Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I pewnie jak to kenijczyki. Pobiegal, pobil rekord skoczni , zarobil i wroci do wioski i swiat o nim zapomni :)

Chyba Kipchoge to jedyny ktory sie z tego wylamuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, D.B. Cooper napisał:

Migrujecie gdzieś z endomondo czy zostawiacie tylko apkę garmin/polara/itp?

Sprawdzał ktoś apkę UA MapMyRun do której endomondo  zachcęca migrację?

No mam ja teraz. W sumie wychodzi na to samo co endo. Chociaz ma fajny cotygodniowy wykresik gdzie biegi w zakresie 1-2 wlicza ci do latwych a w 3 i wyzej do trudnych i pokazuje ci jak to wyglada procentowo na przestrzeni calego tygodnia. W sensie stosunek przebywania w strefie latwej do trudnej. Calkiem fajne jako ciekawostka bo mozna sobie porownywac szybko czy sie bylo w danym tygodniu w lepszej czy w gorszej formie. Oczywiscie jak sie ma co tydzien podobne treningi. 

No i bede se siedzial na tym i garminie.

Screenshot_20201215-214414.jpg

Edytowane przez kanabis
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwsze bc2 po covidzie chciałem zrobić luźniutko, z 2x4 km z przerwą w marszu, bo nie wiedziałem, w jakim stanie są płucka. W ogóle musiałem dojść do ulicy najpierw, bo w butach wyścigowych na śniegu przed domem wyjebałem się nawet idąc, nie mówiąc już o biegu.

4 km roztruchtanka dla rozgrzewki, wymachy i dynamic stretching. Ruszyłem sobie po 3:55 i po tych 4 km pierwszych w bc2 dopiero się dobrze rozgrzałem. Trochę podkręciłem do 3:50-3:45 i zrobiłem cięgiem 10 km tak bez spinania się.

Chyba covid mi tam w silniku nic nie popsuł, a nietrenowanie nie psuje formy. Nie wiem ocb, ale jaram się. Jest motywacja do przygotowań do biegów, których nie będzie pewnie jeszcze długo xd

• Plusik 1
Opublikowano

Mnie forma się kompletnie nie trzyma. 2 tyg przerwy i czuję się jakbym zaczynał na nowo. 

Jeszcze styczeń robię bazę i od lutego już poważne treningi. Muszę się w końcu z tymi 39 minutami rozprawić. 

Pegasus 37 właśnie zamówione, od lutego zakładam. Jest dobra promka na sklep biegacza. 370 zł, z doświadczenia po poprzednich modelach wiem, że taniej nie będzie. Chyba, że jakieś dziwne rozmiary. 

Opublikowano

Te czarne są mega ładne. Ja mam do dziś 33, czy jakieś z tych starszych i są ok, wygodne i trwałe, ale jednak w Brooksach mi się lepiej biega, a też są neutralne. Jakoś lepiej trzymają mi stopę. No i używam wkładki dla pronującej stopy, więc nie wiem jak Pegasusy by z nią współgrały.

Opublikowano

Dla mnie wygodniejsze i lepiej się biegało, lepiej też trzymały stopę. Na minus, mało trwałe, po 1 sezonie się porwały na zewnątrz, aczkolwiek to tylko wizualne uszkodzenie.

Opublikowano (edytowane)

Zalezy od budowy stopy. Np ze starym mamy niby ten sam rozmiar ale on ma stope bardziej plaska i szersza. Ja wyzsza i węższa. Mi lepiej trzymaly noge pegazy, stary nie mogl w nich biegac, za to brooksy byly dla niego doskonale. Dla mnie oba buty swietne i brooksy chyba lepsze materialowo. Ale za to pegazy chyba lepiej dopasowuja sie do stopy.

Ale jak sie zmienia model buta nie ma opcji, trzeba przymierzyc. Np wlasnie brooksy i pegazy to kompletnie inna budowa buta moim zdaniem

Edytowane przez kanabis
Opublikowano (edytowane)

pegi 37 mam i nie polecam plaskostopcom, bo są wąskie, zwłaszcza toebox. Dla platfusow dobry wybór to adidasy solar glide, boosty, etc. Te są szerokie i wygodne. Śmigam też w zoom fly 3 z płytką karbonową, no i te są mega wygodne, jak skiety. Plus oszukują, przyspieszają, oddają więcej niż się załaduje nóżką xd 

Polecam też obczaić Saucony. Bardzo wygodne i raczej szerokie buciczki.

Edytowane przez tomasz_sromasz
Opublikowano (edytowane)

Wchodzisz w raporty i podsumowanie postepow. Tam juz masz od chuja filtrow co chcesz przegladac. Kozaczek. Oczywiscie wchodzisz w przegladarce. Apka jest mocno okrojona

Co do mapmyrun, no bo pomysl fajny ale co z tego jak na tych wykresach mi sie dubluja albo znikaja treningi. A dej pan spokoj

Screenshot_20210111-203529.jpg

Edytowane przez kanabis
  • Dzięki 1
Opublikowano

No właśnie, zawsze na apce sprawdzałem i dlatego pewnie nie widziałem.

Gdzieś trzeba mieć platformę zapasową z naszymi kilometrami, bo jak pokazała ostatnia akcja, w garminie średnio są bezpieczne. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zrobili u nas jako taki tor 800m do nart biegowych, dzisiaj bylem pierwszy raz w zyciu i jak  nie probowaliscie jeszcze to mega polecam. Naprawde fajna zabawa i idzie zrobic niezle cardio. 

Opublikowano

Koło mnie w parku nadmorskim wysypało biegaczy na nartach. Śmigają po ścieżkach rowerowych i chodnikach, ślady wyjeżdżone. No ciekawie to wygląda, spróbowałbym.

Opublikowano

No lepiej sie spiesz xD 

Bylem dzis rano ale sie wkrecilem, naprawde niezla frajda. Ale juz tor troche rozjebany przez pogode, a jak narta ci spierdala ze sladu juz tak fajnie wcale nie jest. Ale to musi byc zajebista zabawa na takim pro torze w jakis jakuszycach czy gdzies :banderas:

Nie dosc ze pali wiecej kcal niz trenazer to jeszcze nie jest taki nudne