krupek 15 475 Opublikowano 12 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2018 Wiatr potrafi dać duży opór i mocno zmęczyć, ale to też dobre utrudnienie w treningu. Swoją drogą, zimą często mam tak, że wejdę do pomieszczenia po bieganiu i mnie straszna zmuła łapie od zmiany temperatury. Dziwne uczucie, irytuje trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 12 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2018 shiiiiet, chyba w końcu znalazłem źródło swojego ślimaczego tempa. Zamiast dużych susów jak zawsze tylko w 'slow mnotion', zacząłem dreptać mniejszymi krokami, ale szybciej - momentalnie wzrosło tempo do ~7min/km i czasem mnie sikor poganiał, że tętno za małe przez chwilę myślałem że mam źle zapięty/zepsuty pulsometr, ale jak zacząłem biegać 'po staremu' do zaraz rosło ponad skalę, także tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 12 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2018 Kończę 7 tydzień bazy i wreszcie tętno poszło znacząco w dół. Wczoraj półtoragodzinne rozbieganie tętno 134 tempo 5:55/km. Tak nisko przy takiej prędkości jeszcze nie miałem. Pamiętam, że w poprzednim sezonie było poniżej 5:50, ale tętno 140 i tylko godzina biegu. Dziś też dobre 8 km drugiego zakreu. tętno 157 tempo 4:58/km. Jak się ciągle tak drepcze i rozwinie się prędkość do tych 5:00/km to ma się wrażenie, że leci się na złamanie karku wygląda na to, że podkład pod mocny trening idzie w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2018 Dzis juz wspaniale. 9 kilometrow tempem 9.5/h, a pozniej jeszcze 10x100 15/h z truchtem 10/h interwaly. Pieknie zaczyna sie ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2018 Zrobilem sobie trening na Garmin Connect na jutro nad jeziorem. Da sie to jakos teraz przeniesc na zegarek, ewentualnie na telefon, czy musze sobie to od nowa wrzucic na Google Maps? Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 13 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2018 No powinno, jak wchodzis na zegarku w "trening" to jest komunikat żeby pobrać treningi z garmin connect. Sam nie robiłem, ale na pewno jakoś można. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2018 (edytowane) Nie dziala. Zegarek: Wciskam "My Workouts" - pokazuje sie "Download workouts from Garmin Connect" i nic nie moge zrobic. Mac: Naciskam "Send to Device" i pokazuje "No compatible Devices found". Potrzebuje Garmin Express do tego? Edytowane 13 stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 13 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2018 No myślałem, że używasz garmin express. Trzeba zrobić synchronizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2018 Mea Culpa. Pomylilem "Courses"z "Workouts", ktory jest dosc podstawowy. W "Courses" mozesz sobie ustawic mape do biegania. Wstawie wszystko w Google Maps od poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2018 Dzis troche biegalem w lesie i nad jeziorem. :v Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 14 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2018 Te pierwsze zdjecie z wartościami. Jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2018 (edytowane) Dajesz ten znaczek w swoim biegu, a pozniej Photo with Stats. Edytowane 14 stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2018 Biegacie w mróz? Zauważyłem, że jestem wydajniejszy w takiej temperaturze. Wczoraj było -5 a ja dycha bez spiny w 48:10. Dotlenienie mózgu takim powietrzem to miazga, ale trzeba się odpowiednio ubrać, szczelnie i żeby nie przewiało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2018 Organizm się nie przegrzewa. Też tak mam, że jak wyjdę z bieżni do parku, to od razu lepsze wyniki mimo błota, podbiegów i gorszej nawierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 16 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2018 Oczywiście, że biegane. Termo koszuleczka, plus bluza, na dół same gacie termo i jazda. Do tego komin na szyje i rękawiczki - żaden mróz niestraszny. Gorzej z wichurami - jak zawieje od północy to klękajcie narody. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 16 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2018 Wczoraj biegalem, pierwsze 2km niezbyt przyjemne bo chyba za lekko sie ubralem. Usta mi obeschly dookola bedzie trzeba olejem kokosowym smarowac. Jutro tez biegane. Z kominem tym razem bo czytalem ze przy temp ponizej -5(a dzis rano bylo -10) jednak zdrowiej jest jak powietrze jednak wpada do mordy lekko podgrzane czy przez szalik czy komin wlasnie. Jednak przewaznie w takie mrozy jako plus jest to ze slonce ladnie nakur,wia przez co jest zwyczajniej przyjemniej Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 16 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2018 Ostatnie dwa biegi 10-12kapci, srednie tempo ponizej 06:40min/km i tetno ~146 uderzen, cos pieknego Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 17 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2018 Ktory tydzien ziomeczku? Wb2 juz jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 17 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2018 Czwarty czy tam piaty z calosci, nie mam tera knigi pod reka. Z tego co widzialem do WB2 niestety jeszcze szmat czasu ;( ale krosy i przebiezki ratuja przed monotonia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2018 Ja zacząłem 6 z tego poniżej 2h. W sumie zaczynam mieć to samo co krupek. Po 7-8 kilometrach dopiero mi się oddech stabilizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2018 Ja pisgam, ale dziś ślisko było. 15 km w biedackie 1:20 , a dwójki w nogach zajechane od amortyzowania kroku i trzymania pionu niemiłosiernie. Niech to zaowocuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 17 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2018 (edytowane) No dziś bieganie cały czas na oriencie. Ja dziś 8km II zakresu i 3M od pana Jerzego. Dobrze weszło. Wszystkiego wyszło 14 km. Edytowane 17 stycznia 2018 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 18 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2018 Ja jutro to mam wczoraj 16km wybieganka. Byloby zaje,biscie ale 2km walu po ktorym biegam na(pipi)ane w sniegu, a ten snieg sypki zero stabilizacji. Beka bo jak bieglem tam ostatnie 2km to tetno podskoczylo z 155 na 168 xD mialo byc wb1 a prawie w wb3 wlazlem ale juz chu.j nie chcialem zwalniac bo chcialem do domku do ciepelka na kakalko. A dzis bareczki i plecy. Ehh zycie spartakusa nie jest lekkie Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 18 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2018 Nie myślałeś, żeby split siłowy zamienić na ogólnorozwojówkę, obwód, czy stabilizację? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 18 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2018 Narazie niet. W kwietniu i maju mam 3 runmageddony mam byc przygotowany jak je.bany rocky. W maju dopiero zmniejsze sporo objetosc treningu silowego. A do tej pory nakur.wiam. Nie ma lekkiej gry. A pod koniec maja odpoczynek zmiana planu z nastawieniem ze silownia to dodatek i redukcja wagi bo w tej chwili chce na te runmageddonyw gorach zlapac jeszcze jak najwiecej czystej masy miesniowej Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi