D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 5 maja 2019 Opublikowano 5 maja 2019 mogę cię trenować. Oczywiście nie za darmo. 1 Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 5 maja 2019 Opublikowano 5 maja 2019 6 godzin temu, kanabis napisał: Moze przez te alergie i astmy gorzej znosisz sporo mniejsza zawartosc tlenu w powietrzu. Szkoda bo tez to mam a kiedys chcialbym sobie sprawdzic jak to wyglada ten trening wysokosciowy. No ale moze zamiast Iten lepiej zaczac od Szklarskiej Poreby Moze być, tez o tym myślałem. Następnym razem lepiej sie przygotuje. Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 Aktualnie tylko on to może zrobić. W Londynie zrobił drugi wynik na świecie. 26 sekund do zbicia z poprzedniej próby to jednak też nie mało. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 No tak ale przy tak kosmicznym poziomie i predkosciach na wynik ma bardzo wiele czynnikow, obstawiam ze przy mega korzystnych warunkach np wietrznych te 26 sekund mogloby byc i w druga strone. To jednak nie biegi w hali. Jezeli zagra wszystko tip top, wierze ze bedzie zlamane 2h Cytuj
Carles 84 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 Nike robi szopkę na te łamanie 2 h a później i tak nie będzie to uznawane ze względu na "laboratoryjne" warunki (i prawidłowo IMO). Fajniej by było jakby to zrobił na normalnym maratonie. Chociaż może teraz taką zrobią próbę? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 Co za roznica, nikt tego nie zrobil nawet w laboratoryjnych warunkach. Moim zdaniem fajna opcja. Najszybsza trasa maratonska jest berlin. Proby juz bylo i zabraklo 100 sekund ktore raczej ciezko uciac na tym poziomie nawet przy ultra sprzyjajacych warunkach, proba nike bedzie zapewne na ultra plaskim torze wyscigowym Cytuj
Carles 84 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 Jak to zrobi to będzie to tylko traktowane jako ciekawostka po pewnym czasie. Coś w stylu jak np. powinno się traktować tempo treningowe na bieżni mechanicznej.. A boję się i chyba są ku temu powody że go poprostu zajada tymi próbami. Dużo prób na maratony poniżej 2:03 mu raczej nie zostalo w karierze. Cały ten reżim treningowy i sam maraton na tym poziomie jest mega obciazajacy, nie tylko fizycznie, zupełnie inny poziom wyniszenia niż dyszki po 27 minut no ale rozumiem aspekt finansowy takiego przedsięwzięcia i ogólna chęć zapisania się w historii. Mówię tylko z perspektywy kibica który chcialby widzieć deklasacje rywali w wyścigu bark w bark Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 Wiadomo, że to nie będzie traktowane jako rekord świata. Ciekawostką też bym tego jednak nie nazwał. To ogromny wyczyn, na granicy niemożliwego bez względu na to w jaki sposób się to odbywa. Według mnie pobiec poniżej 2h w oficjalnym biegu jest nie możliwe. Rekord to 2:02:57. Tam już nie ma idealnej trasy, idealnej pogody, idealnego terminu i peacemakerów którzy regularnie się wymieniają nadając tempo i robiąc osłonę przed nawet minimalnym ruchem powietrza. Bez wątpienia ten rekord zostanie pobity, ale nawet na zbliżenie się do 2h w oficjalnym biegu nie ma szans. Kim by musiał być taki zawodnik? Przecież taki Kipchoke to już jest ewenement i klasa obsolutnie światowa. Ta poprzeczka złamania 2h w biegu oficjalnym jest chyba za wysoko ustawiona. Choć chciałbym się mylić. Może gdzieś tam teraz w Kenii biega jakiś chłopiec w dziurawych butach, który to zrobi. Po co to robi Kipchoke? Wiadomo zapisać się w historii no i dla kasy. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale za złamanie 2h była chyba bańka dolców. Za rekord świata też dobra sumka. Mam nadzieje, że się uda. Byloby to wielkie wydarzenie w całym sporcie. 1 Cytuj
Carles 84 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 (edytowane) Ale jego rekord to 02:01:39 z Berlina 2018 i właśnie myślę że byłby w stanie ogarnąć poniżej 2h, tylko nie może tracić siły na eksperymentowanie z Nike. Kwestia czy dałby radę czy nie to już można dyskutować bez końca, ja jednak trzymam się pięknego no human is limited Edytowane 6 maja 2019 przez Carles Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 No tak, nie wiem skąd mi się wzięło te 2:02:57. To chyba poprzedni rekord. Ja jednak i tak sceptycznie podchodzę to złamania 2h w oficjalnym biegu. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 Moim zdaniem rowniez nie ma w tej chwili zawodnika ktory mialby jakiekolwiek szanse zlamac 2h w berlinie na oficjalnej trasie. To niemozliwe. Napewno kiedys zostanie to zlamane ale to musi zrobic ktos pokroju Bolta na 100m. Ktos urodzony tylko po to zeby wyprzedzic aktualne mozliwosci sportowe zawodnikow o 100lat. Bolt byl z innej planety. Musi sie ktos taki urodzic w kenii lub etiopii i tez dokona niemozliwego w biegach dlugodystansowych Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 6 maja 2019 Opublikowano 6 maja 2019 Też chciałem podać przykład Bolta. No i Adama Małysza oczywiście. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 7 maja 2019 Opublikowano 7 maja 2019 Myślę, że dwie godziny w maratonie pękną szybciej niż nam się zdaje. Dla przypomnienia, Kipchoge w Berlinie biegnąc na 2:01:39, stracił zająca w połowie dystansu, na mecie wyglądał na niezajechanego, uśmiechy podskoki radości itp IMO miał jeszcze zapas. Nike wymyśli mu jakąś kosmiczną technologie w butach i urwie te 100 sekund. Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 7 maja 2019 Opublikowano 7 maja 2019 W oficjalnym starcie tego on już nie zrobi. Może kiedyś ktoś inny. Takie jest moje zdanie. W tym nie oficjalnym może mu się udać. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 IAAF pięknie troluje Pana Semen 1 Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 Ale fajnie akurat mam koncowe dwa tygodnie calego cyklu czyli ostatni szlif formy a od 3 dni nakur.wia mnie gardlo, nie moge mowic i mam kaszel palacza. Piekna sprawa. Zaczelo sie pier.dolic cos po tym jak dzien po dniu mialem 3 zakres treningu biegowego i nazajutrz 3 zakres kolarstwa. Jeszcze sie dobilem lodami Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 To przybij piątkę Po starcie na 10km mocno bolała mnie kostka i dwójki w prawej nodze. Było to w niedzielę, a we wtorek jak debil poszedlem na 2x4km po 3:59/km. Teraz napie.rdala mnie w prawej nodze cała długość od kostki do samej dupy. Na prawej nodze cieżko mi oprzeć cały ciężar ciała i tak już pauzuje kilka dni a tu starty za pasem Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 18 maja 2019 Opublikowano 18 maja 2019 8:13 Nowy rekord Polski w triathlonie na dystansie iron mana. Ustanowił go dziś nie kto inny jak Robert Karaś. 14 lipca będzie walczyć w Hiszpanii o slot na MŚ na Hawajach. 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 18 maja 2019 Opublikowano 18 maja 2019 Niesamowity chłop, jeszcze sroga przewaga nad drugim zawodnikiem. Jest mocny, skubaniec. Ja dziś start na 10 km, nowa życiówka 41:43. Trasa niezbyt latwa, kilka podbiegów, do tego pierwsza połowa przy oberwaniu chmury, burzy i biegu przez zalane ulice, ale jakoś to nie przeszkadzało i jakiś taki niedosyt jest. Liczył na lepszy czas, a złamanie 42 minit uznałem jako minimum. Mam większy apetyt na szybsze bieganie, więc trzeba mocniej pracować. 3 Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 18 maja 2019 Opublikowano 18 maja 2019 Dobry wynik, u mnie już byś wygrał słuchawki jbl Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 Tutaj byłem 183 na prawie 2900 startujących, więc bez nagrody raczej xd Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 Mysle ze po prostu potrzebujesz dobrego menadzera. Jak cos dzielimy sie po rowno 70/30 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi