Skocz do zawartości

bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No zobaczymy. Steryd dzialajacy mocno na regeneracje i antykatabolicznie sens jednak ma. Lance tez krzyczal zeby robic wiecej testow i ze jest czysty :) Ja tam Karasia nie osadzam ale jakos ciezko mi wierzyc w czyste jechanie takich dystansow. Przeciez tutaj nawet o kondycje nie chodzi a o miesnie glebokie, sciegna , kosci, stawy. Nie wiem jaka jest lista zakazanych substancji na takim dystansie i czy tutaj reke trzyma WADA ale powinna byc napewno przeanalizowana dobrze bo badzmy szczerzy tutaj na bol ibuprom nie pomoze a tez nie kazda substancja zakazana i majaca status "dopingu" to meta od schaba z silowni zeby miec szerszy kark. Jeszcze niedawno dopingiem bylo przekroczenie okreslonej dawki kofeiny. 

Takze doping dopingowi nierowny, chociaz akurat masteron to typowy steryd ktory stosuje sie czesto z testosteronem. 

Byly tez choc nieliczne sytuacje kiedy zawodnik nieswiadomie przyjmowal przeciez sterydy. Przeciez to nie on odpowiada za takie rzeczy a sztab zawodnika.

Ale moze na temat masteronu niech wypowie sie nasz ekspert sterydziarz @Litwin81 :) No, przydaj sie na cos Liti :)

Opublikowano

Trochę się zmienia narracja.

Cytat

- Wiedziałem, że to biorę, natomiast nie zagłębiałem się, co to jest, bo miałem to w d***e. Natomiast zapytałem, czy to jest legalne. Usłyszałem: 72 godziny i tego nie będzie w twoim organizmie. Więc wiedziałem, że to jest coś nielegalnego - wyjawił.

https://www.sport.pl/inne/7,64998,30029868,karas-przyznal-sie-a-po-tych-slowach-zostal-sam-wszyscy-sie.html

Podobno stracił już głównych sponsorów, ale jak będzie zawieszony, to tylko w tej jednej federacji ultra triathlonów. Zawsze może wrócić do zwykłego triathlonu i startować np w Ironman, albo Family Challenge, tam też główni faworyci są zawodowcami ze sponsorami :kaz:

Opublikowano

zawsze miałem Karasia za mega kozaka, ale po wywiadach nie wyglądał mi na niezbyt mądrego człowieka. taki prosty chłopak, proste zasady w życiu, duże ego ale poparte pracą. no ale żeby iść do jakiegoś typa na "leczenie" bo polecili mu go koledzy z maty - sportowcy z dziedzin w których nie ma badań antydopingowych i gdzie każdy jest naszprycowany bo inaczej się nie da rywalizować - no trzeba być jednak debilem. 

jestem w stanie uwierzyć że startował czysty, że to co mu znaleźli to faktycznie jakieś śladowe ilości czegoś co w biciu rekordu nie miało znaczenia. no ale kurde, jak można być tak lekkomyślnym :/ 

Opublikowano
Godzinę temu, Litwin81 napisał:

Mógłbym dużo napisać jak głupim tzreba być zarzucając karasiowi master on, ale nie będę ułatwiał szukania w necie info takiemu specowi jak ty :)

Ale tu nikt nie zarzuca dzbaneczku tylko to są wyniki jego badan antydopingowych :)

Opublikowano
1 godzinę temu, krupek napisał:

Trochę się zmienia narracja.

Podobno stracił już głównych sponsorów, ale jak będzie zawieszony, to tylko w tej jednej federacji ultra triathlonów. Zawsze może wrócić do zwykłego triathlonu i startować np w Ironman, albo Family Challenge, tam też główni faworyci są zawodowcami ze sponsorami :kaz:

Dosc luzackie podejscie jak na wstrzykiwanie w siebie sterydow anabolicznych. Ja jednak bym sie zaglebial co mi wstrzykuja. Juz wczesniej z gadki Robert wydawal sie debilem , teraz tylko potwierdza. Pewnie jeszcze 10 razy bedzie zmienial oficjalne stanowisko ktore i tak gowno mu da bo masteron to jest raczej z tego dopingu wiekszego kalibru i ma juz pozamiatane. 

Czy z dopingiem czy bez i tak te jego wyczyny sa nadludzkie takze bedziemy pamietac Roberta jako debila ale za to do roboty to o n byl jak wół pociagowy :)

Opublikowano
9 minut temu, MichAelis napisał:

Zaśmiałem się jak wrzucił na instagrama badanie z wariografu xd

A zdjecie z komunii świętej bylo? Bo wtedy to juz na bank niewinny.

Opublikowano
3 godziny temu, kanabis napisał:

Ale tu nikt nie zarzuca dzbaneczku tylko to są wyniki jego badan antydopingowych :)

Dzbaneczku, nawiązywałem do wiadomości w sieci, cytowałem ciebie? Napisałem jedynie byś się trochę wysilił i znalazł co to za środek i kiedy się go stosuje. 

2 godziny temu, krupek napisał:

Ale będzie kontent dla pato jutuberów analityków.

Jak ktoś ma szczątkowa wiedzę o dopingu to nie uwierzy że grał to świadomie, bo ten środek to zabójstwo dla aparatu ruchu. 

Opublikowano

Oni od kilku lat mają kosę to kwestią czasu było, aż brat się odpali, żeby wbić kosę drugiemu jak nadarzy się okazja. Żeby brat z bratem tak żył to jest dla mnie nie do pomyślenia :notlikethis:

Ciekawe, kiedy badania drugiej próbki.

Opublikowano
3 godziny temu, krupek napisał:

Oni od kilku lat mają kosę to kwestią czasu było, aż brat się odpali, żeby wbić kosę drugiemu jak nadarzy się okazja. Żeby brat z bratem tak żył to jest dla mnie nie do pomyślenia :notlikethis:

Ciekawe, kiedy badania drugiej próbki.

No ale w sumie jakiejs kosy nie wbil tylko grzecznie i dyplomatycznie napisal co i jak, no i ciezko sie nie zgodzic w sumie z tym co mowi i patrzac na poczynania Robercika. I wydaje mi sie ze to nie jakies skorzystanie z okazji na wydanie opinii o bracie a pewnie inni ludzie i dziennikarze mu dupe zawracali z pytaniami o Robsona. 

No ja tez z bratem ok zyje ale nie takie kosy sa w rodzinie, synek sobie pania jaworowicz poogladaj :nosacz3:

Opublikowano

Zmieniając temat Karasia :Coolface:przyszły mi buty, które zamawiałem i kurcze dla mnie te Nike React Miler 3 są dziwne. But jest tak wyprofilowany, że mam wrażenie jakbym coś miał pod piętą:dunno: albo to mój platfus.

Drugie Air Winflo 9 lepsze z tym, że pewnie jakbym założył nowe Pegasusy to też bym miał wrażenie dobrej amortyzacji. Także nie wiem czy lepiej i taniej nie wyszedł bym na kupieniu nowych Prgasusów:gayos:

Opublikowano

Spokojnie do ogarnięcia, jeszcze sporo można zrobić w miesiąc, a na zawodach będziesz naładowany. U mnie zawody to były czasy o 10-15% lepsze niż na intensywnych treningach.

Opublikowano

Dokładnie, na zawodach zawsze większa motywacja + adrenalina robią swoje. Plus na większości półmaratonów są zające, co też ułatwia sprawę, nie musisz specjalnie kontrolować tempa, nie szarpiesz, tylko biegniesz za balonikami i elo

Opublikowano

Pewnie tak jak piszecie adrenalina zrobi swoje ale buty muszę zmienić bo od 12-13km jakbym biegł w trampkach :gayos:

Niby później jak już się zatrzymałem i szedłem to czułem te poduszki powietrza w butach ale podczas biegu to masakra.