Opublikowano 7 maja 20177 l Wiem, że nie jest to super-miarodajne, ale jakiś ogląd mi daje, i to mi styknie. Na klate nie będę kupował już. Niepotrzene mi to, a tu wystarczy mi, że widzę gdzie jestem, czy rośnie spada i git.
Opublikowano 8 maja 20177 l Bardzo czytelny wyświetlacz, możliwość dowolnej konfiguracji. DOWOLNEJ. Gps łapie fixa ekspresowo, nawet między blokami. Rzucilem rownolegle endomondo, wyniki praktycznie te same.
Opublikowano 8 maja 20177 l Krótko i na temat. Za biurkiem nie siedzę, ale kondycji nie mam. Jeszcze roweru nie odpaliłem w tym roku, a pogoda za oknem nie pozwala pojeździć na rolkach. Chciałbym wrócić do wojska. Trzeba zaliczyć wf. Dystans nie jest kosmiczny, bo 3km. Ale w czasie 13:30 na 5 dla mojej grupy wiekowej. Nazwali to marszobiegiem, ale nie ma co- trzeba już trochę polatać na ten czas. Od czego zacząć? Nie biegam, bo nie jestem fanem tej aktywności i uważam to za mega zje*ane i modne :) Oprócz biegania muszę walnąć 55 brzuszków 2 minuty i 10 razy podciągnąć się na drążku. Teraz nie mam po co iść na ten WF, bo padnę lol
Opublikowano 9 maja 20177 l Znasz konkurencje to wiesz co robić. Normy są tak niskie, więc żadnego planu do tego nie potrzeba. Trzeba wyjść z domu trochę się poruszać i nie wymigiwać się pogodą. "Zje.bane i modne"? Zje.bane może być bo każdy może mieć swoje zdanie, ale modne? Ludzie to kochają i nikt dla mody by się nie męczył bo wielu z nich bije swoje rekordy doprowadzając sie do granic możliwości. No i radziłbym jednak za tą "modą" trochę podążyć bo żołnierz powinien być wysportowany i nie zrobienie 10 podciągnięć czy nie przebiegnięcie 3km w 13 min uważam za śmieszny żart. Edytowane 9 maja 20177 l przez D.B. Cooper
Opublikowano 9 maja 20177 l Toć dziesiejsi żołnierze to śmiech, otyli i niesprawni. Mam kumpla w Marynarce, zapuszczony jak 150.
Opublikowano 9 maja 20177 l 10 podciagniec xD Tyle to zrobie z podwieszonym 15kg Ehh ci dzisiejsci komandosi. A na jaka ocene jest 14 na 3km bo w 13 to nie przebiegne :( Db cooper, no on troche racji ma, bo jest to teraz modne. To wspaniale ze w modzie jest teraz dbanie o zdrowie a nie picie piwa przed tv :)
Opublikowano 9 maja 20177 l Co do tych norm to zależy która grupa wiekowa i jaka jednostka. Są miejsca gdzie trzeba zrobić 18 podciągnięć i 12 min 3 km i nie są to jednostku specjalne. Myślę, że już coś trzeba z sobą robić żeby zaliczać na 5. Są chyba gdzieś na stronach opisane wszystkie normy, pisałem z pamięci to mogłem coś pomylić
Opublikowano 9 maja 20177 l No ja z soba robie i nie pobiegne tyle. Troche juz trzeba jednak pobiegac zeby robic te ponizej 4min/km
Opublikowano 9 maja 20177 l No ja mam 3 grupę wiekową 31-35 lat. Ostatnia grupa, to ponad 50 lat- 1 podciągnięcie na zaliczenie. "stary" sportowiec więc patrzy żeby były same 5 z WF. 10 podciągnięć to nie jest dużo. Ale jak ktoś tego nie robi, to ma problem. Mam kumpla co biega, mówi że na podciągnięciu leży- bo nie ćwiczy. Ja mam 13:40 bieg na 3 kilometry. Ten sam kumpel mówi że to nie takie lajtowne jak się może wydawać, bo on trochę biega i 4 minuty z groszami na kilometr miał po pół roku czy prawie roku. 12 i powiedzmy 30s wg jego teorii, ale jak mówił to już trzeba lecieć. A beka, bo oni to nazwali marszobieg. Żeby zaliczyć mam chyba niecałe 15minut. Ale 3 nie może być, musi być 5. Dlatego pytam od czego zacząć. Od razu zacząć biegać? Robić krótkie spacery ale szybkim krokiem itp itd. O to mi chodziło- o sam początek. W Monie jak byłem to miałem 17 minut. Ale leciałem w wojskowych butach, z bronią, w hełmie i plecakiem. Tutaj idę z ulicy i mam mieć ze sobą dresik i obuwie :) Co do zaliczenia, to trepy które tam siedzą XX lat i się wszyscy znają nie idą na WF nawet :) Oczywiście uzależnione od jednostki. Ja i tak idę do jednostki szkoleniowej, bo tam się szkolą, to nie jest bojowa jednostka. Nie podoba mi się bieganie jako forma aktywności. Wolę rower i rolki. A w deszczu na rolkach, to trochę słaba opcja lol Modne, bo sporo osób się lansuje. Ciuchy, buciki, pulsometry i choinki na ścieżkach- wszystko wymuskane. Biegnie jedna z drugą i pitolą co kupiły wczoraj na zakupach, co ugotują albo podpierają ławki i to samo opowiadają. Stąd moja opinia że to modne. Jeszcze samo(pipi)ka na fejsa.... Ale to jest wszędzie. Pamiętam jak pomagałem kumplowi na magazynie w okresie zimowym. Ludzie mają tak nasrane w głowie że potrafili wydać 3k więcej na narty z limitowanej edycji, bo był znaczek Porsche. A jak się kupowało auto tej marki, to dawali narty. Ale potem limit edition zrobili i szło te narty kupić. Jest lans na stoku? No jest :) Tutaj dorzucam tabelkę z zadaniami, grupami. Ja mam 4 kolumnę. Grupy wiekowe 1) grupa I – do 25 lat; 2) grupa II – od 26 - 30 lat; 3) grupa III – od 31 – 35 lat; 4) grupa IV – od 36 – 40 lat; 5) grupa V – od 41 – 45 lat; 6) grupa VI – od 46 – 50 lat; 7) grupa VII – od 51 – 55 lat; Edytowane 9 maja 20177 l przez iluck85
Opublikowano 9 maja 20177 l Dziś pierwsze bieganie od 3 tygodni. Stopa nie boli, coś tam ciągnie lekko, ale jest spięta, aż po achilles i łydkę. Trzeba to rozbiegać, rozrollować i rozciągnąć. Wpadło 11 km, w tym 10 km w jakieś biedackie 51 minut xd No, ale trzeba się cieszyć, że w końcu mogłem pobiegać, mam nadzieję, że już będzie z górki, a 20 maja lecę ile sił w nogach i płucach, najwyżej padnę. Do tego czasu rozbiegania, do interwałów wracam po biegu.
Opublikowano 9 maja 20177 l Też dziś byłem po przerwie. Zrobiłem 40 min dreptania, ale z werdyktem jeszcze się wstrzymam.
Opublikowano 9 maja 20177 l Dziś pierwsze bieganie od 3 tygodni. Stopa nie boli, coś tam ciągnie lekko, ale jest spięta, aż po achilles i łydkę. Trzeba to rozbiegać, rozrollować i rozciągnąć. Wpadło 11 km, w tym 10 km w jakieś biedackie 51 minut xd No, ale trzeba się cieszyć, że w końcu mogłem pobiegać, mam nadzieję, że już będzie z górki, a 20 maja lecę ile sił w nogach i płucach, najwyżej padnę. Do tego czasu rozbiegania, do interwałów wracam po biegu. Biedackie 51 min. Ty gnoju.
Opublikowano 9 maja 20177 l Szybko jak na pierwszy bieg po przerwie i po kontuzji. Ja cały tydzień się wprowadzam w tempie spacerowym 6min/km
Opublikowano 9 maja 20177 l Ja po prostu nie umiem biegać wolniej niż 5:30. Przyspieszyłem 2 km do 4:20-4:30, żeby sprawdzić nogę. Co by nie mówić, bardzo ciężko się biegło, brak świeżości. No i powietrze strasznie chłodne. No kur.wa jakbym w styczniu, albo lutym biegał.
Opublikowano 9 maja 20177 l Test Coopera, czyli max. dystans w 12 min. w legii cudzoziemskiej jest minimum raz w roku. Jest tutaj jeden Węgier co robi 4 km w te 12 min. Najmniej zrobiłem 2850 m (2,8 km potrzebne na zaliczenie). Najwięcej 3100 m i zazwyczaj oscyluję w granicach 3 km. iluck - zacznij po prostu biegać. Forma przyjdzie z czasem. Te 3 km w 13:30 to nic nadzwyczajnego jak już będziesz zaprawiony. Dla poprawienia wydolności możesz trenować beep test.
Opublikowano 10 maja 20177 l Nowe buty potrzebuję, bo moje Nike już zaorane, ze 3 lata mają. Co polecacie? Amortyzacja dobra żeby byla, bo jednak sporo po betonie latam.
Opublikowano 10 maja 20177 l Idź do sklepu biegowego, niech Ci zbadają styl stopy i coś dobiorą. Wkręcasz się w bieganie, to coś porządnego weź.
Opublikowano 10 maja 20177 l Dokładnie, buty to ostatnia rzecz na której się oszczędza. Wcześniej asics cumulus 17, teraz nike pegazus 32, te dwa modele polecam bo sam użytkowałem. Na pewno warto wziać pod uwagę coś z adidasa z pianką boost.
Opublikowano 10 maja 20177 l Dokladnie jeszcze te modele mialem dodac. I to w sumie juz taka czolowka butow biegowych wiec isc do sklepu i dobrac ktory z tych modeli najbardziej pasuje pod typ stopy i zalowac zadnego z nich napewno nie bedziesz. Zabawna historia ostatnio jakos tak mnie naszlo jak bylem na dzialce przebiec sie 3km , nie mialem butow biegowych tylko jakies pseudosportowki do lazenia na dzialke. O kir.wa jaka roznica xdddd dopiero wtedy poczulem ile daja dobre buty. Tutaj zero amortyzacji,zero odbicia. No jak za kare xD