Litwin81 1 155 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 To masz kolejny powód by zmienić ten stan rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Kupiłem se buty do biegania Kalenji. Dla początkujących, za pięć dych. Pytanie do Mikesa: czy jesteś w stanie polecić ten swój plan treningowy (60 minut biegu w ileś tam tygodni, zarzuć linkiem jeśli możesz)? Jakie są efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Też biegam w Kalenji, dobre buty. http://www.maratonczyk.pl/content/view/322/125/ Biegałem tym, w sumie dalej biegam bo jesień idzie i nie mam zamiaru biegać teraz wiecej niż godzinę, plan wg mnie jest świetny, po pierwsze nie trzeba mieć żadnego osprzętu do tętna i nie trzeba sprawdzać odległości na gogle maps bo wszytko jest tylko na minuty, po drugie całość wydłuża się naprawdę rozsądnie i nie ma mowy o jakimś w(pipi)ianiu się, że nie idzie, tylko wątpie, że zaczniesz od początku bo ilości tam są śmiesznie małe a jak dobrze pamiętam jeździsz rowerem? więc luzem możesz zacząć od 20 minut, czyli od tej drugiej fazy. Efekty? Pytasz o wagę czy umiejętności? Godzinę biegnę bezproblemowo (zacząłem pod koniec maja bodaj), schudłem 8kg (lekka dieta tj bez słodyczy i podjadania, ale wpierzam co mi się podoba i trochę ciężarków, weiderów itp, ale to mnie nie jara specjalnie więc nie za dużo), pewnie są lepsze plany, bardziej wydajne, szybsze, efektywniejsze, ale ja takowego nie znalazłem, reszta wydawała mi się albo przesadzona, albo wyglądająca jak wzór matematyczny a nie prosta rozpiska Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ja biegam w jakiś pumach z systemem i w halówkach(tylko że po nich bolą kolana).Te pumy to wytrwałe buty kupiła mi je babcia na urodziny jak byłem w technikum,a od tego czasu minęło ponad 10 lat i się jeszcze trzymają,mimo grania nimi w nogę na asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawel_S5 13 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Ja ostatnio biegam około godziny i zawsze po bolą mnie kolana, czyli to moze byc wina złych butów własnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Albo nie zbyt mocnego związania,bo jak mam mocno związane to mniej bolą i to jest dziwny ból,jakby mi kolana na bok się rozchodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 a po jakiej nawierzchni biegasz? jesli po asfalcie to koniecznie zmien trase na jakies obrzeza miasta by biegac po trawie przykładowo Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 13 lat grałem na asfalcie więc mam nogi"piłkarza" te 2 razy w tygodniu da się radę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Też biegam w Kalenji, dobre buty. http://www.maratoncz...t/view/322/125/ Biegałem tym, w sumie dalej biegam bo jesień idzie i nie mam zamiaru biegać teraz wiecej niż godzinę, plan wg mnie jest świetny, po pierwsze nie trzeba mieć żadnego osprzętu do tętna i nie trzeba sprawdzać odległości na gogle maps bo wszytko jest tylko na minuty, po drugie całość wydłuża się naprawdę rozsądnie i nie ma mowy o jakimś w(pipi)ianiu się, że nie idzie, tylko wątpie, że zaczniesz od początku bo ilości tam są śmiesznie małe a jak dobrze pamiętam jeździsz rowerem? więc luzem możesz zacząć od 20 minut, czyli od tej drugiej fazy. Efekty? Pytasz o wagę czy umiejętności? Godzinę biegnę bezproblemowo (zacząłem pod koniec maja bodaj), schudłem 8kg (lekka dieta tj bez słodyczy i podjadania, ale wpierzam co mi się podoba i trochę ciężarków, weiderów itp, ale to mnie nie jara specjalnie więc nie za dużo), pewnie są lepsze plany, bardziej wydajne, szybsze, efektywniejsze, ale ja takowego nie znalazłem, reszta wydawała mi się albo przesadzona, albo wyglądająca jak wzór matematyczny a nie prosta rozpiska No właśnie rower ostatnio zaniedbałem, bo mimo że uwielbiam jeździć, coraz częściej brakuje czasu. Aby się zmęczyć, potrzeba ok. 2-4 godzin, a jeśli chodzi o bieganie, w moim przypadku 30 minut. Nie mam już formy sprzed roku, przytyłem pewnie z 5 kg, więc raczej zacznę ten program od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Chciałem iść biegać właśnie,ale jest mega zimno,więc idę na rower,tylko muszę siodełko wymienić,bo mam zbyt wyczynowe i mnie uwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawel_S5 13 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 a po jakiej nawierzchni biegasz? jesli po asfalcie to koniecznie zmien trase na jakies obrzeza miasta by biegac po trawie przykładowo no własnie po asfalcie biegałem i to jeszcze w takim stanie ze slalomem trzeba biegac, no nic, pora zmienic trase Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 bleh, chyba mam cos z zatokami, bieglem dzis pierwszy raz od tygodnia i rozbolały mnie oczy, taki ucisk, musze jechac do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Dzisiaj oficjalnie zakończyłem sezon biegania(dzisiaj z psem )raz że robi eis coraz zimniej a dwa że lewe kolano boli mnie strasznie,jakby mi ktoś młotkiem je wybijał do zewnątrz,dziwne ze tylko lewe.Musze sobie kiedyś kupić profesjonalne buty do biegania i wkładki po wcześniejszym badania rozkładu sił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 widzisz, oto skutki biegania po betonie. Idzie zima (oby szła powoli) ale ja tam cały rok planuje, zresztą jestem uzależniony od tego, jak nie biegam to jakbym miał gorsze samopoczucie Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 W zime i tak nie biegam bo szkoda mi płuc,jakby beton był jedynym problemem to bolałby mnie 2 kolana a nie tylko lewe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Przed chwilą w Wiadomościach pokazywali bieżnię,która ładuje np. telefony,samemu produkujemy energię,chciałbym mieć coś takiego w domu Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Wybiera sie ktorys z forumowiczow na poznanski polmaraton w kwietniu 2012? Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Biegacie coś jeszcze? właśnie wróciłem, 10km zrobione, 10 stopni na minusie więc momentami jak zawiało to było nieprzyjemnie w buźkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Ja nie biegam w takiej temperaturze- bieganie przy mrozie to nie dla mnie Jak temperatury wrócą do poziomu powyżej 0, to wracam na dwór, a tymczasowo bieżnia u kumpla. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 no ja tez od nowego roku zrobiłem przerwę. Brakuje mi tego ale mam nadzieję, że niedługo zima przejdzie do historii i wrócę do tego Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Ja jak jest zimno, albo jest bardzo zimny wiatr, nie moge biegac ze wzgledu na to, ze sie dusze. Pewnie przez to, ze kiedys stwierdzono u mnie slaba astme. Wiec biegam tylko wtedy, gdy temperatura jest minimum w okolicach 10 stopni. BTW. Jakie buty dla poczatkujacego, do biegania po zwirze, trawie, betonie polecicie? Bo bieganie w halowkach z targu za 10zl jest bardzo zle dla moich kostek. Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 to zależy ile masz pieniędzy. Jak nie chcesz dużo wydawać to przejdź się do decathlonu jeżeli masz taką możliwość. są tam buty do biegania od 50zł Kalenji, całkiem dobre. Wiele osób je chwali, sam ich nie miałem ale moja siostra tak i była zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 ja biegam na bieżni. nie jestem aż takim hardkorem żeby biegać na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 U mnie bieganie dopiero na wiosne przy redukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ja już powoli zacząłem. Jeszcze jak było koło 0 stopni to kilka razy pobiegłem, ale teraz to, szczerze mówiąc, nie ma sensu. Zimne powietrze, resztki lodu na trasach, po co się męczyć? Do następnej zimy będzie jakieś 11 miesięcy biegania w komfortowych warunkach, więc mała przerwa nie zaszkodzi. Macie konto na run-log.com? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi