krupek 15 475 Opublikowano 23 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Ajj zakodowałem sobie, że chodzi o bieżnie mechaniczną xd No to tak, jest to w chuj nudne do truchtania i bardzo łatwo się zniechęcić do biegania takim treningiem. Za to do biegania tempówek idealnie, bo równo, płasko i nikt nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Obejrzalem film dokumentalny o Bolcie, zauwazylem ze robil wykroki z hantlami 30kg na łape. I nie byly to zdecydowanie wykroki ledwo ledwo.Ale tam musi byc moc Sam robie 20kg i wydaje mi sie ze nie jest to jakos malo ale 30 na strone Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 To ten dokument, w którym rzyga na bieżni? No jego trening był katorżniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Chyba nie, albo przeoczylem rzyganko. Na apce hbo max znalazlem przypadkiem. Z 2016 roku bodajze. I am Bolt. Swoja droga jak ten typ tez wygladal, taki troche nadczlowiek. W biografii chyba pisalo ze uderzal podczas treningow o bieznie z taka sila ze buty to byly na dwa treningi. Ciekawe czy wogole ten rekord na 100 jest do pobicia kiedykolwiek. Cos tam pare lat temu mowilo sie o Noah Lyles czy jakos tak ale przygasl i zapewne to bylo na zasadzie kompleksu usa w stosunku do jamajki jesli chodzi o 100m Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 755 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Jutro zapowiada się walka z samym sobą. Triathlon Soplicowo w Cichowie (Tam gdzie kręcili Pana Tadeusza - taka ciekawostka). Start o 14.30 w pełnym skwarze przy 36 stopniach. Dodatkowo trudny teren biegowy i brak punktu z wodą na rowerze. Co może pójść nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Jaki dystans? Spokojnie przynajmniej sie opalisz po kąpieli Ja jutro mam mocny trening , jade na jakis maraton rowerowy 50km. Ale u mnie start o 8, widac ze ludzie myslacy nie robiacy zawodow w lato w poludnie Byly jeszcze dystanse 80, 100 i 200 ale przeciez nie bede sie meczyl. Zreszta jeszcze dupa nie przyzwyczajona do dlugiej posiadowy na rowerze. Po 2h juz by sie masc przudala na bol dupy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 755 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 O ile nie zemdleje na plaży przed wejściem do wody, bo to jest jednak tak, że zawsze czekasz te 5-7 minut aż wybije moment. Dystans to 1/4, ale przy tej temperaturze, trudnej trasie biegowej i braku dokładności w pomiarach trasy (dwa lata temu zamiast 950 m, pływaliśmy 1300) trzeba liczyć 3h. Na ból dupska polecam spray Trislide. Fajnie robi w okolicach ud i tyłka, jak zaczyna uwierać po 2h jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Mam ten spray , psikam sie przed nalozeniem pianki. Wyprobuje i na rower. A jak z rozgrzewka przed plywaniem? Jak robisz? Bo zauwazylem ze jak narazie robie 4 serie po 500m podczas treningu open water to z kazdym kolejnym razem jakies kreciolki we lbie zaraz po wyjsciu sa coraz mniejsza badz wcale juz ich nie ma, wiec chyba takie poplywanie przed startem dosyc istotne. Chyba ze zaprawieni w boju nie maja ich wcale no ale kazdy byl poczatkujacym Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Od czego zacząć bieganie? trucht pare minut + chód parę minut na zmianę? Jestem bardzo zasiedziany, czasem na rower wyjdę ale jest słabo względem tego co rok temu jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Ja lata temu zaczynałem właśnie od delikatnego truchtu na przemian z marszem. Inaczej się nie da. Też byłem mocno zastany, po 500 metrach migotanie przedsionków i te tematy. Nic na siłę, bo tylko się zniechęcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 755 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 3 godziny temu, kanabis napisał: Mam ten spray , psikam sie przed nalozeniem pianki. Wyprobuje i na rower. A jak z rozgrzewka przed plywaniem? Jak robisz? Bo zauwazylem ze jak narazie robie 4 serie po 500m podczas treningu open water to z kazdym kolejnym razem jakies kreciolki we lbie zaraz po wyjsciu sa coraz mniejsza badz wcale juz ich nie ma, wiec chyba takie poplywanie przed startem dosyc istotne. Chyba ze zaprawieni w boju nie maja ich wcale no ale kazdy byl poczatkujacym Hmm, ja w zasadzie nigdy nie spuszczałem się jakoś szczególnie nad rozgrzewką. Kilka wymachów, trochę skipów na pobudzenie i jazda. Za to przed samym startem zawsze wchodzę do wody i pływam kilka dobrych minut. Można się oswoić z czystością i temperaturą wody, no i kilka takich mocnych przyspieszeń na złapanie zadyszki dobrze mi robi przed rozpoczęciem. Poza tym sprawdzam jak z widocznością boi, w jakim kierunku poruszają się fale, jakie jest dno itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Do kasacji, nie zauwazylem postu bannego i myslalem ze wooyek o tej zadyszce po 500m biegu pisze do mnie xd Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 408 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Godzinę temu, Banny napisał: Od czego zacząć bieganie? trucht pare minut + chód parę minut na zmianę? Jestem bardzo zasiedziany, czasem na rower wyjdę ale jest słabo względem tego co rok temu jeździłem. Zdecydowanie tak polecam, zaczynałem tak w tamtym roku. Taki tip żeby za szybko się nie zniechęcać bo na początku będzie ciężko ale z czasem naprawdę zobaczysz progres. Jeszcze pytanie jak bardzo zasiedziany jesteś, czy nie ma przeciwskazań jeśli chodzi o wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Waga to chyba bez dramatu, 177/70 około, po prostu skinny fat nerd ; S Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 https://biegowe.pl/2022/06/adrian-kostera-pobil-rekord-swiata-w-pieciokrotnym-ironmanie-67-godzin-morderczej-rywalizacji-bez-minuty-snu.html Nie wiem czy było, ale jakiś inny cyborg z Polski pobił rekord Karasia Dobre świry. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Oni maja tam jakies przerwy na sen czy typ sobie prawie trzy doby nie spał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 892 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 8 minut temu, kanabis napisał: Oni maja tam jakies przerwy na sen czy typ sobie prawie trzy doby nie spał? Chciało ci się kiedyś spać podczas biegania? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 A co ma moje bieganie max 2h do 67h tego goscia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 (edytowane) Z tego co piszą, to są przerwy na sen, ale nie musisz z niej korzystać. Karaś kiedyś w jakimś wywiadzie mówił właśnie, że któregoś tego wydłużonego Irona Mana da się zrobić bez spania, co w sumie zrobił Kostera. Jeśli Karaś zrobi to bez spania, to myślę, że wyśrubuje bardziej ten rekord, bo do tej pory spał i był tylko 13 minut gorszy. Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Wooyek Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 No wlasnie zastanawialem sie jak to aktualnie wyglada bo czytalem kiedys o tym farmerze z australii co wystartowal i wygral z zawodowcami wlasnie bo nie spal xd https://sportowefakty.wp.pl/biegi-lekkoatletyka/505235/historia-cliffa-younga-czlowieka-ktory-przebiegl-875-km-w-rekordowym-czasie Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Karaś robił drzemki i mówił, że nawet to trzeba wytrenować, żeby umieć zasnąć na 15 minut. Nawet prysznice brał podczas roweru i biegania. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 755 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Kurna, człowiek w świetnej formie, trenuje jak poebany, no i przychodzi moment, że chłopaki namawiają Cię na piłkę, od której miałeś pół roku przerwy... Ból w okolicach mięśnia prostego uda. Próbowałem to jakoś rolować, ale nie w tym problem. Przeczekać parę dni i będzie git, czy jakaś wizyta u fizjo dobrze zrobi? Mam start 1/4 w następny weekend i nie chcę zawalić. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 No to bym sie nie pierdolil tylko od razu zawital do fizjo. Malo czasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 755 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Racja. W poniedziałek umawiam się na sesyjkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Karaś dziś startuje w 10-krotnym Ironmanie xd Najbliższe kilka dni będzie zasuwał, polecam śledzić. W ogóle, co za absurd, że zwykły człowiek zdąży w tym czasie pójść kilka razy do roboty, a on cały czas będzie brał udział w jednych zawodach. Nadczłowiek fizyczny i psychiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi