kanabis 22 419 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Moze miales pecha. U mnie po 1500km ghosty wygladaly jak nowe. Za to w pegazusach bylo to co mowisz. Db cooper mowil ze to przez nie obcinanie paznokci Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Kciuk moze bym sie zgodzil z paznokciami, ale przy malym palcu to na szereokosc rozepchalem xd tanszych przynajmniej mi szkoda nie bedzie. to zdjecie po poltora roku jakos, teraz na malych palcach juz dziura na wylot xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Pewnie powtarzam stałe pytanie, ale przeczytałem posty z ostatniego roku i nie znalazłem. Chciałem spróbować trochę pobiegać w cieplejsze dni, jak rozplanować początki? Harmonogram treningów, ile razy w tygodniu, w jaki dystans celować? Polecacie jakąś aplikację na iOS? Buty mam, nawet jak się okazało polecane w temacie pegazy. W bieganiu jestem noobem, ale nogi mam całkiem wyćwiczone - ostatnio prawie co weekend wpada jakiś hike po 10-15 kilometrów (spokojnym tempem), badminton raz w tygodniu i regularnie orbitrek w domu (ale też bardziej spacerowo). Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Zaczynać maksymalnie wolnym tempem, pewnie gdzieś 6:00 na km i mieszać z marszem jak się nie daje rady utrzymać ciągłego biegu. Na początek częściej niż 2-3 razy w tygodniu nie ma sensu, żeby przyzwyczaić organizm do nowego wysiłku. Najlepiej idź pobiegaj z 2-3 razy i daj znać jak było, żeby wiedzieć na czym stoisz. Co do appki, to pewnie przyda się zwykła licząca dystans i tempo, np Strava. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Wreszcie znalazlem buty pod siebie. A wcale latwo nie bylo. Jak byly jakies fajne to albo juz ich nie ma albo ceny jak za mamuta z horizon. A nowe z kolekcji startowki kalenji to nie startowki wiec sie zawiodlem. Asics hypeer tri 3. W dodatku maja fajny bajer dla triatlonistow z szybkim zapinaniem buta. Niski drop przez co biega sie bardziej naturalnie. No i 320zl. No i tera najlepsze. Waga 170g @Grabek Te patrzyles? https://www.decathlon.pl/p/buty-do-biegania-meskie-kiprun-kd500/_/R-p-301507?mc=8605164&&cd=1625039213&ad=57336423530&kd=&gclid=CjwKCAjwopWSBhB6EiwAjxmqDSDDENcagtsqtLtI-TQbYC2pUTgur9vZv-hil8sR8wou38XePl_sbBoCh2UQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Imo spoko Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 No jak już buty masz do triathlonu to już nie ma wyjścia, musisz startować Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 408 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Godzinę temu, krupek napisał: Zaczynać maksymalnie wolnym tempem, pewnie gdzieś 6:00 na km Kurcze chyba muszę popracować nad tempem biegu Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Nie no, tak strzeliłem, że to odpowiednio wolne tempo dla Mustanga, skoro śmiga regularnie po górach. Dlatego dobrze jak trochę pobiega i da znać jak mu idzie, żeby coś sensowniej doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Godzinę temu, krupek napisał: No jak już buty masz do triathlonu to już nie ma wyjścia, musisz startować W tym roku sprobuje na jeziorku przeplynac ten minimalny dystans co jest na zawodach. Jak nie utone to sprobuje zawodow zeby forumowicze nie pisali dla mnie ze uprawiam jakis wymyslony sport czyli duatlon Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Tam są nawet dystanse po 400 m pływania, chyba 1/8 IM, czy jakoś tak. Dłużej będziesz się pakować na zawody niż płynąć, więc można spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Myslalem ze najmniejszy jest 800. No to 400 moze sie udac! Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 No właśnie, już mógłbyś skończyć z tą dziwną dyscypliną wymyśloną na potrzeby tłumaczenia swojej ułomności w pływaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 W najbliższą niedziele handlową w Gdańsku będzie maraton, który biegnie głównymi ulicami i trasami dojazdowymi miasta xd Biorąc pod uwagę zakupowy szał macicy ludzi przez świętami, może być ciekawie na ulicach. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Znowu im sie zachcialo! Do lasu biegacze a nie porzadnym obywatelom utrudniają zrobienie 30 kilo zakupow na dwa dni świąt! Biegacze do biegaczowa! Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Czy taki pasek z czujnikiem na klatę Garmina nadaje się do monitorowania tętna przez cały dzień? Bateria wytrzyma pracę przez tyle godzin? Chciałbym sprawdzić jak kształtuje mi się tętno przez cały dzień i mieć potem odczyt w appce, żeby przeanalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zaleca sie wymiane baterii po ok 350h wiec tak , da rade Na spokojnie mozesz tak robic, sam tez tak robilem. Szczegolnie ciekawie wyglada analiza tetna podczas snu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Aa no właśnie, bo on jest na wymienną baterię, a nie na ładowanie z kabla. No to git, dobra rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Analiza tętna z całego dnia i nocy fajna sprawa. Mam tego fenixa 6 od listopada i jeszcze mi się nie znudziło. Bardzi fajnie pokazuje na tej podstawie zapotrzebowanie kaloryczne. Kiedyś myslalem że coś muszę źle liczyć, ale fenix faktycznie pokazuje że moje zapotrzebowanie podstawowe to ok. 2900kcal/d. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Też mam w zegarku, ale przyjęła się opinia, że pomiar zegarkowy z nadgarstka jest mało miarodajny. Swoją drogą, myślałem, że te paski trochę tańsze są Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 No daj tam znać jak porównasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Wziąłem nowe pegazy 38 żeby kolano po kontuzji po dupie aż tak nie dostawało Są teraz promki na nike.com lub sklep biegacza, zwłaszcza jak ktoś ma wielką girę Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Jesli chodzi o tetno w ciagu dnia to raczej z nadgarstka powinno by porownywalne z tym z klaty. Z nadgarstka nie nadaje sie przy treningach ze zmianami tempa (interwaly, rytmy itp) Krupek bierz hrm dual. Ja mam hrm4 ale gdybym mial teraz brac to bym bral duala. W hrm4 pełno pierdołostatsów za ktore sie placi a ktore nie maja znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Chlopacy a jak ktos z was startowal w triathlonie to plyneliscie full pro z lbem pod wodą czy amateur z lbem nad wodą? Bylem ostatnio pare razy na basenie i moze nawet nie utone. Ogolnie to po prostu zbyt szybko chcialem plywac i zbyt gleboko bralem powietrze. A to trzeba wszystko na spokojnie. No i jak robie wszystko wolniej to nawet to wychodzi i nie jestem spuchniety po 50m jak wczesniej. Wczesniej mialem jakies dziwne wrazenie ze jak nie bede szybko wszystkiego robil to pojde na dno zaraz. A to wcale tak nie dziala. Brak obycia z wodą po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Nie no, głowę wynurzasz tylko do wdechu, nie trzymasz jej nad wodę ciąglę. Dodatkowo, w open water dochodzi patrzenie co kilka wdechów przed siebie, bo płynięcie prosto jest łatwe tylko w basenie. Jak nie kontroluje się trasy to może się okazać, że po chwil jest kilka, albo kilkanaście metrów z boku. Szczególnie to jest ważne w morzu, gdzie fale cię znoszą. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 No pytam bo gosc co z nim gadalem plynal z lbem nad woda co mnie zdziwilo bo wydaje mi sie to mega nieekonomiczne. Sam ofkors plywam tak jak mowisz. Akurat te co biore pod uwage zawody to albo mazurki albo zalew zegrzynski w lipcu takze wersja easy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi