maciucha 11 615 Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Nie no luzik chłopaki chciałem po prostu zagaić i pochwalić się domasowaniem tych 4kg 91kg obecnie, myślę że jeszcze jakieś kilo dorzucę w miesiąc, bo lecą praktycznie wszystkie rekordy siłowo i ostatni raz tak dobrze mi się ćwiczyło dawno temu i aż szkoda na deficyt wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 408 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Możecie polecić jakąś bluzę do biegania? Kupiłem spodnie w Lidlu i o ile na zimę są dobre to na lekko plusowe temperatury będę kiepskie bo będą za gorące. Z bluzą nie chce takiej pomyłki Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 15 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Wez sobie dwa dwukilowe hantelki w łapy i sprobuj pobiegac. A potem bez. Wynik moze byc szokujacy. Tak jestes lzejszy biegasz szybciej, jestes ciezszy wolniej.Jak Songo Wysłane z mojego DN2103 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 816 Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 On 2/14/2022 at 10:36 AM, BRY@N said: Możecie polecić jakąś bluzę do biegania? Kupiłem spodnie w Lidlu i o ile na zimę są dobre to na lekko plusowe temperatury będę kiepskie bo będą za gorące. Z bluzą nie chce takiej pomyłki bielizna termo + plus koszulka na długi/krótki rękaw albo cienka bluza biegowa nawet te tanie z decathlonu robią robotę Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 408 Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Mam koszulkę termo z krótkim rękawem i nie powiem sam byłem zdziwiony ile to daje. Jedynie jak mocno wieje to taka normalna bluza niewiele daje. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Na wiatr najlepiej kurtka przeciwwiatrowa biegowa, ale taka porządna to trochę kosztuje. Kalenji też powinna dawać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Macie jakieś propozycje butów do biegania za max 200 zł? Od dobrych 4-5 lat latam w takich mocno podstawowych modelach Kalenji, np. takich: ale już w końcówce zeszłego sezonu zacząłem odczuwać sporadyczne problemy z kolanami, a z racji że 80% mojej stałej trasy to asfalt, to uznałem że może warto by zacząć od zmiany cichobiegów (i kupna artresanu przed sezonem xD). Te kalenji pomimo tego że rozwalają się dokładnie w tym samym miejscu po intensywnym sezonie są zajebiste, lekkie, w miarę sensownie amortyzują stopę i mają bardzo oddychającą siateczkę na przeważającej części powierzchni buta (to dla mnie wymóg must have), ale chyba trzeba je zmienić na coś lepszego o podobnej charakterystyce. Nie wiem czy to istotne info, ale w sezonie jak czas pozwala to latam 2-3 razy w tygodniu po 10-12 km. Nie biegam pod wyniki, często gęsto bardziej truchtam niż jakieś szybkie sprinty. Gdzieś czytałem, że tanie sieciówkowe buty raczej są na krótsze dystanse, ale osobiście przez kilka ładnych lat nie mogłem złego słowa powiedzieć o tych decathlonowych budżetówkach. Gdybym nie obawiał się o stawy, to pewnie kupiłbym teraz nowy model, ale chyba czas na zmianę. Propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Za 200 zł nic lepszego nie znajdziesz, celuj ponownie w jakieś Kalenji raczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 609 Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 2 godziny temu, columbo napisał: Macie jakieś propozycje butów do biegania za max 200 zł? Od dobrych 4-5 lat latam w takich mocno podstawowych modelach Kalenji, np. takich: ale już w końcówce zeszłego sezonu zacząłem odczuwać sporadyczne problemy z kolanami, a z racji że 80% mojej stałej trasy to asfalt, to uznałem że może warto by zacząć od zmiany cichobiegów (i kupna artresanu przed sezonem xD). Te kalenji pomimo tego że rozwalają się dokładnie w tym samym miejscu po intensywnym sezonie są zajebiste, lekkie, w miarę sensownie amortyzują stopę i mają bardzo oddychającą siateczkę na przeważającej części powierzchni buta (to dla mnie wymóg must have), ale chyba trzeba je zmienić na coś lepszego o podobnej charakterystyce. Nie wiem czy to istotne info, ale w sezonie jak czas pozwala to latam 2-3 razy w tygodniu po 10-12 km. Nie biegam pod wyniki, często gęsto bardziej truchtam niż jakieś szybkie sprinty. Gdzieś czytałem, że tanie sieciówkowe buty raczej są na krótsze dystanse, ale osobiście przez kilka ładnych lat nie mogłem złego słowa powiedzieć o tych decathlonowych budżetówkach. Gdybym nie obawiał się o stawy, to pewnie kupiłbym teraz nowy model, ale chyba czas na zmianę. Propozycje? 1000 km rocznie, a biegasz w najtanszych butach za 5 zł od 5 lat... po asfalcie. Dziwie sie, że masz jeszcze stawy. Bucik z dobra amortyzacja to podstawa. Buty wlasnie powinno sie zmieniac co okolo 1000km. Zmieniaj jak najszybciej na cos eleganckiego. Jeszcze sezonu nie ma to wyrwiesz jakies najki za 300. Rozumiem budzet, ale zdrowie najwazniejsze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Buty co sezon i tak zmieniam, bo właśnie średnio po tych 5-6 miechach spadek amortyzacji zaczyna być odczuwalny. 3 Władki Jagiełło jeszcze ujdzie, muszę poszperać w necie co tam by się znalazło. W zeszłym roku mierzyłem kilka modeli biegowych asicsow, ale kurde wszystkie były jakieś mega wąskie i ostatecznie po raz kolejny kupiłem kalenji. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Jak chcesz "szersze" to sprawdz brooksy Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 609 Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Asciksy sa tez dla mnie za waskie. Od lat Nike pegasus w promo do wyrwania w dobrych cenach. We Wro jest outlet Nike, tam zawsze leza jakies zeszloroczne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 816 Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 z tanich do biegania na krótkie dystanse polecam Nike flex. Posiadam model z 2019 i uzywam ich do biegania po bieżni. Do biegania po asfaltach i na długie dystanse mam Acicsy Nimbusy 21 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Zrobiłem dziś 5km, pierwsze bieganie od listopada. Kolano nie bolało, zobaczymy co będzie dalej. Czy wrócę do poważnych treningów nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Mam nadzieje ze nie zawiedziesz fanow i wznowisz profesjonalna kariere. Ja wczoraj pierwszy trening w krotkich spodenkach w tym roku. A za tydzien przeziebiony znowu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 756 Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, D.B. Cooper napisał: Zrobiłem dziś 5km, pierwsze bieganie od listopada. Kolano nie bolało, zobaczymy co będzie dalej. Czy wrócę do poważnych treningów nie wiem. Co się stało? U mnie dzisiaj też prawilnie na krótko. Szkoda tylko, że działkowicze odpalili piece na pełnej. Jakość powietrza gorsza niż w niektóre dni, gdy zima była w pełni. Edytowane 23 Marca 2022 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Mocno przeciążyłem na wypadzie w góry. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Ja tez mam narazie lekki problem. Chyba miesien przywodziciela. Boli mnie jak np leżąc podnosze noge i skrecam nia do wewnatrz. Boli biodro, pachwina i brzuch. I to taki bol wewnatrz nogi nie zewnatrz jak przy stluczeniach np. Narazie zrezygnowalem z trenazera, moze zle pedaly ustawione (szerokosc) albo siodelko. Da sie z tym biegac bez problemu ale zeby sie nie pogorszylo Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Ja mam często bóle w podobnym miejscu, mniej więcej tu: Prawe biodro mi nie domaga. To raczej przez siedzącą pracę, wzrost i krzywy kręgosłup. Pomaga rolowanie tego miejsca i rozciąganie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Dokladnie taki obszar. Tylko u mnie raczej lekki stan zapalny juz jest nie pobolewanie. Ale jak mam to rolowac ? Czworoglowy? Dwuglowy? Bok? Do fizjo troche lipa z tym isc narazie bo to blisko benisa a moja fizjo to niezla szprycha Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 No u mnie to już przewlekłe spięcia są, pomaga rolowanie wszystkiego dookoła, łącznie z pośladkowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Pany, brooksy mi sie ostatecznie posypaly (jak na buty za pincet zloty to slabe wykonanie) i szukam teraz jakichs budzetowych laczkow do biegania. 90% asfalt/chodniki, w zakresie 200-250pln cos polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Niedlugo powinna wjechac nowa KOLEKCJA kalenji Ja szukalem jakis zajebiscie lekkich z niskim dropem. Te mi wpadly w oko. 213g. https://natural-born-runners.pl/product-pol-7519-Buty-SAUCONY-KINVARA-12-pomaranczowe-meskie-AW21.html Ale szczerze to tez nie chce mi sie juz wydawac takich piniendzy na buty. Poczekam zobacze co tam kalenji dadza ze startowek Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Kalenji dobre budżetówki, no ale jak jakiś czas temu sobie przymierzyłem w Decathlonie 2 pary to nawet biegać w nich nie było trzeba, żeby zobaczyć, że np do Brooksów startu nie mają. Chociaż moje stopy dość wymagające, więc każdy musi sobie sam sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Moze i bym kupil drugie brooksy gdybym nie widzial jak wygladaly pierwsze po poltora roku nieregularnego uzytkowania xd dziury na obu na wysokosci kciuka i malego palca, dramat. rozejrze sie za kalenji w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi