Kaczi 817 Opublikowano 21 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2018 wczoraj zrobiłem 30 min treningu na tym Panie jak to daje w kość. Można, ustalać pozom/opór z jaką mamy wprawiać w ruch bieżnię, gdyż ona się rusza wtedy kiedy my biegniemy w sensie pod wpływem naszych ruchów, kiedy ty zwalniasz zwalnia i bieżnia. Gdybym wiedział to bym wziął swoje zwykłe buty biegowe (lepsza amortyzacja gdzie akurat na tej bieżni by się przydała) a nie te do fitnessu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 21 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2018 Miałem biec maraton w kwietniu, ale w mojej mieścinie rodzinnej organizują często biegi, no i w tym roku po raz pierwszy organizują maraton... crossowy przez lasy i łąki, no ciekawie, ciekawie. Teraz nie wiem, czy tam debiutu nie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 21 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2018 Na debiucie to lepiej sobie ułatwìc jak najbardziej, a trasa cross temu jednak nie sprzyja. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 21 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2018 Zdecydowanie. Ja nie sprawdzilem trasy i na polmaraton wybralem debiut na jakims rollercoasterze w Elku no i tak srednio. Nie zebym narzekal ale jednak jak ma sie tez chec na jakis zalozony czas w debiucie na danym dystansie to lepiej sobie ulatwic sprawe niz komplikowac. A ja dzis bardzo zadowolony z treningu. 10k pierwszego zakresu i 59min. Wb1 mam max 157hr i praktycznie nieprzekroczone. Jednak oplacalo sie czlapac te 6:40 na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 22 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2018 W zeszłym tygodniu biegałem tylko po śliskiej nawierzchni, słabo odśnieżonych chodnikach, nieposypanych niczym i zajechałem sobie ścięgno z tyłu kolana. Normalnie chodzę, nie boli, a czasami jak na schodach zaboli to idź pan w ch.uj. To samo w nocy, coś bokiem się ułożę i od razu ciągnie. A nie zaczęło boleć od razu po bieganiu, tylko na drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Nike znowu coś szykuje http://poradnikbiegacza.pl/2018/01/czeka-nas-kolejna-rewolucja-butach-biegowych-nike-epic-react-flyknit/ Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Cytat Zauważono podobieństwo między wymaganiami zawodników koszykarskich i biegaczy, stąd zdecydowano się na wykorzystanie pianki w butach do biegania – debiutującym modelu. A to ciekawe, bo według mnie, ruch biegowy, a poruszanie się po boisku koszykarskim ma bardzo mało ze sobą wspólnego. Dziwna teoria Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 ja tam czekam na kolejne Pegasusy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Godzinę temu, krupek napisał: A to ciekawe, bo według mnie, ruch biegowy, a poruszanie się po boisku koszykarskim ma bardzo mało ze sobą wspólnego. Dziwna teoria Wymagania są takie same. Przyczepność oraz ochrona stopy i stawów. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 No to można tak chyba o prawie każdym sporcie powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Do pływania nie potrzebujesz. :v Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Słowo 'prawie' okazało się kluczem. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 one mają być chyba nastawione na szybkie bieganie, nie tracąc dużo na amortyzacji. Wiadomo, że ciężko to połączyć. dziś na koniec treningu zrobiłem " trzyminutówki" i wreszcie hr max coś drgnął. Po tym przygotowawczym okresie nie mogłem 190 przekroczyć jak ostatnio robiłem ten sam trening. Dziś 193, ale jeszcze podskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Dobra wlasciciele Garminow. Od kilku treningow zauwazylem, ze cos jest zle z moim hr. Znaczy jak biegam sam, jest wszystko ok. Dzis mialem wybieganie w drugim zakresie 9 kilometrow + interwaly. Poszedlem na silownie i zaczalem biegac. Pierwsze 2 kilometry jest niby ok, pozniej jakis ulaniec zaczyna przy mnie czlapac i nagle mi hr rosnie do... 193 bmp. Sprawdzam hr na biezni, moj hr przy 9km/h wynosi prawidlowe 146 bmp. Sprawdzam zegarek: 183 bmp. Dopoki ulana gurwa nie schodzi z biezni, to moje hr ma jakis kosmiczny zakres. Widze, ze gruba locha zielenieje i czlapie do szatni, a moj hr wraca do normalnego stanu - 148 bmp. Za chwile obok wchodzi kolejny ulaniec i hr wzrasta do 160 bmp... Czy to juz czas, zeby oddac Garmina na gwarancje? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 a ulańce mieli jakiś pasek tętna, że ich tętno zczytuje? (bo to pewnie podejrzewasz) dziwne, nawet jakby mieli pasek to trzeba urządzenia sparować. Mierzysz tętno z nadgarstka z tego co pamiętam, ciekawe jakby było z paskiem. Napisz do supportu, może jakiś hard reset pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 (edytowane) No wlasnie nic nie miala, gosc po niej tez nic. Tak jakby zczytywalo ich tetno po prostu. Ale to nie jest pierwszy raz. Przed swietami biegalem raz czy dwa (pusta silownia) i wszystko bylo ok. Teraz po swietach wszystko zapchane i dzieja sie cuda wianki. Bylem serio w szoku, bo jak ona biegla hr mi skakal, jak zaczela isc to spadal i tak w kolko. Zreszta moglem w kazdej chwili porownac z hr z biezni i roznily sie diametralnie. Jak biegam sam, to nie mam takich problemow. Edytowane 25 stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 to chyba nie realne żeby ten nadgarstkowy pomiar mierzył z takiej odległości. Mówisz, że bieżnia też ma pomiar, może to ona jakoś to przesyłała? Serio dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2018 Czyli gwarancja, jutro ogarniam wymiane. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 26 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2018 (edytowane) Niezla kupa. Dlatego tylko tetno z paska na klacie Edytowane 26 stycznia 2018 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 26 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2018 Garmin zawyza na nadgarstku pomiar u mnie, przywyklem, ale chce kupic pasek na klate. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 26 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2018 Bierzesz tego zwyklaka czy droższy? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 26 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2018 W dniu 22.01.2018 o 09:32, krupek napisał: W zeszłym tygodniu biegałem tylko po śliskiej nawierzchni, słabo odśnieżonych chodnikach, nieposypanych niczym i zajechałem sobie ścięgno z tyłu kolana. Normalnie chodzę, nie boli, a czasami jak na schodach zaboli to idź pan w ch.uj. To samo w nocy, coś bokiem się ułożę i od razu ciągnie. A nie zaczęło boleć od razu po bieganiu, tylko na drugi dzień. W życiu już chyba miałem urazy wszystkiego, ale czegoś tak po(pipi)anego to jeszcze nigdy. Mogę normalnie chodzić, boli jedynie na schodach, ale jak w nocy śpię na boku to budzę się co chwila, tak ciągnie bólem w tym ścięgnie. Na rowerze wczoraj pół godziny intensywnej jazdy i też nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2018 Też tak miałem chwilę, po treningu noś wygodne buty jak odpoczywasz. No i zimne kąpiele/prysznice polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 26 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2018 To raczej kwestia nadwyrężenia ścięgna. Mam nadzieję, że nie jakiegoś stanu zapalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 26 stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2018 2 godziny temu, D.B. Cooper napisał: Bierzesz tego zwyklaka czy droższy? No wlasnie nie wiem, ktory lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi