Opublikowano 16 lipca 20231 r Dobrze ze slonce zaszlo bo by nie wyrobil. Dla samej takij chwili warto bylo sie tluc 420km Swoja droga ale ta Kaczmarek to sucz Niby taka temp a co chwile rekor mityngu
Opublikowano 16 lipca 20231 r Kurwa ale zajebista sprawa, też się muszę kiedyś wybrać. MŚ lub chociaż ME to byłoby coś
Opublikowano 16 lipca 20231 r No to bylo cos mega. Moze nie tak jak jazda jelczem na poligon ale tez mega. Polecam w ciul. Za rok tez bym jechal ale pierdole , ostroleka jest chyba wykluczona komunikacyjnie. Jade teraz bez miejsca siedzacego w pociagu czuje sie jak jakis imigrant. W dodatku jak bede w wawie o 21 30 to musze czekac do 23 na blablacar i wtedy kierowca o wzbudzajacym zaufanie imieniu Kamal zawiezie nas do poteznej ostroleki. Pierdole takie wycieczki. Ale gdybym mial blizej to bylbym na kazdej takiej imprezie. Warto.
Opublikowano 16 lipca 20231 r Dlaczego po prostu nie wsiądziesz w auto i nie pojedziesz jak biały człowiek? Już pewnie byłbyś w domu.
Opublikowano 16 lipca 20231 r Nie nadaje sie do dluzszych tras niz 2h. A nie chce zasnac na ekspresowce jak jakis figaro. I nie widzialbym wlasnie nachylajacej sie mlodej ukrainki przy kasie Duzo ich tutaj. Mlode, niewiele zakrywaja. Ciekawe czy sprzdaja swoje cialo
Opublikowano 21 lipca 20231 r Panowie dwa pytania. Biegam w Pegasusach 39 od stycznia i zrobiłem w nich z 600km czy po takim przebiegu może już siadać amortyzacja ? Co tydzień robię dłuższe wybieganie i tak po 11-12km w ogóle nie czuje tej amortyzacji albo już tak wtedy człapie, że nic ono nie daje Drugie pytanie czy możecie coś polecić podobnego do tych Pegasusow tylko z lepszą amortyzacją?
Opublikowano 21 lipca 20231 r W okolicach tysiąca km zmieniałem pegasusy jak wcześniej sporo biegałem. Teraz to nie wiem nie liczę tego, ale te 800 km but powinien w miarę wytrzymać. Zależy od wagi zawodnika i po czym się biega, na asfalcie czy kostce szybciej się wyklepią. Z Nike następnym modelem z większą amortyzacją będzie Vomero. Tak było kiedyś, teraz z obiegu trochę wypadłem to mogło się coś zmienić. Mi się w nich słabo biegało, zbyt rozlazłe.
Opublikowano 21 lipca 20231 r Ja po "zdarciu" Pegasusow zrobiłem przeskok na Air Zoom Tempo NEXT%. Polowałem na następne Pegazy, ale akurat na te Tempo Next% była przyzwoita promka, i po tej recenzji: zamówiłem swoją parę: Z czystym sumieniem polecam, elastyczny materiał legancko i wygodnie trzyma moje szerokie w podbicu paltfusy, i to bez konieczności wiązania sznurówek . Wystarczy łyżka, wsunąć giry i gotowe. Niby trochę ciężkie, ale dla mnie waga wydaje się ok. Póki co (od stycznia), na liczniku pewnie jakieś biedne ze 300 km w nich, (trochę staram się rotować butami) to i nie wiem jak się spiszą jak dostaną więcej kilometro-godzin, ale póki co amortyzacja tip top jak po wyciągnięciu z pudła. Wyjściowa cena trochę droga, ale jakby były na dobrej ~40% promce, to myślę że wtedy zdecydowanie warte zakupu. edit. potwierdzam to co mówi gościu w rezecnzji. Tak, są trochę głośne. Coś jakby się biegło w jakichś plastikowych podkowach xD, no dziwne to, ale to może ewentualnie przeszkadzać jak się biegnie bez słuchawek... czyli prawie nigdy ;] Edytowane 21 lipca 20231 r przez alb84
Opublikowano 22 lipca 20231 r @alb84 jakie czasy w nich kręcisz? dużo nad nimi myślałem, ale nawet przy rabatach 30/40% kwota była nadal spora. Tak odnośnie dyskusji na temat wytrzymałości to faktycznie warto mieć 2/3 pary, żeby po roku nie szukać już kolejnych. Ja w tej chwili mam Zoom Fly 4 i 5, w których klepie interwały i starty, no i liczę że chociaż do tych 900 km zachowają swoje właściwości. Z kolei na wybiegania odpalam sobie Pegasusy Traile no i tutaj zakładam limit na 1100 km.
Opublikowano 22 lipca 20231 r Serio już po takim czasie odczuwacie dyskomfort z używania buta? Ja biegam od wielu lat w ultraboostach, i bez problemów po 1500km lub więcej w każdej parze robiłem, w tym starty 5-42km, większość asfalt, a ważę dość sporo (80-90kg). W obecnych UB pb mam już prawie 1800, i jesienne starty też spokojnie w nich jeszcze zrobię Edytowane 22 lipca 20231 r przez snejk04
Opublikowano 22 lipca 20231 r 21 minut temu, ginn napisał: @alb84 jakie czasy w nich kręcisz? dużo nad nimi myślałem, ale nawet przy rabatach 30/40% kwota była nadal spora. Pewnie takie same co w pegazusach
Opublikowano 22 lipca 20231 r Dzięki za odpowiedzi Vomero 16 są teraz przecenione w sklepie biegacza Te Zoom Tempo Next to już trochę kosztują Na przecenie są też jeszcze Nike React Miler 3 M, biegał ktoś w nich może?
Opublikowano 23 lipca 20231 r Taka ciekawostke trafilem to wrzucam. Chyba tez potwierdzajaca ze Usain nie byl czlowiekiem. Chyba ze z przyszlosci.
Opublikowano 23 lipca 20231 r Zawsze może być jak z Armstrongiem, i za kilka lat okaże się, że jednak coś miał na sumieniu
Opublikowano 23 lipca 20231 r Byc moze. Troche zaskakujace by bylo ze goscia na czysto dzielila przepasc z nakoksowanymi najlepszymi sprinterami swiata. Bo nie oszukujmy sie te roznice w sprincie to lata swietlne. No ale poki co , chlop nieskalany. A byl jednym z najczesciej badanych sportowcow.
Opublikowano 24 lipca 20231 r U niego też anatomia zrobiła swoje, bo chłop był długi i jednocześnie atletyczny. Typowy sprinter zazwyczaj był niski i krępy. Specyficzny gość, bo jego warunki fizyczne to jednocześnie był atut i wada, która przyczyniała się do kontuzji. Od juniora też był dobrze kierowany/
Opublikowano 29 lipca 20231 r Dobra wziąłem w końcu ze sklepu biegacza dwa modele https://sklepbiegacza.pl/buty-nike-air-winflo-9-m-pomaranczowo-zielone.html i https://sklepbiegacza.pl/buty-nike-react-miler-3-m-bialo-czarne.html Zobaczę jak przyjdą co bardziej podpasuje
Opublikowano 29 lipca 20231 r Bardzo miło wspominam piankę React. Wyklepalem w niej tysiaka i dawała radę.
Opublikowano 29 lipca 20231 r Tam też ostro idą te wyprzedaże, musiałem jedne wziąć z wkładka 29cm a drugie już 29,5 bo 29 ktoś mi podkupił nie wiem czy 1cm to nie będzie za dużo od standardowego numeru. Okaże się jak przymierze
Opublikowano 31 lipca 20231 r Ciekawe ile w tym prawdy https://biegowe.pl/2023/07/robert-karas-byl-na-dopingu-co-z-jego-rekordem-na-dystansie-10-krotnego-ironmana.html
Opublikowano 31 lipca 20231 r Raczej pech i też głupota, a nie celowy doping , bo najprawdopodobniej niedozwolona substancja była w leku, który dostawał podczas leczenia jednej z wielu ciężkich kontuzji w ciągu ostatniego roku.
Opublikowano 31 lipca 20231 r No nie wiem, masteronu raczej nie stosuje sie w leczeniu kontuzji To nie jest tez substancja wchodzaca w sklad leku. Mnie tam jakos szczegolnie doping u Karasia by nie zdzwil. Zreszta jak u wiekszosci tych gosci od takich dystansow. To oni tam wogole jakies testy przechodza na tych chorych dystansach, nawet nie wiedzialem
Opublikowano 31 lipca 20231 r Nie wszystkie substancje w lekach mają działanie stricte leczące. Twierdzi, że ta substancja była składnikiem leku. No dziwne, że sam zabiegał u organizatorów o działania i sprawdzanie antydopingowe na zawodach, a teraz okazuje się, że wpadł. Jestem ciekaw, co finalnie z tego wyniknie, niby kolejną próbkę badają.