Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nadzieje ze bedziecie z palemko biec bo to niedziela palmowa. Ja rowniez tego dnia bede bral udzial w biegu papieskim ku czci tego ktory lubil male dzieci. Bede z wami duchem bo czeka mnie rownie nieziemski dystans 3km

Opublikowano

Fajny dystans, taki nie za długi. U mnie w rodzinnym mieście teznjest podobny bieg, chyba jakiś związany z akcją przeciwko cukrzycy. W sumie, fajny taki bieg dla kogoś, żeby zacząć biegać i polubić imprezy biegowe.

Ty masz przebiec na rękach i wygrać.

Opublikowano

U nas bieganie przezywa prawdziwy boom takze w sezonie to czesto dwa razy w miesiacu jest cos w promieniu do 10km u nas. Np 14 jest bieg papiezaka a 7 tydzien wczesniej jest cross szalonego kurpsia na 5 lub 10km. W dodatku te biegi sa za free :kaz: Potem jest bieg kolejarza, zabiegaj borki, polmaraton kurpiowski,cross na ostrej łące, lovelas run, lesny bieg. No kur.wa non stop cos jest. No i obecnosc obowiazkowa musi byc bo to wszystko znajome mordy wiec ognisko kielbasa szarlotka included.Fajnie , tak swojsko :)

No bedzie fajny trening biegu sprinterskiego w 3 zakresie ten na 3km :D

Opublikowano

Wpadło dziś 30 km w końcu, czas 2:36, więc prawie się zmieściłem w założeniu, żeby nie przekraczać 2:30 na treningu. Nogi trochę bolą, ale nie ma dramatu, myślałem, że gorzej będzie. Wiem teraz, że muszę trzymać na maratonie tempo ok. 5:10, bo wtedy mi nogi najlepiej pracują i prawa się nie napina jakoś ch.ujowo. Pierwszy raz biegałem z plecakiem małym, bo wziałem 2 żele i butelkę picia. W sumie, jakoś nie wadził, a to taki zwykły Quechua z półmaratonu. 3 tygodnie do maratonu, może jeszcze za tydzień zrobię 20 km a tak to już nie będę się wychylał poza 15 km.

• Plusik 4
Opublikowano (edytowane)

Ładnie krupek

BTW plecaka to rekomendujecie jakąś saszetke na telefon? Nie chce na ramię bo za mało komfortowe, a coś takiego by mieć koło talii i nie skakało. Jakiś elastyczny materiał? 

E

https://www.decathlon.pl/saszetka-na-smartfon-id_8297581.html?rec=recommendations_category_1

Coś takiego sprawdzę 

Edytowane przez Grzegorzo
Opublikowano

Jak biegałem z telefonem to też tego używałem i się sprawdza, polecam.

Swoją drogą, jak ktoś lubi słuchać muzyki podczas biegania, a nie chce targać telefonu to jest fajne rozwiązanie:

https://bemighty.com/

Ewentualnie Garmin z funkcją muzyki.

Opublikowano
12 godzin temu, Grzegorzo napisał:

Ładnie krupek

BTW plecaka to rekomendujecie jakąś saszetke na telefon? Nie chce na ramię bo za mało komfortowe, a coś takiego by mieć koło talii i nie skakało. Jakiś elastyczny materiał? 

E

https://www.decathlon.pl/saszetka-na-smartfon-id_8297581.html?rec=recommendations_category_1

Coś takiego sprawdzę 

Jak jeszcze nie kupiłeś ustrojstwa na rękę to polecam zainwestować w takie gatki: https://www.decathlon.pl/spodenki-trail-mskie-id_8503016.html

Masz dwie duże kieszenie, z tyłu zamykaną na zamek - spokojnie zmieścisz w niej telefon, plus dwie mniejsze na klucze, chusteczki, coś do jedzenia. Używam modelu z zeszłego roku i kupiłem sobie nawet drugie, na zapas, jak obecne zużyje.

• Plusik 1
Opublikowano

Kiedy najlepiej wypatrywac nike pegazus? One wychodza jakos w roku o stalej porze?(nowe modele) Bo teraz patrze to ciezko z mniejszymi numerami typu 42,43

Opublikowano

Mi się ostatnio Saucony wizualnoe spodobały, aczkolwiek na nogach nigdy nie miałem. Będą brane pod uwagę jako następne, bo duże rozmiary mają.

U mnie dziś wpadło 20 km, ostatni dłuższy trening, maraton za 2 tygodnie. W najbliższym tygodniu jeszcze standardowo szybsze 10 km, 15 km rozbiegania i trening podbiegowy, tydzień startowy już jakiś na luzie rozruch i jedzieeemy.

Opublikowano

a co polarek już be?:nosacz3:

czy są jakieś cykliczne promocje w tych samych okresach to nie wiem. Dla mnie ogólnie ceny tych wszystkich zegarków są grubo przesadzone. 

czym się interesujesz? 

Opublikowano

Polarek spoko, ale przymierzam się już do zakupu czegoś do pływania i pod triathlon, z bluetooth do szybkiego zrzucania danych na telefon, no i żeby wszystkie dane biegu były na jednym ekranie, bo np mój Polar nie pokazuje całościowego czasu na ekranie z tempem i dystansem, trzeba przełączać. W grę wchodzi 735xt lub 935. Ten drugi jest znacznie droższy i generalnie raczej nie wykorzystam jego możliwości, czytaj funkcji do Golfa. Ma dodatkowo Wifi i nowszy moduł odczytu tętna z reki. No, ale z drugiej strony, ten 735 to już 3-letni model, choć wizualnie dla mnie ładniejszy.

Opublikowano (edytowane)

935 to trochę taki fenix w plastikowym opakowaniu, więc jak masz nie korzystać z tych licznych funkcji to rzeczywiście nie warto dopłacać. Różnica w cenie też nie małą bo lekko około 6 stówek. A jak masz zamiar wchodzić w triathlon to na pewno będzie na co wydać tę różnice. Mimo, że ma ulepszoną funkcję pomiaru tętna z nadgarstka to i tak recenzenci zalecają pomiar z klatki jeśli kurczowo mamy zamiar trzymać się stref.

tym, że 735xt  to 3 letni model to się nie przejmuj. Mój 920xt to model 5-letni, a nie było problemu z wymianą jak oddałem na gwarancję. I jeszcze długo takiego problemu nie będzie, a jakby był to podejrzewam, że dali by po prostu nowszy model. 

Edytowane przez D.B. Cooper
  • Plusik 2