, tartanowa, fajnie noga się odbija, ale długość 300m, więc dziwne uczucie, bo zazwyczaj biegałem na pełnej 400m.

Po tygodniu przerwy przez tą bolącą stopę dzisiaj znowu poszedłem biegać i znowu wróciłem z tym samym problemem.

Prawa stopa, podeszwa z bocznej strony, boli pryz chodzeniu. Kupiłem sobie już wcześniej gumową piłkę i trochę zrolowałem stopę co pomogło.

Zauważyłem, że kiedy przestałem lądować na pięcie i biegłem tylko ze śródstopia/palców nie bolało prawie w ogóle, za to dużo bardziej czułem łydkę i achillesa. 

Jak wy biegacie? Z samych palców, czy troche na pięcie też lądujecie?

mnie też bolała po boku od wewnętrznej strony. Mam ręczny wałek do masażu i rolowałem całą stopę oraz ten bok. Piłką może być ciężej to zrobić. 

ja biegam z pięty, powinno biegać się ze śródstopia. Póki co nie potrafię się przestawić, szybciej się męczę i tak jak piszesz łydki puchną. Dopiero zaczynasz to próbuj od razu właściwą techniką tym bardziej, że wtedy bólu nie czułeś. 

startowałem wczoraj na dychę i nie brałem pod uwagę wyniku 40+, ale podbiegi mnie zaje.bały. 

Chciałem lecieć na 39min i ostatni km przycisnąć żeby złamać 39. Wszystko szło zgodnie z planem 5km 19:30, potem był nie duży podbieg, ale wystarczyło żeby siły uleciały. Przed samą metą już było bardzo stromo i długo i ten ostatni km 4:30, więc widać jakie osłabienie. Nie umiem wbiegać na zmęczeniu, trzeba to poprawić. 

patrząc na oczekiwania  wynik 40:30 jest największą porażką odkąd się w to bawię. Jeszcze jeden taki numer i przesiadam się na gry video :cool: