Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czemu mialoby sie nie liczyc?

Zobaczymy wielu zawodnikow wybitnych na krotszych dystansach potem dobrze radzilo sobie w maratonach. Haile Gebreselassie tez przeciez bil rekordy swiata w polowce czy w maratonie (2:03:59).

No ale do zlamania dwoch minut to mu brakowalo. Jak dla mnie procz Kipchoge nikt procz niego nie liczy sie w walce o rekordy.

Opublikowano

Kurde jak ja dyszki w Poznaniu nie mogę się doczekać,ale obawy są przez tą krótszą nogę,czy zbyt dużo obciążenia nie pójdzie na lewą,ale medal zbyt kusi ;) Powiem szczerze że jak w godzinie się zmieszczę to będę szczęśliwy.

mcybu1.jpg

Opublikowano
Cytat

Zwykła woda, napoje izotoniczne, energy drinki… żadne z tych jeszcze na początku XX wieku nie było uważane za godne sportowca, a już zwłaszcza maratończyka. Biegacze podczas długiego na ponad 40 km wyścigu posilali się… alkoholem. Za każdym sportowcem jechał rower (ewentualnie, później, samochód) z zapasem wysokoprocentowych trunków. Tylko mocne alkohole uważane były za wystarczająco męskie. Wino serwowane maratończykom w Paryżu w 1924 roku było bodaj jednym z najlżejszych dopuszczalnych wyborów. Spiridon Luis, zwycięzca pierwszego nowożytnego maratonu, na trasie biegu popijał… koniak.

Kiedyś to było.

Opublikowano
W dniu 14.10.2018 o 13:20, D.B. Cooper napisał:

dobrze dziś siadło 3x3km. 4:00/4:04/4:05

To dycha sub 40' powinna na zawodach wejść jak takie treningi robisz:)

Opublikowano

No ja niby na każdym dystansie zrobiłem życiówkę, ale nie jestem zadowolony z tego sezonu. Znowu nie udało się maratonu przebiec i dalej zdarzają się kontuzje. Już sobie powiedziałem, że zimę muszę mocno przepracować pod względem stabilizacji i wzmocnienia ciała, bo strasznie ryją mi psychę okresy, gdzie nie mogę biegać przez kontuzje. Regularnie będzie grany basen i masaż u fizjo raz na 3 tygodnie, od listopada karnet kupuję na pływalnię.