D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Rekord świata w półmaratonie w Walencji. Wynik pobity aż o 29 sekund. Oprócz rekordzisty jeszcze trzech zawodników pobiło poprzedni rekord. Nie wiem czy to ta rewolucja w butach z płytką karbonową, że jest ostatnio taki wysyp rekordów? https://sport.tvp.pl/51201850/kibiwott-kandie-pobil-rekord-swiata-w-polmaratonie Cytuj Odnośnik do komentarza
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 (edytowane) to jest każda czterysetka w 66 sekund. Jeśli ktoś robi rytmy w tym tempie, to robi je już przyzwoicie. On tak dymał przez niespełna godzinę Edytowane 6 Grudnia 2020 przez tomasz_sromasz Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 I pewnie jak to kenijczyki. Pobiegal, pobil rekord skoczni , zarobil i wroci do wioski i swiat o nim zapomni Chyba Kipchoge to jedyny ktory sie z tego wylamuje Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Migrujecie gdzieś z endomondo czy zostawiacie tylko apkę garmin/polara/itp? Sprawdzał ktoś apkę UA MapMyRun do której endomondo zachcęca migrację? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Jak bieganie to Garmin i do Stravy, a trenażer apka Elite i potem do Stravy. W Stravie są fajne te wyzwania, które ludzie dodają. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 (edytowane) 10 godzin temu, D.B. Cooper napisał: Migrujecie gdzieś z endomondo czy zostawiacie tylko apkę garmin/polara/itp? Sprawdzał ktoś apkę UA MapMyRun do której endomondo zachcęca migrację? No mam ja teraz. W sumie wychodzi na to samo co endo. Chociaz ma fajny cotygodniowy wykresik gdzie biegi w zakresie 1-2 wlicza ci do latwych a w 3 i wyzej do trudnych i pokazuje ci jak to wyglada procentowo na przestrzeni calego tygodnia. W sensie stosunek przebywania w strefie latwej do trudnej. Calkiem fajne jako ciekawostka bo mozna sobie porownywac szybko czy sie bylo w danym tygodniu w lepszej czy w gorszej formie. Oczywiscie jak sie ma co tydzien podobne treningi. No i bede se siedzial na tym i garminie. Edytowane 15 Grudnia 2020 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Pierwsze bc2 po covidzie chciałem zrobić luźniutko, z 2x4 km z przerwą w marszu, bo nie wiedziałem, w jakim stanie są płucka. W ogóle musiałem dojść do ulicy najpierw, bo w butach wyścigowych na śniegu przed domem wyjebałem się nawet idąc, nie mówiąc już o biegu. 4 km roztruchtanka dla rozgrzewki, wymachy i dynamic stretching. Ruszyłem sobie po 3:55 i po tych 4 km pierwszych w bc2 dopiero się dobrze rozgrzałem. Trochę podkręciłem do 3:50-3:45 i zrobiłem cięgiem 10 km tak bez spinania się. Chyba covid mi tam w silniku nic nie popsuł, a nietrenowanie nie psuje formy. Nie wiem ocb, ale jaram się. Jest motywacja do przygotowań do biegów, których nie będzie pewnie jeszcze długo xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 W Gdańsku już bieg na 10 km pod koniec stycznia. Nowe zasady, trwać będzie kilka godzin i puszczają w tym czasie grupkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Mnie forma się kompletnie nie trzyma. 2 tyg przerwy i czuję się jakbym zaczynał na nowo. Jeszcze styczeń robię bazę i od lutego już poważne treningi. Muszę się w końcu z tymi 39 minutami rozprawić. Pegasus 37 właśnie zamówione, od lutego zakładam. Jest dobra promka na sklep biegacza. 370 zł, z doświadczenia po poprzednich modelach wiem, że taniej nie będzie. Chyba, że jakieś dziwne rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Dobra cena, nawet mój rozmiar jest. Szkoda, że nie ma teraz jak przymierzyć, bo jednak moja stopa jest bardzo wybredna. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Jeśli chodzi o pegasusy to mam ten komfort, że biorę w ciemno. Trochę par tego modelu mi się przewineło. 32, 2x34, 35, 36 i teraz 37. Wczoraj jeszcze było 399. Wziąłem czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Te czarne są mega ładne. Ja mam do dziś 33, czy jakieś z tych starszych i są ok, wygodne i trwałe, ale jednak w Brooksach mi się lepiej biega, a też są neutralne. Jakoś lepiej trzymają mi stopę. No i używam wkładki dla pronującej stopy, więc nie wiem jak Pegasusy by z nią współgrały. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Kusi mnie właśnie żeby brooksy kiedyś sprawdzić. Może na następną zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Dla mnie wygodniejsze i lepiej się biegało, lepiej też trzymały stopę. Na minus, mało trwałe, po 1 sezonie się porwały na zewnątrz, aczkolwiek to tylko wizualne uszkodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Zalezy od budowy stopy. Np ze starym mamy niby ten sam rozmiar ale on ma stope bardziej plaska i szersza. Ja wyzsza i węższa. Mi lepiej trzymaly noge pegazy, stary nie mogl w nich biegac, za to brooksy byly dla niego doskonale. Dla mnie oba buty swietne i brooksy chyba lepsze materialowo. Ale za to pegazy chyba lepiej dopasowuja sie do stopy. Ale jak sie zmienia model buta nie ma opcji, trzeba przymierzyc. Np wlasnie brooksy i pegazy to kompletnie inna budowa buta moim zdaniem Edytowane 6 Stycznia 2021 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 To ojciec raczej płaskostopie i pronacja jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) pegi 37 mam i nie polecam plaskostopcom, bo są wąskie, zwłaszcza toebox. Dla platfusow dobry wybór to adidasy solar glide, boosty, etc. Te są szerokie i wygodne. Śmigam też w zoom fly 3 z płytką karbonową, no i te są mega wygodne, jak skiety. Plus oszukują, przyspieszają, oddają więcej niż się załaduje nóżką xd Polecam też obczaić Saucony. Bardzo wygodne i raczej szerokie buciczki. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez tomasz_sromasz Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Ale zje,bane te map my run. Podsumowania to tam chyba robi gosc od cyberpunka. Dobrze ze garmin connect jest Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Dopiero co chwaliłeś Gdzie w gc mogę sprawdzić ilość zrobionych kilometrów od początku? Najdłuższy okres jaki widzę to rok i co mam sobie każdy rok dodawać? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Wchodzisz w raporty i podsumowanie postepow. Tam juz masz od chuja filtrow co chcesz przegladac. Kozaczek. Oczywiscie wchodzisz w przegladarce. Apka jest mocno okrojona Co do mapmyrun, no bo pomysl fajny ale co z tego jak na tych wykresach mi sie dubluja albo znikaja treningi. A dej pan spokoj Edytowane 11 Stycznia 2021 przez kanabis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 No właśnie, zawsze na apce sprawdzałem i dlatego pewnie nie widziałem. Gdzieś trzeba mieć platformę zapasową z naszymi kilometrami, bo jak pokazała ostatnia akcja, w garminie średnio są bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Zrobili u nas jako taki tor 800m do nart biegowych, dzisiaj bylem pierwszy raz w zyciu i jak nie probowaliscie jeszcze to mega polecam. Naprawde fajna zabawa i idzie zrobic niezle cardio. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Koło mnie w parku nadmorskim wysypało biegaczy na nartach. Śmigają po ścieżkach rowerowych i chodnikach, ślady wyjeżdżone. No ciekawie to wygląda, spróbowałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 No lepiej sie spiesz xD Bylem dzis rano ale sie wkrecilem, naprawde niezla frajda. Ale juz tor troche rozjebany przez pogode, a jak narta ci spierdala ze sladu juz tak fajnie wcale nie jest. Ale to musi byc zajebista zabawa na takim pro torze w jakis jakuszycach czy gdzies Nie dosc ze pali wiecej kcal niz trenazer to jeszcze nie jest taki nudne Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Jak wam podpasowały biegi na nartach to inwestujcie w nartorolki Są do klasyka i łyżwowego, są terenowe U mnie na bank w tym roku coś wpadnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi