Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, MichAelis napisał:

Na studiach 3 semestry to ładowałem. Piekne. Marże zeby sobie takie cos do domku kupic kiedys 

koszt 4-5k to nie aż tak wiele przecież, kwestia miejsca :dunno: 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co tam epo i olej z testosteronem. Superbuty to jest prawdziwy problem lekkoatletyki :)

Yrzeba przyznac lepszej reklamy nie dalo sie zrobic. Juz widze tych Johnow poprawiajacych zyciowki z 5h na 4:58 w maratonie dzieki super butom :banderas:

Opublikowano

dziś 24km w tym 5km w tempie około II zakresu. Raczej ostatnie tak długie wybieganie, więcej jak 20km już nie robię. Czas nabierać szybkości. W tym tygodniu już jakieś kilometrówki wlecą. Oczywiście II zakres i BNP zostają, będą biegane co tydzień na przemian. 

jak mi coś dziś w lesie obok chrukmneło to myślałem, że się zesram. Niebezpiecznie zaczyna się tam robić, gdzie są myśliwi? 

Opublikowano
1 godzinę temu, D.B. Cooper napisał:

dziś 24km w tym 5km w tempie około II zakresu. Raczej ostatnie tak długie wybieganie, więcej jak 20km już nie robię. Czas nabierać szybkości. W tym tygodniu już jakieś kilometrówki wlecą. Oczywiście II zakres i BNP zostają, będą biegane co tydzień na przemian. 

jak mi coś dziś w lesie obok chrukmneło to myślałem, że się zesram. Niebezpiecznie zaczyna się tam robić, gdzie są myśliwi? 

Jak robisz takie kilometry przy takim powietrzu? Znaczy dziś akurat pachnie ładnie To też polatałem, ale ogólnie pytam, bo km nabite masz, a ja jak ulaniec ledwo co. Jak ja wylece biegać w takim osranym powietrzy to dłonie mam brudne mimo, że nic nie dotykam. :angry:

Opublikowano

Nie mieszkam w dużej aglomeracji to i z powietrzem  może trochę lepiej jest. Do lasu mam 2km i tam staram się biegać. W lesie dużo przyjemniej i wiatr nie przeszkadza, a dziś mocno wiało. 

Tylko te dziki je.bane 

Jak serio taki dramat może trzeba w jakąś maskę zainwestować

Opublikowano

Ot trafił się dzień cieplejszy gdy w tej dzielni nie palili dywanami lub starymi tapczanami to i wskaźniki lepsze. 

Przypomniałeś mi jak jakieś 20 lat temu miałem fazę na bieganie jeszcze w rodzinnym Chełmie to 30 kółek na stadionie MOSiRu to była norma. Ale jak przebieżki po ulicach robiłem to Trubakowska i inne pato-dzielnice zamieszkane przez ludność cygańską/romską to zawsze sprintem i dzięki temu niezłe interwały wychodziły :)

A teraz już nie mam motywacji do biegania i rekompensuję to sobie regularnymi wizytami na basenie.

Opublikowano

Nie no w porownaniu do reszty miasta to i tak na tym Łazku dosc znacznie gorsze wskazniki ;)

Dzisiaj zrobilem eksperyment i zwazylem sie bezposrednio przed i po godzinnym treningu w pierwszym zakresie zeby zobaczyc ile mniej wiecej stracilem wody i wyszlo 1,1kg :notbad:

Sporo. Myslalem ze bedzie z pół może

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

przyszły dziś. Oczywiście Nike pegasus 36. Przymiarka jednego buta i wiesz, że to jest to, że nawet teraz możesz biec maraton i nic złego ze strony buta cię nie spotka. 

12902065d9f4c6a9a2c07.82548803.jpg 12902065d9f4c60491b47.87059899.jpg

wygramy coś razem, wierzę. 

• Plusik 1
Opublikowano

Ja swoje pegazy wywalilem w kąt. Za namową wielu ksiazek przeszedlem stopniowo na minimalizm. Biegam teraz w startowkach kalenji. Im wiecej amortyzacji, wspomagania i innych pierdól w bucie tym miesnie stop,lydek i achillesa sa slabsze. Pierwsze treningi byly troche bolesne bo achilles i lydki dostaly po doopie ale teraz juz sa przyzwyczajone. No ale wiadomo jak ktos non stop biega po betonie treningi po 15km to brak amortyzacji moze nie byc najlepszym pomyslem.