Opublikowano 21 stycznia 20187 l wczoraj zrobiłem 30 min treningu na tym Panie jak to daje w kość. Można, ustalać pozom/opór z jaką mamy wprawiać w ruch bieżnię, gdyż ona się rusza wtedy kiedy my biegniemy w sensie pod wpływem naszych ruchów, kiedy ty zwalniasz zwalnia i bieżnia. Gdybym wiedział to bym wziął swoje zwykłe buty biegowe (lepsza amortyzacja gdzie akurat na tej bieżni by się przydała) a nie te do fitnessu.
Opublikowano 21 stycznia 20187 l Miałem biec maraton w kwietniu, ale w mojej mieścinie rodzinnej organizują często biegi, no i w tym roku po raz pierwszy organizują maraton... crossowy przez lasy i łąki, no ciekawie, ciekawie. Teraz nie wiem, czy tam debiutu nie zrobić.
Opublikowano 21 stycznia 20187 l Na debiucie to lepiej sobie ułatwìc jak najbardziej, a trasa cross temu jednak nie sprzyja.
Opublikowano 21 stycznia 20187 l Zdecydowanie. Ja nie sprawdzilem trasy i na polmaraton wybralem debiut na jakims rollercoasterze w Elku no i tak srednio. Nie zebym narzekal ale jednak jak ma sie tez chec na jakis zalozony czas w debiucie na danym dystansie to lepiej sobie ulatwic sprawe niz komplikowac. A ja dzis bardzo zadowolony z treningu. 10k pierwszego zakresu i 59min. Wb1 mam max 157hr i praktycznie nieprzekroczone. Jednak oplacalo sie czlapac te 6:40 na jesieni.
Opublikowano 22 stycznia 20187 l W zeszłym tygodniu biegałem tylko po śliskiej nawierzchni, słabo odśnieżonych chodnikach, nieposypanych niczym i zajechałem sobie ścięgno z tyłu kolana. Normalnie chodzę, nie boli, a czasami jak na schodach zaboli to idź pan w ch.uj. To samo w nocy, coś bokiem się ułożę i od razu ciągnie. A nie zaczęło boleć od razu po bieganiu, tylko na drugi dzień.
Opublikowano 25 stycznia 20187 l Nike znowu coś szykuje http://poradnikbiegacza.pl/2018/01/czeka-nas-kolejna-rewolucja-butach-biegowych-nike-epic-react-flyknit/
Opublikowano 25 stycznia 20187 l Cytat Zauważono podobieństwo między wymaganiami zawodników koszykarskich i biegaczy, stąd zdecydowano się na wykorzystanie pianki w butach do biegania – debiutującym modelu. A to ciekawe, bo według mnie, ruch biegowy, a poruszanie się po boisku koszykarskim ma bardzo mało ze sobą wspólnego. Dziwna teoria
Opublikowano 25 stycznia 20187 l Godzinę temu, krupek napisał: A to ciekawe, bo według mnie, ruch biegowy, a poruszanie się po boisku koszykarskim ma bardzo mało ze sobą wspólnego. Dziwna teoria Wymagania są takie same. Przyczepność oraz ochrona stopy i stawów.
Opublikowano 25 stycznia 20187 l one mają być chyba nastawione na szybkie bieganie, nie tracąc dużo na amortyzacji. Wiadomo, że ciężko to połączyć. dziś na koniec treningu zrobiłem " trzyminutówki" i wreszcie hr max coś drgnął. Po tym przygotowawczym okresie nie mogłem 190 przekroczyć jak ostatnio robiłem ten sam trening. Dziś 193, ale jeszcze podskoczy.
Opublikowano 25 stycznia 20187 l Dobra wlasciciele Garminow. Od kilku treningow zauwazylem, ze cos jest zle z moim hr. Znaczy jak biegam sam, jest wszystko ok. Dzis mialem wybieganie w drugim zakresie 9 kilometrow + interwaly. Poszedlem na silownie i zaczalem biegac. Pierwsze 2 kilometry jest niby ok, pozniej jakis ulaniec zaczyna przy mnie czlapac i nagle mi hr rosnie do... 193 bmp. Sprawdzam hr na biezni, moj hr przy 9km/h wynosi prawidlowe 146 bmp. Sprawdzam zegarek: 183 bmp. Dopoki ulana gurwa nie schodzi z biezni, to moje hr ma jakis kosmiczny zakres. Widze, ze gruba locha zielenieje i czlapie do szatni, a moj hr wraca do normalnego stanu - 148 bmp. Za chwile obok wchodzi kolejny ulaniec i hr wzrasta do 160 bmp... Czy to juz czas, zeby oddac Garmina na gwarancje? ;/
Opublikowano 25 stycznia 20187 l a ulańce mieli jakiś pasek tętna, że ich tętno zczytuje? (bo to pewnie podejrzewasz) dziwne, nawet jakby mieli pasek to trzeba urządzenia sparować. Mierzysz tętno z nadgarstka z tego co pamiętam, ciekawe jakby było z paskiem. Napisz do supportu, może jakiś hard reset pomoże.
Opublikowano 25 stycznia 20187 l No wlasnie nic nie miala, gosc po niej tez nic. Tak jakby zczytywalo ich tetno po prostu. Ale to nie jest pierwszy raz. Przed swietami biegalem raz czy dwa (pusta silownia) i wszystko bylo ok. Teraz po swietach wszystko zapchane i dzieja sie cuda wianki. Bylem serio w szoku, bo jak ona biegla hr mi skakal, jak zaczela isc to spadal i tak w kolko. Zreszta moglem w kazdej chwili porownac z hr z biezni i roznily sie diametralnie. Jak biegam sam, to nie mam takich problemow. Edytowane 25 stycznia 20187 l przez Gość
Opublikowano 25 stycznia 20187 l to chyba nie realne żeby ten nadgarstkowy pomiar mierzył z takiej odległości. Mówisz, że bieżnia też ma pomiar, może to ona jakoś to przesyłała? Serio dziwne.
Opublikowano 26 stycznia 20187 l Niezla kupa. Dlatego tylko tetno z paska na klacie Edytowane 26 stycznia 20187 l przez kanabis
Opublikowano 26 stycznia 20187 l Garmin zawyza na nadgarstku pomiar u mnie, przywyklem, ale chce kupic pasek na klate.
Opublikowano 26 stycznia 20187 l W dniu 22.01.2018 o 09:32, krupek napisał: W zeszłym tygodniu biegałem tylko po śliskiej nawierzchni, słabo odśnieżonych chodnikach, nieposypanych niczym i zajechałem sobie ścięgno z tyłu kolana. Normalnie chodzę, nie boli, a czasami jak na schodach zaboli to idź pan w ch.uj. To samo w nocy, coś bokiem się ułożę i od razu ciągnie. A nie zaczęło boleć od razu po bieganiu, tylko na drugi dzień. W życiu już chyba miałem urazy wszystkiego, ale czegoś tak po(pipi)anego to jeszcze nigdy. Mogę normalnie chodzić, boli jedynie na schodach, ale jak w nocy śpię na boku to budzę się co chwila, tak ciągnie bólem w tym ścięgnie. Na rowerze wczoraj pół godziny intensywnej jazdy i też nic.
Opublikowano 26 stycznia 20187 l Też tak miałem chwilę, po treningu noś wygodne buty jak odpoczywasz. No i zimne kąpiele/prysznice polecam.
Opublikowano 26 stycznia 20187 l To raczej kwestia nadwyrężenia ścięgna. Mam nadzieję, że nie jakiegoś stanu zapalnego.
Opublikowano 26 stycznia 20187 l 2 godziny temu, D.B. Cooper napisał: Bierzesz tego zwyklaka czy droższy? No wlasnie nie wiem, ktory lepiej?