krupek 15 481 Opublikowano 27 lipca 2020 Opublikowano 27 lipca 2020 No trochę sobie nie radzą i nie ma po co biegać za bardzo. Tymczasem, MŚ w półmaratonie w Gdyni odbędą się wirtualnie xd Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 27 lipca 2020 Opublikowano 27 lipca 2020 Treningi zapusują się normalnie, jedynie nie można ich na serwer wrzucić. Coś na grupach pisali, że niby już działa, ale nie sprawdzałem. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 Nie dziala wczoraj chcialem zrzucic. Chyba juz 4 treningi w plecy. Zastanawiam sie nad koncem kariery Nie no luz ale jednak czasem lubie sprawdzic np czy je,bnalem tyle interwalow ile trzeba na wykresie czy sie je.blem w liczeniu , max tetno itd. W sumie po to to mamy co nie? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 Ja teraz podłączyłem, łączy dobrze, zrzuciło mi zaległe treningi, ale w apce mam info, że odbudowa w toku. Ze Stravą też połączył. Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 Chyba nie Liczysz interwałów w pamięci jak jakiś sportowy janusz? Za mnie robi to zegarek. Ustawiam przed wyjściem czas lub dystans, przerwę i ilość powtórzeń. Tak robią zawodowcy. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 Musialbym poczytac w INSTRUKCJI Ja nawet nie wiedzialem a kumpel mi powiedzial ze w zegarku mam taka funkcje ze np jakbym poszedl biegac w obcy las to moge ustawic ze garmin mi pokaze droge powrotna w razie jakbym sie zgubil Juz nawet dodalem nowy profil sportowy "Na grzybach". Na jesieni sprawdzimy to cacko Cytuj
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 Dobrze, że się nie ładowałem w jakieś mainstreamowe garminy. Tymczasem u elity na polarkach zero problemów w przygotowaniach do olimpijskich minimów. Cytuj
alb84 943 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 Mógłby mnie ktoś oświecić o co cały ten raban z tymi serwerami? Czy nie ma możliwości tak po prostu zsynchronizować treningu z apaką na tel w trybie offline? Na co te wszystkie serwery? Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 No wlasnie nie ma takiej mozliwosci. Treningi masz zapisane w zegarku. Zeby je zrzucic na apke potrzeba byc online. Hakierem nie jestem ale tak na chlopski rozum treningi przeciez nie zapisuja sie w pamieci urzadzeni na ktorym jest apka tylko na serwerze. I chyba dobrze bo przy zgubieniu tel czy jakims zawiruszeniu stracilibysmy nieodwracalnie wszystkie nasze treningi Choc z drugiej strony teraz pewnie tez mozemy je stracic Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 No wszystkie aktywności i dane masz w zegarku, ale on ma ograniczoną pamięć i potem się nadpisują. Jak zrzucasz do appki to Garmin Ci je przechowuje. No chyba, że ktoś im napsuje w serwerach jak obecnie xd Cytuj
alb84 943 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 (edytowane) No to nieźle uzależniające od siebie korpo ten garmin. Ja akurat monitoruję sie na zegarku i bandzie od Huawei, na tym rynku to napewno mniej uznana marka od FitBit, Polar czy Garmin na moje potrzeby styka i dziwi mnie to, że nie można synchronizować treningu offline :/. Apka Huawei Health tak czy inaczej się synchronizuje z chmurą i miałem już przesiadkę na inny tel. Wszystkie dane wróciły po ponownym zalogowaniu się na nowym sprzęcie. Może Garmin wyciągnie wnioski i pójdą w podobne rozwiązanie, no niezbyt to pro konsumenckie żeby wymagać połączenia online. Lepiej niech to zmienią i dzięki za odp. Będę wiedział żeby unikać takich rozwiązań, to jak always online w gierkach -> kaganiec na konsumenta ;/ Edytowane 28 lipca 2020 przez alb84 Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 (edytowane) Ciekawe ile takie treningi zajmuja, pewnie w kilobajtach wiec nie wiem dlaczego po prostu nie jest to zapisywane na urzadzeniu z ktorego korzystamy w jakims folderze a przy polaczeniu z siecia mogloby byc to przesylane jako kopia zapasowa w chmurze. Chyba najwygodniejsze i najrozsadniejsze moim zdaniem Cos jak zapisy z gierek ktore sa na hdd a mozna majac plusa przeslac kopie zapasowa do chmury Edytowane 28 lipca 2020 przez kanabis Cytuj
alb84 943 Opublikowano 28 lipca 2020 Opublikowano 28 lipca 2020 No i to właśnie chodzi, to tak jakby nie było możliwości zrobienia save z gry na hdd bez połączenia z PNS/XBL . Co do tematu, to odpuściłem trochę rowerek który może i przyjemniejszy, ale dopiero po bieganiu przyszły rezultaty jeżeli chodzi o zrzucenie bebzona. Nie forsuję się za bardzo a bardziej staram się przywyknąć i wyrobić nawyk. Zacząłem w czerwcu i od początku pojawił mi sie problem z prawym kolanem, nie mogłem go zgiąć/wyprostować bez odczuwania bólu i wracało do normy dopiero po dwóch dniach. Trochę porad od znajomych, inne buty + zmiana trasy, piesio jadł mięsko z kurczaka a ja elegancko obgryzałem kości z chrząstek, wleciał też Animal Flex na stawy i jest coraz lepiej. W Lipcu zwiększyłem dystans i częstotliwość. Jeszcze trochę doskwiera te kolano, ale jestem dobrej myśli. Teraz aby była regularność i 10 km poniżej godziny. Przyjdzie czas będę atakował 50 min. 1 Cytuj
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 (pipi)a jasna, jak ciepło. Żeby zrobić planowane 16x400 w znośnych wsrunkach, musiałem wstać o 5:50 w sobotę. Ale potem koktajlik białkowo-bcaaowy i z powrotem spać, z przerwą na sranie. Cytuj
Carles 84 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 W jakim tempie te 400?(w odniesieniu do tempa startowego na 10 km, szybciej czy wolniej?) Cytuj
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 400 robię sporo szybciej, dzisiaj 3:00-3:05 min na km (1:13-1:14 na 400). Zazwyczaj tysiące robię w tempie startu na 10 km, czyli w przyszłym tygodniu 8x1k po 3:28-3:30. 1 Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Opublikowano 9 sierpnia 2020 Ja robilem 10x1 min tempem 3:30/ 1min trucht. No to tylko wczesnie rano albo wieczorem, raz sprobowalem chyba o 14 to po 4 powtorzeniach spasowalem. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Opublikowano 19 sierpnia 2020 https://dosportnow.com/blog/post/byl-alkoholikiem-przebiegl-366-maratonow-w-366-dni 1 Cytuj
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Z nałogu w nałóg. W piciu jak i w bieganiu przejawia autodestrukcyjne, bezrefleksyjne podejście. Trochę smutne, ale pewnie już taki charakter. 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Pany chce kupić na prezent znajomej zegarek. Wiem że biega, jeździ na rowerze itd. Czy taki model jest ok? Nie znam się na tym https://www.eazymut.pl/garmin-vivomove-style/1563-garmin-vivomove-style-jasnozlota-aluminiowa-koperta-z-rozowa-nylonowa-plecionka-010-02240-22.html?utm_source=cno&utm_medium=cpc&utm_campaign=garmin-vivomove-style-jasnozlota-aluminiowa-koperta-z-rozowa-nylonowa-plecionka&strefaceneo Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Wyglada na taki mix smartwatcha z garminowskim typowo sportowym zegarkiem. A znajoma to jakas ostra zawodniczka czy rekreacyjnie bardziej? Bo jak to pierwsze to chyba w tej cenie typowo sportowego mozna cos lepszego wybrac ale jesli raczej rekreacja bardziej to fajnie to wyglada i mysle ze bylaby zadowolona z czegos pomiedzy smartwatchem a zegarkiem sportowym 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Kurtka przy tym to mały pikuś 1 Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Zegarek dla znajomej za 1,5k mają ludzie pieniądze Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Opublikowano 22 sierpnia 2020 12 godzin temu, kanabis napisał: Wyglada na taki mix smartwatcha z garminowskim typowo sportowym zegarkiem. A znajoma to jakas ostra zawodniczka czy rekreacyjnie bardziej? Bo jak to pierwsze to chyba w tej cenie typowo sportowego mozna cos lepszego wybrac ale jesli raczej rekreacja bardziej to fajnie to wyglada i mysle ze bylaby zadowolona z czegos pomiedzy smartwatchem a zegarkiem sportowym No jakies tam półmaratony biega no i sporo rower. Chodzi mi bardziej o to czy to ma funkcje takie jak typowy garmin? Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Ma, normalnie masz aktywnosci ktore wrzucasz na apke taka sama jak na zwyklym sportowym zegarku. Przyznaj sie , kupujesz zegarek mausowi 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi