Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

"Trzeba jednak nadal pamiętać, że Apple Watch, bez względu na model, nie jest tak dobrym komputerem naręcznym dla sportowców, jak profesjonalne modele Garmina czy Polara. Spełnia swoje podstawowe zadania"

Z podsumowania recenzji.

Jako smartwatch super ale jako gadzet do biegania to srednio, lub nawet jesli brac pod uwage cene slabo.

Ja tylko pytam, bo się zastanawiam nad kupnem. Cenię wygodę, chociażby dlatego że mogę płacić zegarkiem w sklepach lub poruszać się metrem bez konieczności posiadania karty płatniczej lubi biletu. Z tym, że nie mam pojęcia jak wypada Apple Watch przy innych zegarkach do biegania, z tego co czytałem mierzenie pracy serca jest bardzo dokładne. Niestety nie wiem jak z innymi funkcjami, dlatego pytałem. Odpowiadałby mi taki kombajn, ponieważ nie ograniczyłbym się tylko do mierzenia czasu oraz biegania.

wiadomo, dobrze mieć wszystko w jednym. O smartach nie wiem nic to wypowiadać się nie będę, może jest coś co spełni te wszystkie funkcje. Nawet jakby to rozdzielić na dobry zegarek biegowy i dobrego smarta to pewnie wyjdzie taniej niż ten jeden apple do wszystkiego, a jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Trzeba przemyśleć. 

https://bieganieuskrzydla.pl/zegarek-do-biegania/

No od tego mojego garmina to pewnie sie niewiele rozni ale ten moj to najprostszy model za 5 stowek xd

Mausik to nie jest tak ze te zegarki to czujnik tetna i tempa, te nowsze za ponad 1000 sa wypchane mnostwem najrozniejszych czujnikow ruchu, czy do biegania, liczenia krokow, plywania i wielu innych, w dodatku w czasie rzeczywistym to analizuja , przetwarzaja. Ten nike plus to swietny smartwach ale jesli chodzi o poziom zegarka biegawego to obstawiam ze to cos ala moj garmin za 500zl.

Edytowane przez kanabis

To czym się różni ten tom tom lub ten Garmin kabiego od Apple Watch?

Kabi wklej mi tą stronę z recenzjami jak możesz.

Funkcjami i przede wszystkim dokładnością pomiaru gps. Wyobraź sobie ze biegniesz maraton jesteś już na mecie a Apple Watch zamiast 42km 195m pokazuje ze przebiegłeś dopiero 41km. Takie sytuacje to normalka w przypadkusmartwatchy i tanich zegarków sportowych gdzie cześć trasy przy dłuższych wybieganiach jest zaokrąglania kiedy zegarek traci sygnał.

Z tego co się orientuje to Suunto ma dobre zegarki i nie przekłamuje jak tanie garminy polary czy tomtomy.