D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 13 kwietnia 2018 Opublikowano 13 kwietnia 2018 To na wyższy poziom biegowy też nie wejdziesz. Wszystkie książki o tym piszą. Nie ma u ciebie regeneracji, a regeneracja to nie tylko leżenie fają do góry. Kilometraż tygodniowy też trzeba wybiegać i można to nabić takimi regeneracyjnymi biegami. 2 treningi mocne, reszta to człapanie z siłą biegową i przebieżkami. To musì się zazębiać, a nie ciągłe biegi na pograniczu. To takie pie.rdolenie o męczeniu psychicznym przy takim biegu, zrób trening do odciny to na drugi dzień nie będziesz myślał o prześpieszeniu. Potem dzień wolny i MOC się kumuluje czaisz ku.rwa? 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 13 kwietnia 2018 Opublikowano 13 kwietnia 2018 Ja to doskonale rozumiem, tyle, że nie mam po czym odpoczywać, a dwa męczy mnie psychicznie też to, że bardziej skupiam się kontroli stopy w kroku biegowym, a nie na przyjemności z treningu. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Opublikowano 15 kwietnia 2018 tydzień do debiutu w maratonie. Wczoraj 20km rozbiegania, a dziś ostatni mocniejszy akcent BNP 2km/6km/3km/1km. Teraz już wygaszanie pieców i stopniowe schodzenie z kilometrażem. Ładowanie węgli i dużo płynów. Zwiększam też magnez i potas. Nie wiem jak to będzie, 3 tyg przerwy wybiło mnie z rytmu i nie zrealizowałem tego co chciałem. Miałem zrobić dwie trzydziestki, nie zrobiłem żadnej. 2x20km udało się tylko zrobić, nie chciałem też przeciążać nogi żeby kontuzja nie wróciła. Miałem odpuścić ten start no ale 80 zł ku.rwa nawet w przyśpieszonym tempie to trwa wieczność xd plus taki, że trasa wydaje się dosyć płaska. No i pogoda żeby dopisała. niby już nie mogę się doczekać aż stanę na linii startu, ale jednak czuję poddenerwowanie i respekt przed dystansem. 4 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Opublikowano 15 kwietnia 2018 48 minut temu, D.B. Cooper napisał: nogi żeby kontuzja nie wróciła. Miałem odpuścić ten start no ale 80 zł Jak zapisywałem się na półmaraton w Gdyni to wyskoczyła opcja, żeby za 5 zł wykupić ubezpieczenie od wycofania, to wziąłem na wszelki wypadek, nigdy nie wiadomo co będzie. No i nie wystartowałem przez kolano, to zwróciłem się o zwrot hajsu. Organizator odesłał mnie do ubezpieczyciela, złożyłem wniosek o wypłatę kasy, a Ci zdziwieni, że w ogóle co ja chcę. Finalnie, hajsu nie oddali, bo nie dołączyłem żadnej dokumentacji medycznej, że miałem kontuzję. (pipi), co za naciągactwo. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 15 kwietnia 2018 Opublikowano 15 kwietnia 2018 ogólnie spoko opcja i pewnie większość wykupiła, sam też bym brał. Szkoda, że w praktyce jak widać to nie działa i dodatkowo jeszcze zarobili na tym. Ciekawe jak to było ujęte w regulaminie. Było coś, że trzeba przedstawiać dokumentacje, klepsydry, bilety lotnicze czy nie trzeba było podawać powodu? Cytuj
Gość Opublikowano 15 kwietnia 2018 Opublikowano 15 kwietnia 2018 (edytowane) Wieczorny spacer. xd Edytowane 15 kwietnia 2018 przez Gość Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 10 godzin temu, D.B. Cooper napisał: ogólnie spoko opcja i pewnie większość wykupiła, sam też bym brał. Szkoda, że w praktyce jak widać to nie działa i dodatkowo jeszcze zarobili na tym. Ciekawe jak to było ujęte w regulaminie. Było coś, że trzeba przedstawiać dokumentacje, klepsydry, bilety lotnicze czy nie trzeba było podawać powodu? Było napisane, że gwarantuje wycofanie się niezależnie od przyczyny, ale widać organizator swoje, a ubezpieczyciel swoje. Cytuj
Gość Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Nie mozesz napisac do organizatora? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Napisałem, już po imprezie, więc pewnie olewka. Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Albo do Jaworowicz? Usiadziemy tam w programie pojade z toba jeszcze wezmiemy wujaszka jako wierzacego niepraktykujacego i z lzami w oczach bedziemy opowiadac jak to jest ciezko nam biegaczom Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Proszę państwa, czy państwo to słyszą? Pan Paweł, 26-latek z Gdańska, uiścił opłatę za start w imprezie biegowej, zrezygnował z niej i teraz ma problemy formalne z uzyskaniem zwrotu wpisowego. Ta sytuacja dzieje się na naszych oczach. 2 Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 (edytowane) Żadna nowość zazwyczaj do pewnego momentu można przenieść numer startowy na inne nazwisko ale to też nie reguła. Możliwość odzyskania opłaty startowej to raczej rzadkość a organizatorzy w takich przypadkach zazwyczaj zasłaniają się regulaminem. Z ciekawości ile ta opłata wynosiła? edit. doczytałem poprzednią stronę no nie ładnie się zachowali. Edytowane 16 kwietnia 2018 przez kes Cytuj
Gość Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Mogłeś w sumie sprzedać miejsce. Na grupach zawsze znajdzie się ktoś chętny, nawet za 80-100% wartości. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Organizator zastrzegał, że jest to zabronione. Cytuj
Gość Opublikowano 16 kwietnia 2018 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Ciekawe jak sprawdzą, że krupek to krupek. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 kwietnia 2018 Opublikowano 20 kwietnia 2018 Byłem dziś w Sklepie Biegacza, dobrali mi buty i wkładkę, bo przez płaskostopie stopy uciekające do wewnątrz, pewnie większość moich problemów z nogami. Wziąłem Brooks Launch 5, wkładki i 550 zł nie moje, piękny kawalerze, ale mam nadzieję, że to pomoże. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 (edytowane) Moje nike i asicsy już ładnie zmęczone. Ale nadal wygodne i zwyczajnie boje się, że żadne nowe obuwie mi nie podejdzie Edytowane 21 kwietnia 2018 przez Kosmos Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 A ja sie wkur.wie to bede trenowal caly czas w startowkach. Leciutkie, swietnie czuc odbicie super mi sie w nich biega. Nie tak jak w tych do wybiegan z przesadna amortyzacja w dodatku z tendencja do odciskow Cytuj
Gość Opublikowano 21 kwietnia 2018 Opublikowano 21 kwietnia 2018 Odciski zwykle robia sie od skarpet, nie od butow kabi. Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Pewnie bym tak wywnioskowal ale mam skarpetki asicsa za 60 polskich zlotych i wybiegane w nich w brooksach ponad 1500km bez odciskow Poza tym w startowkach biegajac w tych samych skarpetach nic mi sie nie robi. Takze to musi by wina butow ewentualnie wkladki. Juz zmienilem wkladke z tych kalenjowskich na te ze starych brooksow i jest troche lepiej. Kupilem tez masc w decatlonie przeciw otarciom i odparzeniom i zobaczymy. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Ten wzrok loszek jak przebiegam obok z założoną rajtuzą Powoli trza do formy wracać. Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Pewnie ci zazdroszcza zgrabnych nozek Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Opublikowano 22 kwietnia 2018 4:55 to chyba dobry czas na debiut maratoński? Spoiler oczywiście tempo 4:55/km wynik 3:28 z zegarka 3:27, ale minuta w tą czy w tą to bez różnicy. ściana w maratonie? jaka ściana? ścianę wymyśliliście wy, dziennikarze. może potem coś napiszę więcej, bo nie dawno wróciłem i jestem wyje.bany totalnie. 5 3 1 Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 22 kwietnia 2018 Opublikowano 22 kwietnia 2018 (edytowane) Szacun ziomeczku, ja juz po 2/3 runmageddonow. Wczoraj poszedl rekrut w gdyni. Kapiel w 6 stopniowym morzu 6 razy included, oczywiscie z nurkowaniem pod drutami. Dzis rano myslalem ze umre. No ale popoludniu juz bylo kopanie ogrodka na dzialeczce i rąbanie leszczyny siekiera. Nie ma lekkiej gry. Za poltora tyg beskidy i wkroczenie na olimp. Edytowane 22 kwietnia 2018 przez kanabis 4 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi