kanabis 22 421 Opublikowano 16 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2017 Cale szczescie ze u mnie ten odcinek nie jest dlugi ale troche chu.jnia jak bieglem ostatnio te polowke tempem ok 6 a pokazywal mi w tamtym momencie ponad 8/km xd Jest tam tez fajna trasa na przelaj ale wogole olalem bo przebieglem 4km a mi zliczylo 2,3 xD Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 16 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2017 To czym się różni ten tom tom lub ten Garmin kabiego od Apple Watch? Kabi wklej mi tą stronę z recenzjami jak możesz. Funkcjami i przede wszystkim dokładnością pomiaru gps. Wyobraź sobie ze biegniesz maraton jesteś już na mecie a Apple Watch zamiast 42km 195m pokazuje ze przebiegłeś dopiero 41km. Takie sytuacje to normalka w przypadkusmartwatchy i tanich zegarków sportowych gdzie cześć trasy przy dłuższych wybieganiach jest zaokrąglania kiedy zegarek traci sygnał.Z tego co się orientuje to Suunto ma dobre zegarki i nie przekłamuje jak tanie garminy polary czy tomtomy. Zacznijmy od tego, że prawdopodobnie bateria w AW styknie na 10km xdNie no jak do biegania, to tylko normalne zegarki z funkcją smart. Nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 16 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2017 Maus bierz Apple Watch Series 2 bo jak ci sie znudzi bieganie zawsze bedziesz mial zegare ktorym praktycznie mozesz zrobic wszystko, a jezeli myslisz na powaznie o bieganiu to tak jak koledzy pisza bierz cos normalnego do biegania ja bym bral AW ale ja jestem kazualem ktory zdycha po 5km xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2017 W następną niedzielę mam Bieg Morskiego Komandosa,miałem plan powolne masowanie ale chyba coś nie wyszło przy moich 87 kg i boję się zgonu na trasie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2017 Znajomi b6li na biegu katorznika ostatnio. Za rok i ja sie wybieram. Musz emiec taki medal XD Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2017 Ok jako ze dzis mialem trening podbiegow 12x200m tempem 4/km mialem okazje wyprobowac zegarek. Pierwsze co , nie czuc go na rece, jest naprawde mega lekki. Drugie co pozytywnie zaskoczylo, na zadoopiu 5km od miasta na jezdni biegnacej przez lasek zlapal gos w ... 1 czy 2 sekundy. Genialnie tutaj widac ze jednak mamy doczynienia z profesjonalna firma zajmujaca sie nawigacja. Tempo mierzy wzorowo zero gubienia, auto pauza dziala tez wzorowo, jak tylko sie zatrzymalem sekunda i zegarek sie pauzuje. Jestem naprawde mega zadowolony, lacznosc bluetooth i przesyl danych rowniez blyskawica. Ale ok zeby nie bylo tak kolorowo, to jest zegarek wylacznie do biegania. I sprawdza sie doskonale. Ale nie ma nawet funkcji roweru takze o multisportach mozna zapomniec. Teraz porownanie do mniej wiecej podobnej polki tom toma 1. Szybkosc lapania w tomie wypada zdecydowanie gorzej , w miescie lapie gps w jakies 5-8 sekund a zdarzalo sie i 10-15. Tempo tez troche z wiekszym opoznieniem lapal. W garminie jest blyskawiczna weryfikacja. Bluetooth tez duzo slabszy w tomtomie , dosc dlugo sie czeka na polaczenie i zgranie treningow. Ale za to na plus w tom tomie jest to ze na wyswietlaczu mamy 3 wartosci na raz w garminie tylko dwie. No i to tyle , jak dla mnie w porownaniu tych tanszych podtawowych modeli zdecydowanie lepiej wypada garmin. Troche mnie to martwi bo jednak nastepny zegarek chcialbym z wbudowana pamiecia do muzyczki ale tez nie ma co porownywac 1 generacji tom toma do 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2017 Mi się za rok marzy albo eliminator albo ten podbieg pod skocznię. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2017 No ten podbieg to jest za(pipi)isty, oglądałem filmiki niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2017 To czym się różni ten tom tom lub ten Garmin kabiego od Apple Watch? Kabi wklej mi tą stronę z recenzjami jak możesz. Funkcjami i przede wszystkim dokładnością pomiaru gps. Wyobraź sobie ze biegniesz maraton jesteś już na mecie a Apple Watch zamiast 42km 195m pokazuje ze przebiegłeś dopiero 41km. Takie sytuacje to normalka w przypadkusmartwatchy i tanich zegarków sportowych gdzie cześć trasy przy dłuższych wybieganiach jest zaokrąglania kiedy zegarek traci sygnał.Z tego co się orientuje to Suunto ma dobre zegarki i nie przekłamuje jak tanie garminy polary czy tomtomy. Zacznijmy od tego, że prawdopodobnie bateria w AW styknie na 10km xdNie no jak do biegania, to tylko normalne zegarki z funkcją smart. Nie odwrotnie. Garmin Forerunner 235? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2017 Ten mam, pare stron wstecz pisałem o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2017 Dzięki, wyleczę kostkę i kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 17 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2017 Lux zegareczek Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2017 Co ile km powinno sie wymieniac buty? Fajny patent garmina z liczeniem orzebiegu jak w aucie :D Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2017 jest to indywidualna sprawa. Zależy po jakiej nawierzchni biegasz, ile ważysz i pewnie też w jaki sposób stawiasz stopę. Buty z dużą amortyzacją wytrzymają dłużej niż te minimalistyczne, oczywiście jeśli chodzi o właściwości bo porwać mogą się każde. Różnie piszą, 800km 1000-1200km, startówki 400km. Ja mam zamiar pilnować się przedziału 1000-1200km. a co pewnie wpadły ci w oko jakieś buty i szukasz pretekstu do wymiany? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 19 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2017 Nieee tak z ciekawosci, biegam praktycznie caly czas po asfalcie a po twardej nawierzchni brooksy ghosty sa bardzo polecane wiec moj wybor nastepny to pewnie bedzie nastepny model ghostow ;) To ja tez bede pilnowal tego przedzialu co ty Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 20 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2017 olewam jednak debiut w maratonie na jesieni. Myślałem, że będzie jakoś przynajmniej w połowie października, a on już 23 września. Za mało czasu żeby się dobrze przygotować. Przekładam to na kwiecień przyszłego roku. Przez zimę to i tak tylko robienie bazy długimi wybieganiami, dorzuci się coś siłowego i na kwiecień będzie forma. Trzeba jeszcze 10km przycisnąć i wystartować na piątkę. Wiktor jest 10km na początku października w twoich okolicach, biegniesz? Planuję być. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 20 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2017 Bieg ku czci poleglych marynarzy i ulancow? Oczywiscie ze bede. W tamtym roku to byla moja pierwsza 10 w zyciu Ten bieg i w polowie pazdziernika poo,araton w Ełku i koniec sezonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 21 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 Stwierdzilem ze albo dzisiaj albo wcale i siadlo W sumie bylo latwiej niz sie spodziewalem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 Graty, ładny czas. Zabrakło 3 minut do bycia Flashem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 Kur.fa wczoraj pogadalem z ojczulkiem o bieganiu i pokazal mi swoje wyniki najlepsze z 2000, 1:23:31 na polowke i 3:09:53 na maratonie Obym przejal te pule genow. Narazie jestem w stanie przebiec takim tempem jakies 2km. Widze potencjal. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 A jakiś ultra kiedyś biegł? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 Nie tylko jako support dla mistrza polski w biegu 24 godzinnym Waldka Pedzicha i kolegi na 100km. Sam nie probowal. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 To masz szansę być lepszy od ojca. Co do maratonu, to na dzień dzisiejszy przerażają trochę wybiegania po 25-30 km, to już trzeba trochę podporządkować dzień pod to, bo to srogi trening. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 No u mnie wybiegania to tylko niedziela. Zreszta ja moge odpoczac w pracy ale jak ktos ma jakas robote wymagajaca skupienia czy fizyczna to nie wyobrazam sobie. Ohciec opowiadal jak spotykal tego Waldka na treningach -Jak tam dzisiaj? - A lekkie wybieganie mam 60km xdddd Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 A to dziwne, bo dużo się mówi o zasadzie, że trening biegowy nie powinien trwać więcej niż 2,5h, żeby nie odbijał się na zdrowiu i czołowi ultrasi na świecie podobno nie wychodzą poza 30-35 km treningowo. Choć no wiadomo, co organizm to inne obyczaje i różne techniki treningowe. Kur.wa, ile to czasu trzeba mieć, żeby tyle trenować. Najlepszy polski Ironman trenuje od poniedzialku do soboty po 5h dziennie i ma pracę oprócz tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi