Gość Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Zawsze można połączyć wszystkie rady i stworzyć plan forum psxextreme. Ten plan, co mi pomógł Kabi przygotować - Jezu jak mi się cudownie wczoraj biegło. Aż nie chciałem kończyć. Jutro 8km, już nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Polecam nowy numer Bieganie, jest artykuł o przygotowaniach do dłuższych biegów i inne różne ciekawostki, ogólnie fajne pisemko, nie jakaś komercha srututu jak Runners. W przygotowaniach pod maraton, czy półmaraton polecają właśnie wzmocnić się i wejść na wyższy poziom w biegach na 5 km i 10 km. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Moim zdaniem to prawda jest taka ze te 2h zlamie sie jakiego planu by sie nie mialo. Czy w sposob skarzynskiego czy w sposob db coopera czy w sposob michaelisa czy w sposob wiktora czy w sposob janka spod osemki. Ja jak jechalem galloweyem to mialem plan od marca i jechalem non stop trybem 6kmx6kmxWybieganie >15km a na jesieni polmaraton. 3 razy w tygodniu , bez bnp , bez interwalow zadnych. Tylko pod koniec cyklu rozne cwiczenie podbiegow i 400metrowki. No i wynik 2:01 na trasie pelnej podbiegow wiec na plaskiej zszedlbym dobrze ponizej 2h. Zeby zlamac 2h trzeba po prostu regularnie biegac i tyle moim zdaniem. Edytowane 24 Listopada 2017 przez kanabis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Godzinę temu, krupek napisał: Polecam nowy numer Bieganie, jest artykuł o przygotowaniach do dłuższych biegów i inne różne ciekawostki, ogólnie fajne pisemko, nie jakaś komercha srututu jak Runners. W przygotowaniach pod maraton, czy półmaraton polecają właśnie wzmocnić się i wejść na wyższy poziom w biegach na 5 km i 10 km. A tak już nawiazując do społeczności biegaczy, to niezła trzoda jest na FB. Drama typu „xyz miał mnie wytrenować, a mam kontuzję” lub „kupiłeś koszulki od kogoś innego, to masz bana na grupę”. Biernie się temu przyglądam i muszę przyznać, że jest to żenujące. Ale czasem znajdzie się jakaś perełka, co chce oddać miejsce na bieg, na który już nie ma wolnych slotów. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Serio? Ja jeszcze nie zauwazylem takich akcji ale w sumie obserwuje tylko grupe biegam bo lubie wlasnego miasta , tam przyjacielska super atmosfera zawsze jak w rodzinie. Powiem ze bardziej chce sie juz rzygac tecza od tego niz jakies krzywe akcje. Tez maja swoje koszulki, ja nigdy w niej nie biegam a jestem zawsze podpisany jako oni, nikt nigdy zadnych pretensji nie mial. Wszyscy jezdza na zawody, pomagaja sobie w organizacji, morsuja ostatnio, w kinie bylismy nawet na Najlepszym grupka chyba 20 osob. Edytowane 24 Listopada 2017 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Nie wiem, o co chodzi za bardzo, nie spotkałem się z tym. Za to ostatnio czytałem sporo o tym, że ludzie oszukują na biegach, startują bez numeru, albo z numerem z zeszłego roku, na koniec biorą medale. Wczoraj czytałem o typowym polactwie, czyli zgarnianie jedzenia, napojów za kilka osób po biegu, albo po kilka medali i potem dla tych na końcu brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Mysle ze w kazdej spolecznosci sie takie kwiatki zdarza no nie oszukujmy sie. Byla jakas tam nawet pamietam aferka na fejsiku ze w jakims z wiekszych biegow wystartowal typ z numere z tamtego roku a jako usprawiedliwenie powiedzial "ze on nie bedzie tyle bulil zeby sobie biec" xd ja pier.dole. no i spoko niech sobie biegnie obok ale kur.wa czego lapy pcha w takim razie po medal i to co maja zagwarantowane prawowici uczestnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Wiktor, dobra ta książka Skarzyńskiego? Tam są tylko porady czy i coś o sobie pisze? Coś bym sobie wyhaczył teraz na promocjach i ta mi pierwsza do głowy przyszła. Z tymi 2h to Wiktor oczywiście ma racje, trzeba przeważnie tylko systematyczności przy stosunkowo nie wielkim wysiłku. Niemniej jednak warto od razu uczyć się treningu według określonego planu i jest to też jakaś dodatkowa motywacja. Edytowane 24 Listopada 2017 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Kupuj Damianku, ksiazka jest swietna. Jest dosc gruba wiec jest wszystko i objasnienia wszystkich metod treningowych, i o tym jak to wygladalo u Skarzynskiego, sa oddzielne rozdzialy dotyczace 10km, polmaratonu no a o maratonie jest chyba 1/4 ksiazki. O sobie tez duzo pisze ale to nie sa pier.doly typu biografia tylko po prostu w trakcie porad i tlumaczenia zagadnien odnosi sie jak to u niego wygladalo. Historia maratonu tez jest , nawiasem mowiac ciekawa np ze podczas pierwszych igrzysk typ ktory prowadzil zalecial do karczmy napic sie wina i wypytywal czy juz biegli jego przeciwnicy albo dyskwalifikacja goscia ktory okazal sie ze podjechal troche powozem xD Mi sie bardzo podobala bo jest swietna merytorycznie, czytasz wszystko po kolei bez przerzucania stron bo sa jakies pier.dy ktore cie nie interesuja. Ja osobiscie juz nie wyobrazam sobie zasypiac bez ksiazki pana Jurka pod poduszka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 A czy są obrazki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Maus, widzę że profesjonalnie podchodzisz do biegania. Gratuluję motywacji i podziwiam za chęci. Czy w swoim cyklu treningowym stosujesz też interwały czy w ogóle się na nich nie skupiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Stosuje, w czwartki 100m 13.5km tempo x 10 na przemian ze 100m 9.5km tempo x 10. Moje pierwsze interwały są dopiero od 5 tygodnia, ale wczoraj już robiłem trochę. Miła odskocznia, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Godzinę temu, D.B. Cooper napisał: A czy są obrazki? Nie ufalbym ksiazce w ktorej nie ma obrazkow. A TY BIEGACZU JAK SPEDZILES BLACK FRAJDEJ Ostatnio jak mialem badanka w wawie zahaczylem o decathlon. Zrobily na mnie bardzo dobre wrazenie. Swietna amortyzacja, komfort, widac ze materialy to nie polka 59zl kalenji. A ze kosztowaly prawie 3 razy mniej niz moje brooksy grzechem bylo nie wziac. W brooksach juz naje,bane 900km to bedzie na zmiane za jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Wspominałem wcześniej, że model ld jak i sd zrobiły na mnie dobre wrażenie po przymiarce. Ciekawe jak w czasie biegu. Zrób w nich kilka biegów na przemian z brooksami, jestem ciekaw opinii A widziałem, że Dąbrowski dostał nowy model startowy do testów. Już u mnie w nich biegł. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Wiem ze wspominales dlatego zwrocilem na nie uwage sd dla mnie zbyt sztywne, za to ld supcio , biegam caly czas praktycznie po asfalcie wiec dobra amortyzacja jest mile widziana. Nom Dabrowski w takich wlasnie biegal ten sezon albo sd. Tak jak mowisz teraz jakis nowy model dostal, chwalil sie jakis czas temu na fejsie a potem widocznie u ciebie wystartowal w nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 W dniu 24.11.2017 o 08:07, Maus napisał: @Grzegorzo Garmin 235 za £165 na Amazon UK: Dostałem akurat wczoraj swojego z amazon de. Łącznie z przesyłką 700 zł, tylko pudełko z zewnatrz wyglądało jak wrzucone pod tokarkę, sam zegarek nówka nieśmigana. Dziś będę testował po pracy Póki co spoko, sam czujnik tętna robi wrażenie a pierdółka. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Graty. Ja odpuszczam na razie, znajomy ma przynieść jakiegoś polara w poniedziałek. Urodziny mam 1 stycznia, to wtedy pomyślę. Za dużo wydatków mi się zebrało na koniec roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 40 minut temu, Grzegorzo napisał: Dostałem akurat wczoraj swojego z amazon de. Łącznie z przesyłką 700 zł, tylko pudełko z zewnatrz wyglądało jak wrzucone pod tokarkę, sam zegarek nówka nieśmigana. Dziś będę testował po pracy Póki co spoko, sam czujnik tętna robi wrażenie a pierdółka. Super zakup. Od prawie roku uzywam. Nawet kolor ten sam. Praktycznie bez wad. Polecam resetowac go (miekko oczywiscie) co pare ladowan, bo bateria nie wariuje wtedy. No i na ios11 jakas lipa z synchro jest, ale garmin pracuje nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 @MichAelisdzięki, mam androida ale jeszcze nie łączyłem itp. Muszę poczytać, bo w sumie prócz włączania podświetlenia to nic nie umiem xD Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Zaje,bisty zegareczek. Ja sobie jakis wypasik pod multisport planuje dopiero w maju kupic. Narazie forerunner 25 mimo ze prosty swoje zadanie spelnia Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 W dniu 24.11.2017 o 09:36, krupek napisał: Ja jutro przełaj, na mokrej trawie, piachu i liściach w Pegasusach 33 może być ciekawie. Trasa 5 km, chciałbym zejść poniżej 22 min. 22:06, co za sezon xd Jestem ogórek na takich przełajach jednak, zacząłem na 3:50, po 1 km spuchłem przez te podbiegi, krótkie, ale takie fest, jakieś 45 stopni. No i błoto na zakrętch miejscami, więc zwalniałem, żeby nie pojechać. Fajna trasa, dość różnorodna, z atestem, bo po amatorach MP U23. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Co do garmina jako ciekawostke dodam ze na tych testach wydolnosciowych pulsometr byl hrm3 od garmina takze to musza byc naprawde bardzo dobre jakosciowo sprzety. Krupek na rekordy na przelajach sie nastawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 1 minutę temu, kanabis napisał: Co do garmina jako ciekawostke dodam ze na tych testach wydolnosciowych pulsometr byl hrm3 od garmina takze to musza byc naprawde bardzo dobre jakosciowo sprzety. Powiem Ci, że robi wrażenie. Ogolnie patrz na te promki "uszkodzonych" na amazonie. Z 1100 na 700 to spory rabat Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 12 minut temu, kanabis napisał: Krupek na rekordy na przelajach sie nastawiasz? Chyba drugi raz w życiu biegłem 5 km, więc chciałem pocisnąć. Jestem ciekaw jak poszłoby na asfalcie, ale w sumie, mało takich biegów jest, zazwyczaj dychy. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 @kanabis Jaki tytuł ma ta książka? Widzę, że nie napisał tylko jednej. W księgarniach stacjonarnych nie ma żadnej, gdzie zamawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi