Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Też biegnę na początku marca, tylko 5km. Otwarcie sezonu. nie podchodzę do tej piątki jakoś poważnie i tylko dwa treningi szybkościowe do niej zrobie: 8x1km i 10x400m. 18:30 złamać tam nie będzie szans, to nie ten etap przygotowań. Po tym starcie skupiam się już tylko na kwietniowym maratonie.

@krupek co masz z kolanem? 

Edytowane przez D.B. Cooper
Opublikowano

Lód, Voltaren Max, Suple.

Boli czasami na schodach, albo jak dużo spaceruję po nierównościach. No i czasami w nocy się budzę i ciągnie bólem, jakby mi się źle noga układała, poje.bane jakieś.

Opublikowano

Ja postaram się 4 marca na bieg tropem wilczym (5km) i tydzień później na bieg zaślubin w kołobrzegu (15km). Ten drugi jest uzależniony czy ktoś ode mnie z zadupia by mnie wziął. A 18 marca żylaki wycinajo i czeka mnie pauza pewnie ze dwa tygsy ;(

Opublikowano

28167864_10154934554917493_3274952340689

Na 2 tygodnie przed polmaratonem. :v

Ale jeszcze nic nie stracone, na razie odpuszczam czwartkowy trening. Polmaraton oczywiscie biegne, chodzby na jednej. 

Opublikowano

3 razy dziennie. Już stopa widzę, że odpoczęła. Jestem dobrej myśli.

Opublikowano

Ide biegac, dzisiaj -10 na termometrze, wb2 dzis + 3m.

Ale nie wiem czy bede robil te 3m na koniec czy nie szkoda pluc. Jak uwazacie? Jest sens robic w takiej temperaturze takie interwaly?

Rok temu jak przy podobnej temp zrobilem sobie interwaly na koniec to tak mnie cala klata zaczela nakur.wiac ze myslalem ze pod 112 bede dzwonil wiec mam teraz watpliwosci :/

Opublikowano

Zrobilem. Ale tak jak mowisz komin zrobil swoje, bez niego raczej bez sensu by bylo. Zreszta mysle ze bez niego po samych 10km wb2 juz pluca by tak dostaly ze o interwalach moglbym zapomniec. 

254zwc.jpg

• Dzięki 1
Opublikowano

Nie bo on jest waski. Taki bardziej jak rycerze mieli i na to nakladali helm xD 

Bardziej mnie denerwowalo ze mi z mordy ten komin spadal.

Zauwaz ze on jest jak szyty na moj leb. Takze nie ma efektu spadochronu. 

Opublikowano

Miesiąc zakończyłem 15 km przy mrozie - 8C i wietrze, początek tragedia, ale po dwóch kilometrach było już ok. Skończyłem z zamrożona brodą :D

W tym miesiącu przebiegłem ponad 60km, nie biegałem tyle od maja 2014, więc jakiś malutki sukces jest :)

Opublikowano

Aby do weekendu, ponoc tylko do konca tygodnia ma byc taka piz.dziawa. 

Ja wczoraj wybieganie 11km plus 7x150m podbiegow. Wybieganko spoko wrecz sie zgrzalem bo slonce ladnie naparzalo. No ale podbiegi juz sie daly mocno we znaki i zdychalem. No ale nie ma lekkiej gry

Opublikowano

2 treningi opuściłem, jutro wracam do gry. Za tydzień półmaraton. Trochę się cykam, bo... pada śnieg! :o

Opublikowano

Kiedyś 2 tygodnie przed jednym z półmaratonów postanowiłem zrobić trening na boso (podobno warto) i zdarłem sobie skórę z obu stóp :facepalm:

Zamiast biegać 2 tygodnie chodziłem na basen jeden trening biegowy i start. Może nie byłem idealnie przygotowany ale poszło całkiem nieźle ;) 

Opublikowano

Dziś ostatni mocny trening przed startem na 5km. 7x400/400 + 3×300/300. Teraz wygaszanie pieców i oczekiwanie na superkompensacje. 

I niech ten ku.rewski mróz już wypie.rdala, polatałoby się już w krótkich majtkach